SrbijaSpace logo

Iznajmljivanje privatnog aviona za letovanje - da ili ne?

 

Iznajmljivanje privatnog aviona za letovanje - da ili ne?


Gužva na granicama, Covid-19 na komercijalnim letovima, susedne zemlje su dosadile, leto teče, odluka se ne donosi… Iznajmljivanje privatnog aviona je možda i najbolja odluka da iznenadite porodicu i prijatelje i letite povoljno do udaljenih letovališta Evrope.

Verovatno se dvoumite i prva asocijacija je cena najma privatne letelice, ali moramo vam razbiti zablude – cena leta nije puno viša od leta komercijalnim transportom na prvoj klasi.

Šta možete da dobijete sa privatnim avio letom?
Kako izgleda let i povratak?
Zašto bi ovo mogao biti najbolji način odlaska na letovanje?

Trebalo bi posetiti i lepote koje nudi naša zemlja, ali leto je rezervisano za odlazak na more. Tačno je da je kriza, ali treba putovati dok još uvek možemo i ispuniti svoje želje.

Sutra“ je rezervisano za neke nove želje i snove koje treba da ispunite.


Kako izgleda najam privatnog aviona?


Najam privatnog aviona započinje pozivanjem avio brokera ili avio kompanija koje organizuju let za vas.

Avio-broker ne vrši direktan prevoz, ali za najkraće vreme može da ga organizuje jer ima kontakte u svim avio kompanijama koje rentiraju male letelice i za vas traži odgovarajuću. Zašto je to važno?

Mali avioni imaju različit broj sedišta i najisplativije je kada postoji tačan broj sedišta za broj putnika koji bi prisustvovao letu. Cena najma letelice se plaća po satu leta, pa kada se podeli na broj osoba let košta koliko i skuplje opcije na komercijalnom letu. To je iznenađenje za mnoge.

Kada se pronađe letelica vi određujete datum i vreme poletanja i uvek možete da ih korigujete u poslednjem trenutku, možete da sletite bliže letovalištu, na male aerodrome, a da putujete udobnim prevoznim sredstvom u kome je putovanje uživanje.

Birate svoj meni, imate pravo da ponesete neograničen prtljag i kućne ljubimce unutar letelice, a ako želite možete tražiti avion sa sobom za odmor i delom za sedenje.


Prednosti leta privatnim avionom u vreme Covid-19 pandemije?


Covid-19 se polako vraća i najavljuje nam burnu jesen, ali i leto koje ćemo verovatno provesti bolesni ako ne povedemo računa.

Izaberite privatan let i ukrcajte se preko VIP terminala i čekajte u posebnom delu za putnike. To je luksuzno putovanje od ulaska na aerodrom. Proći ćete jednostavniju kontrolu uz manje zadržavanje i manje kontakata za drugim putnicima što će obezbediti dobre zdravstvene uslove.

Možete se ukrcati i direktno sa piste ako vam tako odgovara, a avio-kompanija vam može i organizovati prevoz do i sa aerodroma. Sve se može organizovati, vi određujete uslove, a kompanije za prevoz i posada će se postarati da ih ispuni za vas.

Privatni letovi su jedini funkcionisali tokom najjačeg udara pandemije i ostaju da budu najbrže rastući segment avio prevoza. Distanca koja se obezbeđuje, visoki sanitarni uslovi i brzina prevoza je učinila da su privatne letelice najbezbedniji način prevoza putnika od 2020.godine.


Zbog čega na letovanje treba putovati privatnim avionom?


Privatnim letom se može putovati i do susednih zemalja tako da se za manje od sat vremena stigne do hotela na moru.

Zašto se zamarati sa višečasovnom vožnjom?
Čekati na graničnim prelazima?
Plaćati skupe servise automobila i još skuplje popravke koje su neminovne nakon stotine pređenih kilometara za samo 10 dana?

Sve ovo treba uzeti u obzir kada se računa cena najma letelice i traži najpovoljniji način putovanja. Trebalo bi da i sami uvidite da cena najma letelica nije toliko skupa kao što se misli na prvi pogled.

Odmor od 7 ili 10 dana treba iskoristiti za uživanje i odmor pa umesto zamorne vožnje u kolima, odvojite minimalno vreme za ukrcavanje i let avionom. To je neponovljivo iskustvo koje u potpunosti menja mišljenje o dosadašnjem načinu putovanja kakvo pamtimo.


Da li je najam privatne letelice uvek dobar izbor?


Privatni letovi su još uvek skupi i nedostupni većini građana, ali će se to menjati. U svetu privatne avio kompanije organizuju letove pod povoljnijim cenama tako što popunjavaju mesta na rezervisanim putovanjima i tako svima donose uštede.

Neko ima priliku da nenadano leti privatnim avionom, a postojeći putnici na letu će imati jeftiniju kartu jer su sva sedišta zauzeta.

Već godinama turističke agencije svoje putnike prevoze iznajmljenim avionima, to je jedan od dobrih načina da se brzo i lako stigne do odredište. Isto to je dostupno i vama, jednostavnom organizacijom i pojednostavljenom procedurom u odnosu na letenje klasičnim letovima.

Ne postoji šansa da nemate kartu, da je let popunjen, da zbog Covida ne saobraća, da je gužva na aerodromu i komplikovana kontrola… Sa privatnim letom svi problemi nestaju, a putovanje je pravo uživanje.

Da li ste nekada poželeli da letite privatnim avio transportom? Koje bi to destinacije bile? Da li vidite budućnost u privatnim avio letovima, naročito ako letelice promene svoj pogon?

Ostavite nam komentare nakon čitanja teksta. Sve ćemo ih pročitati i odgovoriti na vaša pitanja. Mi mislimo da je iznajmljivanje aviona za letovanje dobra odluka, a vi?

Slika: https://www.pexels.com/photo/positive-woman-sitting-on-ground-against-private-jet-4172838/

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (2)

Srecko

U ovom trenutku malo teze ali ako se popravi finansijska situacija zasto da ne,lakse je i brze putovati.

(Dobar) +1
(Slab) 0
16-Jul-22 20:44:08 PMLena

Želim to već dugo, da se lepo spakujem, sednem u privatan avion i odem recimo na Bali, u all inclusive aranžmanu, da me skroz razmaze. Pa mogu da maštam, jel? A ko zna, možda se nekad i ostvari.

(Dobar) +2
(Slab) 0
16-Jul-22 18:27:30 PMDodajte komentar