SrbijaSpace logo

Estetska hirurgija u doba korone

 

Estetska hirurgija u doba korone

Za razliku od mnogih drugih profesija, estetska hirurgija ima dosta posla u doba korone. Zvuči paradoksalno, ali cela 2020.godina beleži rast tražnje kako za nehirurškim intervencijama tako i za onim operativnim, sa težim tokom oporavka. Ljude ne sprečava to što je danas estetski izgled manje uočljiv, to što svi sedimo u kućama i nosimo maske…naprotiv, ljudi se sada lakše odlučuju i brže rešavaju da izvrše korekcije na licu i telu.

Šta je to što klijenti sada najčešće traže od intervencija i da li je bezbedno tokom pandemije raditi intervencije na sebi? Odgovori na ova pitanja slede u nastavku teksta.


Prvi deo godine je doneo više vremena za neinvanzivne intervencije


Karantin nam je svima teško pao. Svako je na svoj način pokušavao da nastavi normalan život nebili se manje opterećivao mogućnostima zaražavanja. Upravo je to vreme iskorišćeno od strane mnogih za posetu klinikama za estetske operacije i izvođenje dugo odlaganih intervencija.

Bilo je lakše oporaviti se od intervencije jer su mnogi radili od kuće. One neoperativne metode poput zatezanja lica botoxom, hijaluronom, zatezanje lica mezonitima, povećanje usana, jagodica…su mogle da prođu potpuno neprimetno jer je oporavak kratak, a tragovi izvođenja brzo blede.


Zatezanje vrata šema


Zatezanje vrata mezoniti

 

Kada se izlazi napolje, nošenje maske je imalo dvostruku korist: smanjivalo je šansu za infekciju i fizički prikrivalo tragove na licu.

Za posledicu se dobija blistaviji izgled, lice bez bora, lepši izgled kože, a da nije jasno vidljivo kada se nešto zaista i radilo. Kao svojevrstan način borbe sa pandemijom mnogi su odabrali ulaganje u svoj izgled i trajnije popravljanje nedostatatka na licu i telu.


Koje estetske intervencije se najčešće traže?


Poliklinike za estetsku hirurgiju su na svim poljima osetile povećanje interesovanja za njihove usluge. Ova situacija nije samo u Srbiji već u celom svetu. Raste broj poseta sajtovima klinika, raste broj zahteva za online konsultacijama i na kraju i za konačno obavljenim intervencijama.

Najveći broj intervencija je iz oblasti anti-age metoda zatezanja lica i vrata, popunjavanja bora, neoperativne korekcije nosa i uvećanje usana kao najčešći zahtev.

Ipak, dosta je onih koji se odlučuju i za invazivnije metode: rinoplastiku, uvećanje grudi, zadnjice, hirurško zatezanje lica. Upravo je to vreme koje je dato da provedemo kod kuće donelo mogućnost kvalitetnog oporavka bez ugrožavanja zdravlja.

Interesovanje nije opalo ni nakon prestanka lokdauna. Mnogi i dalje rade od kuća, ali se i maske i dalje nose uz distancu i smanjene kontakte. Ovo su upravo ti razlozi zašto je i dalje veliko interesovanje za ulepšavanje lica i tela.


Da li je bezbedno podvrgnuti se estetskim intervencijama tokom pandemije korone?


Uz sve mere predostrožnosti apsolutno je bezbedno podvrgnuti se hirurškim i nehirurškim intervencijama iz oblasti ulepšavanja lica i tela.


Kakve mere sprovode privatne klinike pa možemo da tvrdimo da ste sasvim bezbedni?


