SrbijaSpace logo

Kada sam ga videla, noge su mi se odsekle

 

Kada sam ga videla, noge su mi se odsekle

Već duže vreme muku mučim sa kapcima, a volim da se šminkam više od života.

Ja sam onaj tip žene koja ni smeće ne bi izašla da baci nedoterana ili slučajno dozvolila da me neko vidi nesređenu.

Trenerka, ali obavezno nakit i bar ruž. A frizura pod konac, pa čak i ako mi nije baš čista kosa ispletem riblju kost ili je pokupim u neobaveznu punđu.

Uglavnom, moji kapci su postali moja noćna mora. Imam utisak da više i nemam gde da stavim senku za oči. I dok su me svi ubeđivali da je sa mojim očima sve u najboljem redu, ja sam vredno proučavala Internet stranice sa ovom temom i kako rešiti problem.

Da se ne lažemo imam ja veći nos, tanku gornju usnu i još mnogo toga što bi verovatno trebalo popraviti, ali od nečeg se mora krenuti, a trenutno ništa nije tako urgentno kao moji kapci.

I već zamišljam sebe kako moje zelene oči sijaju ispod zemljanih tonova senke i pažljivo izvučenog alajnera dok moj kapci stoje zategnuti ne zatvarajući mi oči.


Godinu dana ranije


Posle četiri godine ozbiljne veze, čovek se zaljubio. Kaže da nije hteo, ali to je jače od njega. Zaljubio se u koleginicu sa posla. I dok sam ga ja čekala sa spremljenim večerama i razmišljala o venčanju, već ga po malo i pripremajući, on se provodio i to na poslu.

Umesto da radi za nas, da obezbedimo budućnost, podignemo planirani stambeni kredit i odemo na dugo maštano putovanje na Mauricijus, mene je kao grom iz vedra neba pogodilo raskidanje veridbe.


Polomljena ruza
 

I u ranim tridesetim krećem život iz početka. Mislila sam da više neću ustati.

Slomljena i ranjena samo sam razmišljala ko je ona i kako izgleda.

I umesto da mi za sve bude kriv moj sada već bivši verenik, ja sam se ustremila na nju. Ništa mi nije pomagalo, ni spavanje, ni čitanje, ni dugi razgovori, ni tešenje... Jednostavno sam osećala da me sve boli, a najviše od svega boli izdaja.

Bilo je potrebno vreme da ustanem i otvorim oči. A oči nije bilo lako otvoriti jer je mojim kapcima bila potrebna korekcija. Jednostavno sam odlučila da nešto uradim za sebe, pa makar to bila i estetska intervencija. I tako je pala odluka da ako ne mogu da popravljam ljude i pogrešne izbore, mogu da popravim nešto na sebi.


Izbor prave klinike za estetsku hirurgiju


Sate i dane sam provela na internetu proučavajući i tražeći pravo mesto za rešavanje mog problema. Nisam ni sama znala koliko klinika za estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju postoji kod nas, ali kako izabrati pravu.

Sada, kada je moj problem rešen, mogu vam reći pamet u glavu, ne gledajte cenu već gledajte kome život stavljate u ruke. Plastični hirurg mora biti sa dugogodišnjim iskustvom i ne dozvolite da se početnici vežbaju na vama. Veliki broj klijenata, praksa, dobre recenzije, reference, slike, sve gledajte. I opet nije lako izabrati pravu kliniku.


I bingo sa plastičnim hirurgom


Imala sam sreću da mi korekciju kapaka radi izuzetan stručnjak koji je veliki deo profesionalne karijere proveo na našoj vodećoj državnoj klinici učeći od najboljih i tako i sam postao jedan od njih. Strah nisam imala, a doktor je tačno znao kako da izvuče maksimum iz mog ne baš sjajno stanja sa kapcima. Ipak sam bila u pravu da je to bio moj gorući problem jer je osim estetskog, počeo je da biva i zdravstveni. A uz to sam naučila i šta je blefaroplastika, tj. operacija gornjih i/ ili donjih kapaka.

Korekcije kapaka je prošla odlično. Čekao me je kratkotrajan oporavak od par dana kako bi se povukli blagi otok, crvenilo i modrice. Malo mirovanja, hladne obloge, ali meni đavo ne da mira.


Uspešno završena operacija gornjih kapaka


Doktor zadovoljan, konce skidam za sedam dana, pa kada se našminkam. Ne sećam se kada sam poslednji put bila bez šminke, ali idem sa intervencije. I konačno zadovoljna odlučim da nagradim samu sebe za pokazanu odlučnost i hrabrost kratkom kupovinom u tržnom centru. Samo da svratim i uzmem neku haljinu i idem da legnem. Nisam baš toliko plava da ne mogu da skoknem do prodavnice.


Jaka zena operacija
 

Ma nisam pošteno ni zakoračila u shopping mol,rano jutro tek otvoren, nema ljudi, ispred mene iskoči moj bivši verenik. Samo što se ne sudarismo u praznom hodniku. On sređen krenuo na posao, a ja plava oko očiju, sa otokom, slomljenim srcem i od šoka jedva na nogama. Mislim da nije bio siguran da sam to ja.


Kako sam ja zamišljala naš susret?


Milion puta sam razmišljala o tom gde ćemo se sresti prvi put nakon brodoloma i u svakoj varijanti sam bila milion dolara baby. Sređene, skockana, lepa, zadovoljna... A on potonuo, svestan šta je izgubio, kajanje što me je izgubio mu se vidi iz očiju, iz svakog pokreta...

Ali kraljica drame na svetlosti dana izgleda kao da je upravo završila borbu prsa u prsa i da se u njoj nije baš snašla. Zgranut samo je promenio pravac, a ja sam čak uspela i da se nasmejem. Prebolela sam.


Korigovala sam kapke i baš sam srećna


Ali sledeći put kada ga sretnem, pa pogledam sa zelenim očima i trepnem zategnutim kapcima. Samo da ga ne sretnem posle operacije nosa. Tada idem pravo kući sa klinike.

 

Slike: pexels.com


Autorski tekst: Moderna


Komentari (1)

Lena

Simpatična ljubavna priča. Nisam imala ništa od estetskih korekcija, prilično sam zadovoljna svojim izgledom, ali, godine idu, tako da jednom možda i hoću. Ipak, ovo je primenjivo na različite situacije u životu. Što kažu - "osveta se servira hladna". Nije baš ni osveta, ali lepo je kad si zadovoljna sobom, a naletiš ne nekog iz prošlosti, ko te je u nekom momentu povredio, a on - ostane bez daha! Prija...

(Dobar) 0
(Slab) 0
16-Sep-23 19:54:03 PMDodajte komentar