SrbijaSpace logo

Koji je najmoderniji način uređenja prostora za kupanje?

 

Koji je najmoderniji način uređenja prostora za kupanje?

Trendovi se menjaju, danas su kupatila sve manja, a sve osnovne sanitarije i dalje moraju da postoje. Jedan od načina za uštedu prostora je ugradnja tuš kabine koja može dolaziti u raznim dimenzijama i vrstama tako da se dobije i estetski lepo i funkcionalno kupatilo. Paravani za tuš kabine su IN, ali i različiti oblici tuš kada tako da se mogu uklopiti u svaki slobodan prostor.


Kakav izbor imate, na šta treba obratiti pažnju, šta kada vam standardne veličine ne odgovaraju?


Ne odustajte od svojih planova, opremite kupatilo po poslednjim modnim trendovima u čijem će te izgledu i funkcionalnosti uživati dugo vremena.
 

Kupatilo sredjivanje
 

Tuš kade – kakav izbor imate?


Sve više kupatila izbacuje standardne kade i bira tuširanje u kabini. Zašto? Današnje tuš kabine pružaju mnogo više od klasičnog kupanja jer nude savremen sistem mlaznica, nove sisteme zastakljivanja i lako održavanje.

Postavljanjem tuš kade rešili ste problem oko potrebe za postavljanjem hidroizolacije koja je obavezna kod modela gde se odvod za tuš postavlja na pločice, tj. kod tuš kabina koje su zidane.

Tuš kade se proizvode u različitim dimenzijama: polu-ugaone, pravougaone, pliće, dublje ili duboke, četvrtaste… U zavisnosti od toga kakva odvod imate i koliko prostora, biraćete i željeni model.
 

Čovek čisti kupatilo
 

Paravani za tuš kabine
 

Paravani za tuš kabine ograđuju prostor za tuširanje i ugrađuju se nezavisno od tuš kade.

„Walk in“ je model koji je najtraženiji jer ograđuje prostor za tuširanje samo sa jedne strane, a pored njega postoje i zaobljeni modeli, modeli za uglove… Ovo su najpopularniji tipovi zatvaranja prostora za tuširanje jer vizuelno otvaraju prostor i uz njih kupatilo izgleda veće i prostranije.

Staklo paravana za tuš kabine je kaljeno različitih debljina, a može biti providno, mat, peskareno. Cena zavisi od debljine stakla, ali i od kvaliteta rama, a najskuplji model je aluminijum sa antacid premazom.

U zavisnosti od prostora i mesta ugradnje biraćete i model. Skroz providni paravani ne blokiraju pogled pa kupatilo izgleda kao da i nema pregradu. Ipak, ovakvi paravani za tuš kabine ne obezbeđuju privatnosti pri kupanju pa ako vam je to važno bolje odaberite peskarani ili model sa folijom.
 

Sredjeno kupatilo
 

Tuš baterije


Da bi imali moderno kupatilo morate imati i modernu tuš bateriju. Usponski tuševi su najsavremeniji modeli koji imaju i ručni tuš, ali i usponski tuš radi uživanja u kupanju kao pod vodopadom.

U slučaju da se kompletno renovira kupatilo, usponski tuš može biti ugrađen u zid, a ako to nije slučaj dobra je i klasična varijanta koja se spolja fiksira za zid. Ono što je velika prednost je to što ovde postoji i ručni dodatak pa vam i klasičan način tuširanja nije uskraćen ako postavite ove savremene varijante.

Skuplji su modeli sa baterijom koja može da bude čak i digitalna, da dobro ste čuli, fantastično zar ne ?! Koji god model izabrali imaćete tuš kabinu opremljenu sa vrhunskom tuš baterijom koja će kupanje učiniti posebnim

Zamenom stare tuš kabine ili kade za moderniju možete promeniti izgled čitavog kupatila. Sadašnji modeli nisu samo estetski lepi već imaju bolji kvalitet, bolju izolaciju i premaz protiv buđi. Uživaćete u svakom kupanju!

 

 


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar