SrbijaSpace logo

Gde se sve može postaviti tenda i koje koristi donosi?

 

Gde se sve može postaviti tenda i koje koristi donosi?


Tende predstavljaju mobilne i fiksne platnene nadstrešnice koje štite od sunca, vetra i padavina. Koriste se i u privatnim i u poslovnim objektima i tokom vremena su pretrpele i brojne promene što ih čini mnogo kvalitetnijima i efikasnijima u zaštiti. Odlično su se pokazale i kao spoljašnja zaštita na visini, ali i kao samostalna nadstrešnica na otvorenom i uvek donosi velike prednosti.

Ipak, da bi se dobile sve obećane prednosti važno je i kakve modele kupujete, a proizvodnja po meri od strane renomirane firme je svakako najbolji izbor u svakoj situaciji. Osim kvaliteta dobija se i specijalizovani proizvod koji donosi one obećane prednosti i proizvod koji će da traje.

Gde se najčešće montira tenda?
Zašto se sve češće koristi?
Koje su prednosti?

Leto je tu, ako imate terase ili dvorišta kojima treba zaštita od sunca – tende su pravi izbor. Unapredite i svoje poslovanje uz pomoć tendi jer su i odličan promotivni materijal. Nastavite sa čitanjem i o svemu saznajte više detalja u tekstu koji je pred vama.


Tende za terase i balkone


Svakako su tende najpoznatije na terasama i balkonima koje su odlične i u stanovima na visinama, ali i kao zaštita od sunca za terase na kućama. Koriste se najčešće mobilni modeli, horizontalne i vertikalne tende u zavisnosti od potreba konkretnog mesta montaže.

Horizontalne tende imaju mehanizam koji se montira na zid ili plafon i spušta tendu pod određenim nagibom pa se koristi kao odlična zaštita kao nadstrešnica. Tenda može da se postavi i na mesta koja nemaju nadstrešnicu ili nemaju fiksnu natkrivku i da ima odličnu funkciju zaštite i odbrane od padavina i sunca.

Vertikalne tende se montiraju na plafon i poput zavese se spuštaju vertikalno. Mehanizmom se mogu premeštati i levo – desno i odlične su kao zaštita od sunca, kiše, ali i vetra.


Tende iznad ulaza


Tende su najpoznatije kao zaštita iznad ulaza i prolaza i ovde se češće montiraju fiksni modeli. Pored polukružnih i horizontalne tende su najčešći izbor, a estetski su lepe i pružaju zaštitu.

Pored tog razloga, platno je otporno, ne bledi, ne menja se i neće se cepati, a ujedno je ovo najjeftiniji model natkrivanja prostora pa se u svakom slučaju dobijaju izvrsne karakteristike i mogućnosti.


Zaštita na otvorenim prostorima


Tende se montiraju na zid ili plafon, ali se mogu postaviti i na metalnu konstrukciju koju možete da postavite bilo gde na otvorenom prostoru što znači da tendu možete postaviti i na druge konstrukcije.

Opet se najčešće koriste kosi modeli koji se lako i pružaju i skupljaju i štite delove vašeg dvorišta od vremenskih prilika.


Tende za poslovne prostore


Ove moderne nadstrešnice se koriste u kafićima, baštama, ali i svim drugim objektima koji trebaju zaštitu od sunca. Platno je moguće izraditi u bilo kojoj boji, sa štampom po želji tako da one postaju i promo materijal koji vidi veliki broj osoba i tako posredno kreira mišljenje o vašem biznisu.

Platna se ne menjaju, mogu se skupljati ručno, uz pomoć elektromotora ili čak i uz pomoć senzora pa da se tenda sama pomera i reguliše svoju poziciju.


Zaštita za prozore – nove mogućnosti za prijatniji boravak u prostoru


Polukružne tende se postavljaju i iznad prozorskih otvora i daljinski se spuštaju kao spoljašnja zaštita od sunca i zasenčenje što je odlično za unutrašnju regulaciju temperature, a ujedno se i estetski poboljšava spoljašnji izgled prostora.

To su velika poboljšanja koja donose trodimenzionalnost fasadi i jedinstven ukras koji je i dosta koristan u zaštiti prostora.

Različita platna, modeli koji donose originalnost i lepotu će se uklopiti u svaku zamisao u uređenju.


Zašto je važno da tende napravi profesionalna firma?


Kada se angažuje firma sa iskustvom i zadovoljnim klijentima dobija se profesionalna proizvodnja i ugradnja originalnih modela koji će da traju.

Prvi korak u proizvodnji kvalitetnih modela podrazumeva profesionalno uzimanje mera i pomoć u odluci o vrsti konkretnog modela što je najbolji način za izbor tende koja će da traje i da služi za višestruku zaštitu.

Proizvodnja je drugi korak i važno je da se radi prema svetskim standardima i uz najsavremenije materijale što će doneti laganu konstrukciju i vrhunsko nautičko platno za odličan krajnji efekat.

Na kraju tu je i profesionalna montaža pa će proizvod funkcionisati perfektno dugi niz godina.

Nalazimo se na takvom podneblju koje donosi toplo vreme od marta do novembra, a to znači da je potrebna zaštita od sunca za spoljašnji prostor. Tende su jedne od najboljih načina za to, a naročito kada su u pitanju savremeni modeli tendi koji imaju neke nove prednosti.

Birajte boju, šare, poziciju, vrstu pomeranja… sve možete da odaberete i da svaki put dobijete savršenu zaštitu za svoju spoljašnju površinu.

Da li ste imali priliku da uživate u hladu savremene tende?
Gde bi mogli da ih postavite u svom domu ili dvorištu?

Javite nam svoje utiske i pošaljite slike jer će nam to možda doneti i ideje za neke nove projekte i zamisli kako da zaštitimo prostor na najbolji način.

Čekamo vaše komentare i utiske, pišite nam nakon čitanja ovog teksta.

Slika: https://www.pexels.com/photo/building-exterior-with-an-awning-and-a-balcony-16296712/ 

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Nada

A mene interesuje na kojoj visini je najbolje postaviti tendu. Radi sunca I da se moze lijepo sjediti ispod nje.

(Dobar) 0
(Slab) 0
01-Jun-24 21:59:11 PMMilena

Ja bez svojih tendi ne bih mogla da preživim. Stan mi je orijentacije jug-zapad, tako sunca imam praktično ceo dan. Zato sam stavila manju tendu na kuhinjski prozor, a veliku na balkon, na zapadnoj strani. Bez njih bi bilo strašno.

(Dobar) 0
(Slab) 0
31-Jul-23 15:58:48 PMLana

Stavljala sam tendu na svoj balkon pre par godina, bas sam zadovljna, ima mnogo lepih dezena, ja sam izabrala na pruge.

(Dobar) 0
(Slab) 0
10-Jul-23 11:29:09 AMDodajte komentar