Magična magnetna voda koju malo poznajemo...

 

Magična magnetna voda koju malo poznajemo...

Hronična ćelijska dehidratacija ubija bolno i prevremeno. Njene početne spoljašnje manifestacije dosad su nazvane bolestima nepoznatog porekla“.

dr F.Batmangheliđ

 

Sadržaj

 

Prvobitni život nastao je u vodi...Dete tokom devet meseci svog razvoja boravi u vodi, a kao što znate bez vode možemo preživeti svega 3-7 dana dok bez hrane možemo izdržati mnogo duže. Nisu li ove činjenice sasvim dovoljne da bi shvatili da je voda esencija života! Ali, nije svaka voda ista, i bitno je kakvu vodu pijemo, da li je to magnetna voda i da li je prečišćena.

Za životinje koje žive u vodi, svaki izlazak iz nje predstavlja veliki stres za njihov organizam i dovodi do pokretanja niza fizioloških reakcija koji „upravljaju“ vodom u slučaju „krize“. To se isto dešava i onda kada je čovekov organizam pod stresom jer se tada uključuje mehanizam za strogu štednju rezervi vode u telu.  Telo shvata da će mu voda nedostajati i počinje preraspodelu po organima kojima je voda najpotrebnija.
 

Kada osetimo žeđ, znači da telo već dugo vapi za vodom!


Šta radimo pogrešno kada smo žedni?


Obično učinimo dve pogrešne stvari:

  1. Posežemo za alternativnim napitcima čaj, kafa, alkohol i veštački napitci... Činjenica je da ovi napitci sadrže vodu ali pored toga sadrže i agense koji IZAZIVAJU DEHIDRATACIJU! IZ ORGANIZMA IZBACUJU SVU VODU U KOJOJ SU UNETI I CRPE VODU IZ TELESNIH REZERVI.
  2. Počnemo da jedemo, iako smo u stvaru žedni a ne gladni! Kontrolni sistem u mozgu prepoznaje kada je nivo energije potreban za njegovo funkcionisanje nizak, tako da se osećaj žeđi i gladi istovremeno stvara, da bi ukazao na potrebe mozga. Mozak koristi dva mehanizma da bi zadovoljio svoje energetske zahteve; prvi iz metabolizma hrane i stvaranja šećera a drugi iz svojih zaliha vode i njihovog pretvaranja u hidroelektričnu energiju. Između “grickanja” nečeg slatkog i vode /hidratacije/ mi se češće “hvatamo” za slatko što dovodi do povećanja telesne težine a slabe hidratacije.


Koliko vode nam je potrebno?


Zlatno pravilo ne postoji ali savetuje se u proseku unos od oko 2,5l vode u toku dana zavisno od godišnjeg doba, akivnosti koje obavljamo tokom dana, starosne dobi ali i samog organizma.

Vodu je najbolje uzimati /po jednu čašu/ pola sata pre svakog obroka, i dva i po sata nakon svakog obroka čime se zadovoljava onaj minimum koji je neophodan organizmu za normalno funkcionisanje. Ruski lekari preporučuju da se uzima i po 2 čaše vode uveče pre spavanja/ jer se tokom noći značajno usporavaju metabolički procesi i nakuplja se više otrova u telu / i minimum 2 - 3 čaše ujutru nakon buđenja.
 

SA POVEĆANJEM UNOSA VODE, MEHANIZAM ZA ŽEĐ POSTAJE EFIKASNIJI!

 

Kvalitet vode koju pijemo je jednako bitan kao i količina vode koju unosimo. Nije svaka voda ista...


Jedna smo od retkih zemalja koja koristi “česmovaču” za piće. U milionskim gradovima voda iz česme označena je u većini slučajeva kao “tehnička” voda i ne preporučuje se za piće. Ipak kod nas i dalje vlada miljenej da je voda dobra, a veoma često govori se o biološkoj ispravnosti vode ali ne i hemijskoj.

Imajte na umu da se vodovodne cevi retko menjaju, da voda sadrži dosta teških metala, fluor i velike količine hlora koji kao što znamo i nisu baš savršen izbor za naš organizam.  

Dešavalo se da kada uključimo česmu imamo prilike da vidimo ovo...

