SrbijaSpace logo

Leto 2022: Sicilija i sve lepote ovog bisera na Mediteranu

 

Leto 2022: Sicilija i sve lepote ovog bisera na Mediteranu

           Ako se još uvek dvoumite oko izbora destinacije na kojoj ćete da provedete svoje dane odmora onda je ovo prava tema za vas. Priča o najjužnijem italijanskom ostrvu koja je prava oaza mira i uživanja samo je delić u odnosu na ono što ćete doživeti kada tamo i odete.

Turisti širom sveta obilaze ovu turističku atrakciju, a u poslednje vreme je i veoma popularna među ponudama naših turističkih agencija koju možete naći u rubrikama ,,Sicilija leto 2022“.

Kroz istoriju Sicilija je bila primamljiva strateška tačka i meta brojnih osvajača zbog svog centralnog mesta koje zauzima u Sredozemlju, a danas je zbog svoje lepote i posebnosti jedna od veoma popularnih turističkih destinacija.

Ukoliko razmišljate da svoje leto 2022. godine provedete na Siciliji pročitajte u nastavku teksta osnovne stvari koje treba da znate o ovom biseru Mediterana.


Jedinstvenost tradicije i šarmantna atmosfera

 

           Mnogi o Siciliji govore kao o zemlji za sebe iako je zvanično ona deo Italije. Zašto je to tako? Govori se o njenoj posebnosti koja se ogleda u svakodnevnom životu, o njenoj autentičnosti kada su mnoge stvari u pitanju kao i činjenici da je teško uporediti je sa bilo kojom drugom destinacijom. Ritam života, karakteristična kuhinja, gostoprimivi meštani i drugačiji dijalekat – još neki su od razloga koji idu u prilog tome.

Na kreiranje bogate kulturnu i taradicionalne baštine ovog ostrva uticali su mnogi narodi jer je kako je već rečeno bila meta brojnih osvajača zbog svog prirodnog bogatstva i povoljne pozicije. Obavezno mesto za obići na listi svakog posetioca treba da bude i nadaleko poznat glavni grad Palermo čiji je najznačajniji spomenik kulture katedrala Monreale. Nju mnogi nazivaju osmim svetskim čudom, a razlog za to može biti činjenica da oslikava čarobnu kombinaciju vizantijske, arapske i nomanske kulture.

Boravak na ulicama i celokupan ambijent stvoriće osećaj kod vas kao da ste ušli u vremeplov i lako će učiniti da zaoboravite na svakodnevnicu. Taj osećaj će se pojačati pogotovo ako zađete dublje u sicilijanska sela koja odišu pravim duhom življenja naroda sa ovih prostora.

Pored toga što je poznata po svojoj arhitekturi, umetnosti i kulinarstu široko je poznata i po proizvodnji limuna i narandži, ali i maslina. 


Spoj fantastičnih plaža i prirodnog bogatstva

 

           Od nekoga ko je leto proveo na Siciliji sigurno ćete puno čuti o njenim predivnim plažama na kojima je pravo zadovoljstvo boraviti. Plaže karakteriše sitan pesak, voda koja je specifičine plavo-zelene boje i prelepi pejzaži koji ih okružuju. Za mnoge, ovo su najlepše plaže u Italiji.

Pored toga ono što je čini posebnom je prirodno bogatstvo koje poseduje, očaravajuća zelenila i brda pokrivena vinovom lozom, a posebno činjenica da se jedini živi vulkan u Evropi, Etna, nalazi upravo tamo.


Sicilija leto 2022 – ponude srpskih turističih agencija

 

           U ponudi naših domaćih turističkih agencija naći ćete ponudu za ovo najveće ostvro Mediterana uz direktan čarter let do tamo i ovog leta 2022. godine. Ono što je aktuelno sada su last minut ponude za letovanje. Upoređivanjem ponuda koje su dostupne na internet platformama turističkih agencija sigurno ćete naći ono što vama najviše odgovara. Ponuda hotela i usluga u njima je zaista raznovrsna.

Učinite ovo leto 2022. godine nezaobravim tako što ćete ga provesti sa dobrim društvom i na posebnom mestu kao što je ovo italijansko ostvro.

Slika: pexels.com

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Volim Siciliju

Sicijlija je prelepa, predobra, idealna. Jedino što je malo daleko, a i nije jeftina. Nema diraktan let. Jedino privatnim avionom preko Royal Charter Servisa. Ili iznajiti auto pa krenuti na put i avanturu. Može preko Hrvatske Slovanije pa preko cele Italije ili Preko Grčke pa na trajekt.

(Dobar) +1
(Slab) 0
02-Aug-22 10:02:12 AMDodajte komentar