SrbijaSpace logo

Magnetna terapija za vaše zdravlje - medicinski jastuk

 

Magnetna terapija za vaše zdravlje - medicinski jastuk

Kako magnetna terapija utiče na nervni sistem?

Nervni sistem zajedno sa endokrinim kontroliše najviše funkcija našeg organizma.

Merenja magnetometrom pokazala su da u predelu pinealne žlezde (smeštena između malog i velikog mozga) postoji visoko magnetno polje od 6 gausa, što je daleko više nego na ostalim  akupunkturnim tačkama. Upravo iz ovog razloga magnetna terapija medicinskim jastukom za spavanje može biti ključna u prevenciji i lečenju velikog broja poremećaja.
 

Prevencija moždanog udara, poboljšavanje cirkulacije, eliminisanje glavobolje i migrene ...


Pinealna žlezda izuzetno je osetljiva na magnetna polja i jedno je od mesta na kojima se često nose magneti. Moždani udar nastaje zbog poremećaja moždane cirkulacije, dolazi ili od začepljenja krvnih sudova ugruškom, ili zbog pucanja krvnog suda. Moždani udar ostavlja ozbiljne posledice, ukoliko ne dođe do smrtnog ishoda. Magnetna terapija predupređuje moždani udar tako što sprečava stvaranje arterosklerotičnih ploča, poboljšava cirkulaciju i dotk kiseonika do tkiva.
 

BONUS VIDEO: Magnetni jastuk iskustvo

 

Glavobolja i migrena su pretežno bolesti ženskog dela populacije. Migrena spada u vaskularne glavobolje, praćena je povraćanjem, slabim vidom, mučninom. Takođe se i u ovom slučaju magnetna terapija izuzetno pokazala, ublažila tegobe i donela olakšanje.
 

Magnetnim jastukom protiv insomnije i depresije ...


Insomnija (nesanica) je postala toliko uobičajena  i svaki treći čovek pati od nekog oblika nesanice. Nemogućnost da se usni, rano buđenje, san sa prekidima ili nedovoljno sna dovešće nakon određenog vremena do mnogo težih tegoba i bolesti.

Spavanje na magnetnom jastuku  neutrališe geopatogene zone (podzemne vode, hartmanovi  i keijevi čvorovi). Magneti utiču na biohemijske procese u organizmu  koji utiču na normalizaciju sna. Istraživanja su pokazala da je MAGNETNA TERAPIJA  izuzetno delotvorna kod lečenja i prevencije svih vrsta poremećaja spavanja. Kada zdravo spavamo naše telo normalno luči melatonin, serotonin i dopamin. Nošenje magneta u toku sna ili spavanje na magnetnoj prostirci ili jastuku stimuliše lučenje melatonina.

Melatonin je hormon, poznat kao "hormon spavanja" i sintetiše se u, zidu creva, pinealnoj žledi(epifzi) i retini oka. Melatonin daje signal našem telu da se opusti i da  je vreme spavanja. Melatonin reguliše telesnu temperaturu, krvni pritisak i još neke hormone. Npr. smanjuje nivo dopamina -hormona koji vas drži budnim. Melatonin je Vaš lični unutrašnji sat koji govori kada je vreme za spavanje. Previše svetlosti u sobi, pred spavanje bokira lučenje melatonina.

magnetna terapija medicinski jastuk sa magnetima

Anksioznost, stres i deperesija mogu se znatno ublažiti magnetnom terapijom, koja je mnogo zdraviuja i bez neželjenih efekata  za razliku od sedativa i antidepesiva.

Magnetna terapija medicinskim jastukom je upravo pravi način tretmana insomnije ali i depresije.
 

Kako deluju magneti?


Magnet kada se postavi na telo, dolazi do opuštanja zidova kapilara, poboljšava se cirkulacija i snabdevanje kiseonikom, te se nagomilani prostaglandini(jedinjenja koja izazivaju bol) uklanjanju.

medicinski jastuk sa magnetima

Magneti mogu blokirati prenos bola, obzirom da je za prenos bola potrebna električna aktivnost koja se nalazi u nervima i mišićima.

Magnetna stimulacija u tečnostima našeg organizma izaziva burne reakcije, a posebno u krvi. Pokreću se različiti procesi - krvna plazma je puna jona i krvni elementi eritrociti brzo se namagnetišu prolaskom kroz magnetno polje.

Usled promene vikoznosti, temperature, električne provodljivosti i površinskog napona, protok krvi na nivou arterija, vena i kapilara znatno se povećava, a time i snabdevanje kiseonikom i hranljivim materijama pod dejstvom blagodarnih magneta.

Magnetna terapija primenjuje se kod:
 

  • smanjenja upalnih procesa
  • bolova kičmeno-zglobnog i mišićnog sistema
  • menstrualnih bolova
  • zubobolje
  • nesanice, poremećaja sna
  • depresije, anksioznosti
  • manjka enerije
  • za podizanje odbrambene sposobnosti organizma
  • loše cirkilacije (povećava prokrvljenost i oksigenaciju tkiva)
  • brže zarastanje rana


Medicinski magnetni jastuk je spojio udobnost i magnetnu terapiju u  mekani oblak pene namenjen Vašem noćnom ( i dnevnom ) odmoru. Šest feritnih magneta u anatomskom jastuku imaju severni pol okrenut ka glavi i vratu. Odlično se prilagođava svakoj konstituciji tela i ima perivu navlaku. Naspavajte se, opustite se i usput nađite olakšanje za tegobe koje Vas muče.

Nemate šta da izgubite, a možete mnogo da dobijete!!!


Autorski tekst: Edmon Dantes


Dodajte komentar