Kako nabaviti cistu vodu u Srbiji
 

RO (Reverzna osmoza) sistemi su idealno rešenje za prečišćavanje vode


Zahvaljujući procesu prečišćavanja vode putem reverzno-osmotske membrane, dolazi do “transformacije” vode iz vodovodne instalacije ili iz bunara u visoko kvalitetnu vodu za piće i kuvanje. Prečišćavanje vode se odvija kroz nekoliko faza filtracije: pred-filtere (dva sedimentna filtera i jedan filter sa aktivnim ugljem), zatim kroz reverzno-osmotsku membranu i na kraju kroz završni filter. 

Slika govori više od reči tako da je nepotrebno govoriti o tome kolika je efikasnost ovih filtera u prečišćavanju vode iz česme...

RO sistem preciscena magnetizovana nobel voda


Prednost ovakvih prečišćivača je jer u sebi sadrže magnetizer za vodu...


ZAŠTO MAGNETNA VODA?!

U Belgiji se  1945. godine  prvi put javlja ideja za industrijskim tretiranjem obične  vode a 1957. godine  u Briselu se prihvata praktična primena MAGNETNOG TRETIRANJA VODE u svrhu sprečavanja stvaranja naslaga.

Magnetna voda prvobitno  je korišćena u privredi i tehnologiji. Naučnim eksperimentima dokazano je da je nakon zalivanja  biljaka magnetnom vodom prinos  bio veći u odnosu na biljke koje su tretirane običnom  vodom. Tako su  nakon  tertiranja soje magnetnom vodom prinosi  porasli za 40% a  prinosi  žitarica  porasli za  50%.  Nobelovac Aleksis Karel tvrdio je da ne umire ćelija već tečnost u kojoj ona pliva i time još jednom istakao značaj vode za naš organizam i naše zdravlje.
 

KAKVE SU BLAGODETI MAGNETNE VODE ZA NAŠ ORGANIZAM
 

  • Magnetna voda revitalizuje telo, ima „slađi“ukus, pitkija je i bistrija
  • Ispoljava pozitivno dejstvo  na epitelne ćelije tankog  creva,  pokreti  creva  se  ubrzavaju i u velikom broju slučajeva rešava se problem opstipacije (zatvora)
  • Održava vlažnost sluzokože
  • Redovnim korišćenjem odlaže se pojava bora i stvaranje celulita
  • Smanjuje mogućnost formiranja kamena i peska u bubregu i može rastopiti već postojeće /ako su kalcijumskog i oksalatnog porekla/
  • Poboljšava se razmena materija na ćelijskom nivou i ubrzava proces detoksikacije


Jedna stara poslovica  kaže:  „Ako u svetu postoji supstanca koja ima magična svojstva, onda je to voda”.

No, pre nego sledeći put naspete čašu vode, zapitajte se  KAKAV JE KVALITET VODE KOJU PIJETE jer upravo od kvaliteta vode zavisi Vaše zdravlje!

 


Autorski tekst:


Komentari (2)

Zlata

Pre nekoliko godina smo kupili Nobelov aparat za preciscavanje vode i to Columbiu.Uvek imamo cistu i bistru vodu za pice.Inace ja sa tom vodom kuvam,perem voce i povrce.Od kad imam ovaj aparat pocela sam da uzivam u pijenju caja,jer u toj bistroj vodi svaki caj ima svoj pravi ukus i miris.Columbia ima i hladnu i toplu vodu sto je jos jedna prednost.Imaju odlican servis koji brine o zameni filtera.

(Dobar) +1
(Slab) 0
18-Sep-20 11:00:56 AMSlavka

Ja pijem samo preciscenu magnetnu vodu od kada sam kupila Nobelov aparat. Sada ne bih mogla da pijem cesmovacu ili neku drufu flasiranu vodu. Prosto imaju mi drugaciji ukus dosta se oseca miris hlora i uvek je prisutan mulj kada voda nestane. Zato moja cela porodica pije cistu i kvalitetnu nobelovu vodu sa ro sistema.

(Dobar) +2
(Slab) 0
17-Sep-20 20:27:23 PMDodajte komentar