SrbijaSpace logo

Kada je hijaluron dobar izbor?

 

Kada je hijaluron dobar izbor?

Hijaluron je prirodni sastojak naše kože. Njegova količina opada kako starimo, a to dovodi do smanjenja elastičnosti kože, pojave bora i svih drugih znakova starenja.

Hijaluronski fileri su veštački stvoren hijaluron najsličniji prirodnom koji služi za podmlađivanje, ali i otklanjanje nedostataka na licu i telu. Primena mu je sve šira, a nus-pojave retke i blage. Zbog svega toga, hijaluronska injekcija je postala najčešće korišćena u oblasti estetskih intervencija.

Gde se koristi hijaluron?
Kakvi su efekti nakon ubrizgavanja?
Koji hijaluronski fileri su najbolji?
Kako da postignete odlične rezultate i rešite se estetskih nedostataka?

Ovo su situacije kada je hijaluron dobar izbor, proverite da li i vama može pomoći.


Hijaluron za popunjavanje bora


Jedna od najtraženijih intervencija u klinikama za estetske operacije je popunjavanje bora hijaluronom. Botoks i dalje ima svoje pogodnosti, ali hijaluron ne umrtvljuje mišiće, omogućava normalnu mimiku lica i ne samo da zateže kožu, već i vraća jedrinu i blistavost.

Botoks je dosta dobar kod gornje trećine lica - za regiju čela, a za ostatak lica hijaluron daje mnogo bolje rezultate.

Ubrizgavanje je bezbolno jer se nanosi krema sa anestezijom, a rezultati su odmah vidljivi. Nikakav oporavak nije potreban, odmah se nastavlja sa svakodnevnim aktivnostima.

Dobri kandidati su osobe koje žele da tretiraju i najmanje znake starosti tako da je dobro da se već od 30 godine započne sa pravilnom anti-age negom ubrizgavanjem minimalne količine hijalurona.


Korekcija nosa filerima


Danas je izuzetno popularna korekcija nosa bez operacije za samo 30 minuta. Hijaluronski fileri velike gustine se ubrizgavaju u područje oko nosa i reoblikuju ga bez ikakvih rezova.

Preciznim ubrizgavanjem se može rešiti problem neravnina na nosu – ulegnuća ili grba, asimetrije nosa, kukastog nosa, asimetrije nozdrva…

Ni ovde ne treba jača anestezija od one u kremi pa da postupak bude bezbolan. Lekar će nakon postavljanja hijalurona prstima rasporediti potkožni filer tako da se uočavaju samo dobri rezultati kada se lice posmatra iz profila ili spreda. Reč je o malim kozmetičkim popunjavanjima koji stvaraju mnogo bolji izgled nosa i skladnost na licu. Korekcija nosa hijaluronom je odlična alternativa rinoplastici koja spada u komplikovanije hirurške intervencije.


Korekcija i povećanje jagodica


Danas je primetan trend podizanja jagodica koje daju drugačiji oblik lica i naglašavaju oči.

Umesto ugradnje trajnih implantata mnogo je bolje odlučiti se na hijaluronske filere i intervenciju ponavljati svakih nekoliko godina. Zašto?

Svaka intervencija koja donosi trajne rezultate nije uvek dobar izbor jer rezultati nisu uvek u skladu sa očekivanjima, a sa njima se mora živeti. Osim toga, ugradnja implantata podrazumeva periodične korekcije, u opštoj anesteziji koja je sama po sebi dodatni rizik.

Hijaluronski fileri se ubacuju uz pomoć specijalnih igala – kanila, a fileri opstaju u organizmu i do 36 meseci. U svakom trenutku se jagodice mogu povećati dodatno ili ubrizgati rastvor koji razgrađuje hijaluron momentalno, ako izgled nije očekivan.

Tokom trajanja dejstva hijaluronske kiseline koža je dodatno hidrirana, vraća joj se elastičnost, popunjavaju se bore oko usana i diskretno se podiže gornja usna.


Uvećanje usana sa hijaluronskim filerima


Jedna od najstarijih i prvih estetskih intervencija je uvećanje usana. Nekada se radilo sa silikonom čije vađenje predstavlja tešku i komplikovanu operaciju. Dame su naučile lekciju pa ne žele trajni filer već punije usne koje mogu korigovati

Hijaluron i ovde preuzima primat pa se intervencija ponavlja, nema neželjenih efekata, a rezultati su fenomenalni. Antistetik krema će se postarati da bol ne postoji, a kvalifikovan hirurg će znati tačno kako da ubrizga hijaluron pa da se dobije željeni oblik i punoća. Da bi rezultat bio zadovoljavajući, osoba koja ubrizgava sredstvo mora biti kvalifikovana jer ste tako sigurni i u kvalitet hijalurona koji će biti u telu.

Konačan izgled će biti prirodniji nego sa veštačkim materijalima koji se ne razgrađuju. Koliko god poznate ličnosti imale oblik usana koji vam se dopada, dobro procenite kako će na vama to da izgleda. Generalan savet je se da se tretman započne sa manjom količinom hijalurona i da se on postupno dodaje do željenog izgleda usana.


Podizanje obrva hijaluronom


Intervencija koja je idealna za stvaranje efekta „mačijih očiju“ bez operacije je podizanje obrva hijaluronom. Izvodi se tako što se hijaluron ubrizgava u predeo slepoočnica čime se peglaju bore i podižu obrve. Diskretno se mogu podići kapci, ali ukloniti podočnjaci i prve bore oko očiju.

Nije reč o operaciji kao što je blefaroplastika niti se ugrađuju mezoniti, postupak je brz, jednostavan, a rezultati uočljivi i pogodni i za mlade ljude koji nemaju medicinski problem.


Oblikovanje lica, brade i vilice


Hijaluron se ubrizgava i u područje brade, vilice ili na druge delove lica radi oblikovanja, a za to može postojati čisto kozmetički ili medicinski razlog.

Naglašavanjem konture donje trećine lica smanjuje se opuštenost kože, popunjava se i re-oblikuje brada, vilica, koža je hidrirana i mladolika, a svaka asimetrija uklonjena. Vrlo je popularna i kod žena, ali i kod muškaraca.

Hijaluronski fileri su doneli revoluciju u oblasti estetske hirurgije. Da bi rezultati bili dobri odaberite renomiranu kliniku koja ima stručan kadar i koristi najkvalitetnije supstance i promenite sve što vam smeta!


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Mina

Imam prirodne pune usne, pa mi nije potreban hijaluron, ali nemam nista protiv, samo ne treba preterivati.

(Dobar) 0
(Slab) 0
07-Oct-21 11:39:36 AMMarko

Danas se toliko preteruje, da sve više viđamo žene kojima je telo sasvim fine građe, skladno i normalno, a lice bucmasto od silnog popunjavanja. Nisam pristalica ni hijalurona, ni botoksa, a bogami ni nepotrebnih estetskih operacija.

(Dobar) +3
(Slab) 0
06-Oct-21 19:00:51 PMSrecko

Mogu da razumem zene koje nemaju pune usne i jagodice da to rade ali ne i one koje nemaju problem a hoce jos vise da ih uvecaju.

(Dobar) +5
(Slab) 0
06-Oct-21 18:20:22 PMDodajte komentar