SrbijaSpace logo

Kako se spremiti za savršeno letovanje

 

Kako se spremiti za savršeno letovanje

Leto nam se približava velikom brzinom i nije vam puno vremena ostalo da se pripremite za putovanje iz snova. Pored stresa koji je nezaobilazan kod pronalaženja aranžmana na vreme, postoji još dosta stvari o kojima treba da razmišljate pre nego što krenete.

Pronalaženje aranžmana


Ono što je prvi korak je naravno pronalaženje aranžmana. U zadnjih nekoliko godina agencije već u Decembru mesecu objavljuju ponude za sledeću godinu, uglavnom po nešto nižim cenama nego u Maju ili Junu. Iako je teško planirati godišnji odmor toliko unapred, ko je u mogućnosti treba da razmotri ovu opciju.


Letovanje bukiranje
 

Pored toga što su cene niže, dosta agencija omogućava plaćanje na rate pa ćete samim tim lakše podneti ovaj trošak. Druga prednost traženja aranžmana u ovo vreme je što ćete imati mnogo više opcija. Popularne destinacije uglavnom prve budu rasporodate tako da možete imati problem ukoliko ne krenete sa traženjem na vreme.

Pravljenje liste


Iako svi mislimo da nam za letovanje ne treba puno stvari, uglavnom se ispostavi da zaboravimo da ponesemo nešto što nam je važno. Najbolji način da se to izbegne je pravljenje spiska stvari koje treba da ponesete. Stavite parče papira na frižider i kako se čega setite tako dodajte na spisak. Na ovaj način izbegavate da na letovanju neku stvar platite i do tri puta skuplje samo zato što niste na vreme mislili o tome.

Krenite od osnovnih stvari kao što su kreme za sunčanje, garderobe za plažu i izlaske. Ne zaboravite da spakujete i nešto malo deblje jer svi znamo da vreme može da nas iznenadi pa ne bi bilo dobro da se smrzavate. Obzirom da pričamo o letovanju prva i najvažnija stvar na spisku treba da bude kupaći kostim.

Iako se retko desi da neko zaboravi ovaj deo garderobe, ipak treba imati na umu da samo jedan kupaći nije dovoljan. Pored nezgoda koje mogu da se dese, treba uvek imati rezervu da imate da se presvučete kada izađete iz vode. 

Planiranje obroka


Ono o čemu svi najviše razmišljamo je kako da se organizujemo sa obrocima dok smo na letovanju. Hrana po restoranima ume da bude veoma skupa i ne može svako to sebi da priušti. Ono što svakako svi možemo je da proverimo koje su namirnice dozvoljene da ponesemo sa sobom.

Naravno, nemojte rizikovati i nositi stvar koje nisu dozvoljene jer se lako može desiti da vam ih na granici oduzmu.


Letovanje hrana
 

U tom slučaju ste bacili novac i nećete ga dobiti nazad. Ponesite samo ono što je dozvoljeno i onoliko koliko sme da se prenese preko granice. Druga stvar koja vam mogu dosta pomoći je da pogledate forume koji pišu o mestu na koje idete. Tu uvek možete naći korisne savete koji će vam pomoći da nađete povoljne restorane i prodavnice.

Lekovi 


Jedna od stvari koju dosta ljudi zaboravlja su lekovi. Ovo može biti jako važna stavka na vašem spisku. Ukoliko uzimate neku terapiju obavezno se osigurajte da imate svega dovoljno za celo letovanje.

Pored toga treba kod sebe imati nešto za bolove i naravno neku kremu ukoliko se desi da ostanete na Suncu malo duže nego što bi trebali. Nemojte da dovedete sebe u situaciju da na letovanju tražite apoteke koje radi i da sve to plaćate dosta skuplje nego u Srbiji.

Noćni život


Ukoliko volite da izlazite i da se provodite morate biti spremni da za to odvojite određenu količinu novca. Svi već znamo da gde god da odemo noćni život je uglavnom veoma skup. Probajte da se raspitate kod prijatelja koji su letovali na toj destinaciji koliko košta ulaz u klubove i piće. Na ovaj način ćete moći par od prilike da znate koliko vam novca treba za provod. 


Letovanje noćni život
 

Ako se budete držali ovih smernica verujemo da će vam letovanje proći bez previše trzavica i da ćete moći da se opustite i odmorite kako treba. Ipak, zaslužili ste ga...
 


Autorski tekst: Jelena Đurđević


Komentari (3)

Maximillian

samo ne zaboraviti punjac za tel :P(Dobar) +2
(Slab) 0
19-Jun-18 06:43:21 AMDavid

Samo planirati...na moru uvek ostanem kratak sa parama i moram da kupujem neke sitnice, sto naravno ide od planiranog novca za provod... :((Dobar) +3
(Slab) 0
19-Jun-18 06:39:15 AMTarzan

Tacno tako! Samo na vreme izabrati aranzman i onda platiti na rate. Na taj nacin se lakse podnese trosak.(Dobar) +2
(Slab) 0
18-Jun-18 16:08:32 PMDodajte komentar