Reč je o već inače visokim zdravstvenim protokolima koji su sada samo upotpunjeni merama prevencije koje se odnose direktno na Covid-19:

  • Moguće je obaviti online sastanak sa hirurgom koji će dati one osnovne informacije o intervenciji, kako se izvodi, da li postoje komplikacije, koliko je trajna…
  • Tek kada ste potpuno sigurni dolazite na prvi pregled i procenu hirurga kako će se intervencija izvesti. Na primer, ako govorimo o ubrizgavanju botoksa i hijalurona treba  proceniti količinu i mesto unošenja za najbolje rezultate ili ako govorimo o ugradnji mezoniti koliko će niti trebati za najbolje rezultate.
  • Naravno da ste u obavezi da dokažete da ste negativni na korona virus. To se radi koliko da se ne zarazi osoblje, ali i da se ne zakomplikuje oporavak jer telo opterećeno borbom sa koronom neće dobro reagovati ni na minimalno invazivnu intervenciju.
  • Zdravstveni standardi su na najvišem nivou, dezinfekcija prostora i apsolutno svog materijala koji je u dodiru sa vama.
  • Kontrole se takođe obavljaju u sterilnom okruženju tako da sa stanovišva poliklinike za estetske intervencije vi dođete, obavite zahvat i oporavite se potpuno bezbedni.


Covid-19 nas je naučio da možemo voditi normalan život uz sve mere predostrožnosti. Estetska hirurgija pomera granice svojih dostignuća pa sada neoperativne metode imaju gotovo jednak učinak kao i hirurške e, a nove tehnologije poput nanotehnologije, radiotalasnog noža obezbeđuju da rezultati budu postojani duže, uz brži oporavak. U vreme pandemije je to jako važno i zato se osobe odlučuju na plastične operacije i fejslifting iako je virus u punom mahu.

Uz malo istraživanja pronaći ćete vrhunsku polikliniku. Bitno je da od prvog sastanka imate osećaj brige o vašem zdravstvenom stanju. Ne govorimo o toku intervencije, već o zdravstvenim postupcima pa da korona ima minimalne šanse za zadržavanje u prostoru: koliko vas ima u čekaonici, da li osoblje ima maske, da li ih pravilno nosi, da li drže distancu, da li sterilišu prostor…

Za pravilnu odluku o procedurama pogledajte i kvalitet materijala koji se ubrizgava u kožu ( najkvalitetniji botox, hijaluronski fileri, mezoniti), da li se koristi savremena oprema poput radiotalasa koji imaju najprecizniji rez… Pažljivim izborom obezbedi ćete najbolje rezultate!

Da li biste vi imali poverenja da se tokom korone podvrgnete nekim estetskim zahvatima? Pišite nam nakon čitanja teksta!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Milja

Sasvim logično, u doba korone retko šta je radilo tako dobro, ali je estetska hirurgija procvetala. Em smo manje izlazili iz kuće, pa su oni koji se odluče za operacije mogli da sačekaju da se potpuno oporave a da nikome ne objašnjavaju zašto ne izlaze, em smo nosili maske, pa se posledice koje su imali neko vreme posle operacija, nisu videle. A kad jednog dana konačno kažemo koroni "doviđenjce", mnogi će izgledati bolje nego ikada. Kad tako pogledate, nije sve u vezi sa koronom bilo toliko loše. Ipak, za mene to definitivno nije. Bogu hvala, još mi i ne treba, ali kad vidim ove kvačice na vratu koje zovete mezonitima, naježim se. Neka, hvala.

(Dobar) +1
(Slab) 0
27-Jan-21 18:54:24 PMDanica

Kaže se da ko ima hilauronske implatante i botoks ne treba da se vakciniše protiv korona virusa. Da li je to istina? Da li to isto važi i za mezonite?

(Dobar) +1
(Slab) 0
27-Jan-21 16:54:10 PMMilena

Korona je donela i neke dobre stvari - a to je da imamo vise vremena da se posvetimo sebi. I da smo shvatili da je zdravlje najvaznije. I ja planiram uskoro jednu sitnu intervenciju, konacno imam vremena za to.

(Dobar) +1
(Slab) 0
27-Jan-21 14:35:30 PMSrecko

Zene moraju da odrzavaju svoju lepotu, zivot ne sme da stane kao sto morate u market,na posao mora se i moze otici i na kliniku za estetsku hirurgiju.

(Dobar) +1
(Slab) 0
27-Jan-21 14:32:37 PMDodajte komentar