SrbijaSpace logo

Kako do prečišćene vode bez arsena?

 

Kako do prečišćene vode bez arsena?

Kako do prečišćene vode bez arsena?


Da li je čaša vode iz česme zaista bez ukusa, mirisa i boje? Da li je jedina alternativa kupovina flaširane vode? Srećom, postoji savršeno rešenje pa da imate kristalno čistu vodu za piće i kuvanje i to izuzetno povoljno. Treba samo da nabavite aparat za prečišćavanje vode od arsena i ostalih zagađivača za svoje domaćinstvo ili poslovni prostor.

Imati filter za vodu nije luksuz već potreba svakog čoveka jer je jedino prečišćena voda „izvor života“.

Ovi redovi su posvećeni svima onima koji nisu svesni razlike između čiste i vode koju pijemo. Odvojite par minuta i pročitajte kako da unapredite svoje zdravlje.
 

Kvalitet vode sa česme


Daleko smo od sveže 100% čiste pijaće vode čak i kada imamo svoju izvorsku vodu. Ona sadrži mikroorganizme, amonijak, arsen i gvožđe, a sve je daleko komplikovanije zato što se ispravnost vode ne proverava svakodnevno. Kada se uoči promena tada je kvalitet već ozbiljno ugrožen.

Situacija je mnogo gora u oblastima gde se cevovodima voda distribuira do kupaca. Hlor, gvožđe, teški metali, arsen, prljavština…su samo neki od dobro poznatih loših sastojaka koje unosimo svaki dan.

Prečićivač za vodu je u ovoj situaciji jedina brana između vas i mnogih zdravstvenih problema koji se javljaju ako se pije takva voda.
 

Osobine najkvalitetnijijih aparata za prečišćavanje vode


Daćemo vam smernice za što jednostavniji odabir kvalitetnog sistema za filtriranje vode. Nude se različiti uređaji, ali je važno prepoznati one koji zaista dobro obavljaju svoju funkciju čišćenja vode od zagađenja.

Da bi prečišćivač vode bio kvalitetan mora da sadrži nekoliko različitih filtera:

 1. Predfilteri koji su sedimentni, od aktivnog uglja i polipropilena
 2. Glavni filter je najčešće sastavljen od Reverzno-osmotske membrane tzv. RO sistem
 3. Završni filter bi trebalo da bude sa aktivnim ugljem koji je obogaćen kalcijumom i magnezijumom
 4. Najkvalitetniji proizvodi imaju i magnetajzer. On klasteriše vodu na manje skupine da bi više prijala organizmu

Ovakav sistem omogućava filtriranje hlora, pesticida, arsena, bakterija, virusa, hlornih jedinjenja…

Kada prolazi kroz poslednji filter voda se obogaćuje kalcijumom i magnezijumom pa u ovom slučaju ona je ne samo prečišćena već je i ukusnija i superiornija u svim segmentima u odnosu na flaširanu vodu.

Postoje sistemi za prečišćavanje koji se stavljaju ispod ili na sudoperu, a izbor zavisi od toga šta kupcu više odgovara.

Preciscivac vode nobel ambilife od arsena

Prečišćivač vode je u stanju da prečisti oko 100 l za 24h što je dovoljno za opšte potrebe pa možete biti mirni da će čitava porodica biti zaštićena i voditi zdraviji život.

Ako se umesto flaširane pije filtriana voda može se uštedeti i 400 eura godišnje. Uloženo se višestruko isplati.

Dakle, reč je o višestrukim sistemima filtriranja koji hvataju i najsitnije nečistoće. Nije reč o kuvanju vode kojim bi se ubili dobri nutrijenti važni za čovekov organizam, već o pažljivom uklanjanju samo štetnih sastojaka.

Uz sve to dobija se i prijatniji i svežiji ukus, nešto što sa flaširanom vodom nije uvek slučaj.

Flaširana voda ima još neke mane kojih morate biti svesni ako koristite ovakvu vodu:

 1. Flaširanu vodu je teško nositi, naročito količine koje su potrebne jednoj porodici. To su litri i litri donošenja svaki dan, svake sedmice, meseca i godine…
 2. Retko koje flaše se recikliraju, pa umesto da radimo na očuvanju čovekove okoline mi direktno zagađujemo prirodu jer želimo da živimo zdravije
 3. Da li ste sigurni da je sastav flaširane vode potpuno bezbedan kao što su naveli? Baš svaka flaša? Zakonski propisi su manje rigorozni nego kod propisa za kvalitet vode koja teče iz česme pa budite obazrivi pri kupovini.
   

Kvalitetniji život uz čistu vodu direktno iz prečišćivača


Da li vam se događa da imate periode kada vam je koža i kosa suvlja više nego obično? Kosa opada? Imate poteškoća sa varenjem?... Sve ove probleme možete imati od nekvalitetne pijaće vode koja često sadrži arsen.

Nobel preciscena voda od arsena

Reč je o postepenom trovanju malim dozama arsena koje utiču na organe za varenje, bubrege, jetru, nervni sistem… To što se zagađivači ne vide i što su u okviru dozvoljenih normi ne znači i da su dobri za vaš organizam pa ozbiljno razmislite o instalaciji nekog sistema za filtriranje vode.

Kada se unosi čista voda dobijaju se višestruke prednosti:
 

 • Podiže se imunološki sistem organizma
 • Podiže se nivo energije
 • Koža i kosa su blistavije
 • Poboljšava se rad svih organa


Biljke u kući i ljubimci će osetiti promenu i biće vam zahvalni na zdravoj tečnosti. I njima treba potpuno ispravna voda.

Nećete verovati, ali hrana je ukusnija kada se priprema sa čistom vodom, a napitci imaju intezivniji i lepši ukus.
 

Zaključak


Aparat za prečićavanje vode je uređaj koji je neophodan za normalno funkcionisanje svakog domaćinstva. Mislite na svoje zdravlje pre nego što bude kasno! Predupredite mnoge zdravstvene probleme koji će se javiti kao posledica unosa zagađene tečnosti koja često sadrži arsen duži vremenski period.

Da li je voda koju pijemo zaista zdrava? Kakvu vodu vi pijete? Da li bi ste hteli da uvedete zdrave navike ispijajući potpuno ispravnu čašu vode? Ostavite nam vaše komentare nakon čitanja ovog teksta, čekamo ih!

 

 

 

 

 


Autorski tekst: Edmon Dantes


Komentari (1)

Ivan Mitrovic

U danasnje vreme je jako bitno sta pijemo. Nisam vise siguran da flasirana voda predstavlja pravi izbor jer niko sa garancijom ne moze da potvrdi da li je u pitanju obicna voda sa cesme ili zdrava i cista voda. Godinama sam se lomio pretrazujuci po internetu da li kupiti neki aparat za preciscavanje vode ili ne. Definitivno je moj izbor Nobel jer pored garantovano kvalitetne i preciscene vode, sebi i ukucanima, siguran sam da sam pokriven kvalitetnim i efikasnim servisom, korektnom uslugom i sasvim pristojnim cenama.

(Dobar) +3
(Slab) 0
16-Oct-20 13:16:52 PMDodajte komentar