SrbijaSpace logo

Koji bi auto trebalo da vozi Deda Mraz

 

Koji bi auto trebalo da vozi Deda Mraz


Uskoro počinje sezona Božićnih praznika. Polako se približavamo najluđem delu godine kada mnogi žure da rezervišu doček Nove godine na nekom lepom mestu, i u tome ih ne sprečava ništa, pa ni pandemija koronavirusa. Atmosfera je praznična, kupuju se pokloni, neki se spremaju za put na neke daleke, egzotične destinacije, neki na planine, da bi mogli i da se skijaju, a neki ipak ostaju kod kuće.

Dečica čekaju Deda Mraza koji, kao što znamo, vozi sanke koje vuku irvasi. Ali, šta ako irvasi požele da odu na odmor baš tad, pa siroti Deda Mraz ostane bez prevoznog sredstva? Pa, može da iznajmi limuzinu iz neke bolje rent a car agencije, jel'? Može, što da ne? Ali hajde ipak da vidimo koji bi to auto trebalo da vozi Deda Mraz, jedna od najvažnijih ličnosti svakog deteta.

Naravno, mala je verovatnoća da će ga irvasi ostaviti na cedilu baš za praznike, jel'? Pa to im je jedini deo godine kada uopšte moraju da rade. Imaju bolji radni raspored od svih nas jer rade oko mesec dana godišnje ali, šta ako se irvasi naljute zbog nedovoljno šećera ili ko zna kojih drugih razloga, pa otkažu ljubav sirotom Deda Mrazu? Pa neće valjda deca ostati bez poklona?

Neće, naravno, to bi bilo nečuveno. Snašao bi se Deda Mraz i nosio ih makar pešice, ali u XXI veku, za tim zaista nema potrebe. Zato hajde da vidimo koji bi mu automobili najviše odgovarali.


#1. Nissan Titan


NIssan Titan


S obzirom na to da Deda Mrazu verovatno treba mnogo tovarnog prostora za njegovu torbu sa igračkama, auto mora da ima više prostora pozadi. Nisan Titan bi mu sasvim odgovarao, jer je u stanju da se nosi sa grubljim terenima i lako odradi ovaj zadatak od izuzetne važnosti.

Može i neki drugi sličan, naravno, ali ovom i samo ime, Titan, govori koliko je snažan i bez limita po pitanju terena. A znate već, Deda Mraz vozi po teškim terenima, treba to izdržati. Zato je naš prvi izbor i pao na robusni Nisan Titan.


#2. Jeep Wrangler


Jeep Wrangler


Džip Vrangler je još jedan savršen auto za vožnju po svim vrstama terena. Ako bi Deda Mraz u nekom momentu postao zaista lenj, pa ga mrzelo da se penje po krovovima, ovaj auto bi ga bez problema odneo i gore. Ali, to ne bi smelo da mu se desi jer bi to značilo da on sam protekle godine nije bio dobar. Pa kakav bi primer dao deci?

Nezamislivo! Ne, to ne bi smelo da se desi. A možda bi i penjanjem auta na krov preplašio decu, što nikako nije dobro. U redu, ne bi to dugo trajalo, jer kad su pokloni u pitanju, deca brzo zaboravljaju na sve, ali opet, nije svejedno.


#3. Chevrolet Equinox


Chevrolet Equonix


U celoj ovoj priči, zaboravili smo na Deda Mrazove pomoćnike, vilenjake. Na brzinu su uskočili u kamionete i ostali zgurani pozadi zajedno sa vrećom, tako da su se smrzli, a neki i prehladili. Zato smo rešili da ispravimo nepravdu, pa odlučili da treći po redu bude Ševrolet Ekvinoks, koji može da reši ovaj problem.

Ima mnogo mesta pozadi, a vilenjaci su mali, tako da ima mesta za sve. Njegov prtljažnik ima čak 1800 litara tovarnog prostora, što je sasvim dovoljno za torbu sa poklonima, a vilenjaci bi pozadi mogli i da gledaju crtaće, da bi im put prošao brže. Super!


#4. BMW M8 Gran CoupeDeda Mraz je generacijama raznosio poklone širom sveta, pa zašto ne bi konačno uradio nešto i za sebe? Možda i on voli lepe automobile, pa bi više voleo nešto modernije. Mogu vilenjaci i sami da se voze u nekom od prethodnih modela, iza njega, dok on vozi lepi i upečatljivi BMV M8 Gran Kupe.

Pravi izbor za vožnju sa stilom. Sa ovim performansama i LED tehnologijom zasnovanom na GTE trkačkom automobilu, sasvim je sigurno da će čak i Rudolf ostati zaprepašćen. Kako i ne bi, kad ga zameni jedan ovakav model automobila?!


#5. Deda Mraz na tajnom zadatkuA ko zna, možda smo i pogrešno shvatili stil Deda Mraza. Možda on ne želi da se ističe u nekom besnom autu, radije bi se stopio sa okolinom ili maskirao, možda čak i u policijskom automobilu? Uostalom, ima li boljeg načina da se utvrdi ko je na listi nevaljalih, nego da sam uhvati kriminalce?

Osim toga, šta ako se negde zaglavi u gužvi pa ne može da stigne na vreme? Sa policijskim autom nema problema, samo uključi sirene i legne na gas. Svi će mu se sklanjati s puta. Kao što vidite, ni to nije loša ideja.


I za kraj - „Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze“...


Deda mraz sanke planeta


Ove godine, sva su deca bila dobra i zaslužila svoje poklone. Kako ona mala, tako i velika. Mnogi su već odavno poslali pisma sa željama Deda Mrazu, tako da, ako mu irvasi u poslednjem trenutku otkažu ljubav, neće biti razloga za brigu. Iznajmiće Deda Mraz neki dobar auto kod rent a car agencije, tako da će stići sve da uradi na vreme. Jer Deda Mraz ipak „ne okleva, ne drema, već poklone sprema“.

 

 


Autorski tekst: Jelena Todorović


Komentari (5)

Marina

Ma neki veliki šleper, sa crvenom Luna ceradom. Da stane sve, i pokloni, i vilenjaci i irvasi ako treba. Samo neka dođe. Ova godina je bila takva da smo svi željni svega. Što se mene tiče, bila sam mnoooogo dobra, pa bih volela da mi donese neki all inclusive aranžman za jedno 15 dana na Baliju. :)

(Dobar) +4
(Slab) 0
20-Nov-21 17:50:10 PMMIloš

Meni je najlogičnije da vozi neki kombi, da mu stanu svi ti pokloni. Na primer Vivaro ili Boxer.

(Dobar) +4
(Slab) 0
20-Nov-21 14:35:35 PMklasiku vole onaj koji razume

neka budu motorizovane sanke .. ipak je deda mraz deda mraz i ne mogu osim sanki da zamislim drugi auto za njega :)

(Dobar) +5
(Slab) 0
20-Nov-21 13:35:09 PMJaca

Slatko me nasmeja! Možda je ovaj policijski ipak najsigurniji, zbog gužve...

(Dobar) +6
(Slab) 0
20-Nov-21 13:21:34 PMNadja

MIslim da bi mu najbolje legla neka velika limuzina kako bi stalo sto vise poklona :) hehe zanimljiv tekst :)

(Dobar) +6
(Slab) 0
20-Nov-21 13:11:54 PMDodajte komentar