SrbijaSpace logo

Medicinski jastuk za spavanje - rešenje za stres i nesanicu

 

Medicinski jastuk za spavanje - rešenje za stres i nesanicu

MEDICINSKI JASTUK ZA SPAVANJE SA MAGNETIMA

 

Koliko je stres bitan činilac za naše zdravlje govori i činjenica koju su potvrdile brojne studije a tiče se povezanosti stresa i pojave kancera. Osobe koje su izgubile voljenu osobu, bez obzira da li se radi o smrti, razvodu ili bilo kom obliku razdvajanja imaju više šanse da obole od kancera, posebno karcinoma dojke.

Ukoliko je stres dugotrajan, a ne postoji način da ga osoba na bilo koji način kompenzuje, dolazi do slabljenja imunog sistema.

Hronični stres u organizmu pokreće niz reakcija, koje se odražavaju na čitav organizam, poput pojačanog lučenja adrenalina, hormonskih promena i slabljenja imunog sistema. Na taj način u organizmu se stvara pogodno tlo za razvoj infekcije ali i ozbiljnih bolesti.

AKO UOČITE NEŠTO OD OVIH SIMPTOMA BUDITE SIGURNI DA STE POD HRONIČNIM  STRESOM...

  1. Problemi sa koncentracijom
  2. Poremećaj sna /nemogućnost spavanja ali i preterano dug san posle koga se ne osećamo odmorni/
  3. Hronični umor
  4. Psihosomatski poremećaji /osećaj knedle u grlu, lupanje srca, bolovi u stomaku, problemi sa pražnjenjem creva/
  5. Stalna zabrinutost, nervoza i razdražljivost
  6. Česta pojava herpesa i drugih infekcija koje se ponavljaju u kratkom vremenskom periodu
  7. Gubitak volje, neraspoloženje, razdražljivost
  8. Bolovi u vratu i spazam mišića u predelu ramenog pojasa

 

Dokaz da su stres i promene u našem organizmu u bliskoj vezi pokazuje i činjenica da se kod osoba koje su izložene hroničnom stresu javljaju i poremećaji u krvnoj slici. Veoma često može se naći povišen nivo triglicerida i štetnog LDL holesterola uz sniženje protektivnog HDL holesterola, povišen nivo kortizola, adrenalina i noradrenalina a veoma često i prolaktina.

Stresori koji su potpuno neopravdano stavljeni u drugi plan jesu geopatogeni stres i EM stres koji takođe imaju veliki uticaj na kvalitet života osobe.

Spavanje na mestima gde se nalaze Hartmanov, Kerijev čvor, podzemni vodeni tokovi, rasedi, kao i spavanje u stanovima koji su blizu transformatora i baznih stanica, spavanje pored mobilnih telefona /i drugih uređaja koji emituju EM zračenje/ veoma loše utiču na san ali i na celokupno funkcionisanje organizma.

Prva je na udaru hipofiza koja kontroliše celokupan endokrini sistem, a zatim štitna i nadbubrežna žlezda. U prilog ovome idu i brojna klinička istraživanja koja su dokazala povišene nivoe kortizola kod osoba koje su bile izložene ovim vrstama zračenja.

Kod velikog broja ljudi usled dugotrajnog stresa dolazi do smanjenja melatonina. Istraživanja u Italiji pokazala su da se kod osoba koje gledaju televizor pre spavanja značajno smanjuje nivo melatonina. Znam, da će mnogi reći da baš lepo spavaju uz televizor i da je to praktično jedini način da utonu u san.

Jeste ALI KRATKOROČNO, JER NA DUGOROČNOM NIVOU OVA LOŠA NAVIKA DOVODI DO OZBILJNOG POREMEĆAJA SNA!

Naime, naše telo poseduje „unutrašnji sat“ koji kontroliše prirodni ciklus budnost – san u čemu klučnu ulogu ima melatonin, supstanca koju proizvodi epifiza - žlezda koja je smeštena u sredini mozga. Pored epifize melatonin  se stvara u zidu tankog creva i retine oka.

Melatonin se najviše luči tokom noći, u fazi sna, kada su oči zatvorene. Sa prvim zracima Sunca produkcija melatonina se smanjuje.

Medicinski jastuk za spavanje pro100healthy

Na blokadu lučenja melatonina a samim tim i poremećaj spavanja, pored stresa, nedostatka fizičke aktivnosti, izlaganja EM polju i ćelijskog disbalansa, značajno utiče dug boravak u zatvorenim prostorijama i izloženost neonskom svetlu /rad na šalterima u tržnim centrima, kancelarijama sa velikim brojem zaposlenih/...

KAKO ZASPATI BEZ SEDATIVA I OBEZBEDITI SVOM ORGANIZMU DOVOLJNO MELATONINA?

Činjenica je da postoje brojni preparatu na bazi biljaka koji mogu umanjiti nivo stresa i omogućiti Vam da lakše zaspite. Tu su na prvom mestu pasifora, lavanda, matičnjak, nana... Suplementi na bazi melatonina takođe mogu biti efikasni ALI TREBA VODITI RAČUNA KONCENTRACIJI KOJA SE UZIMA JER U VEĆIM KONCENTRACIJAMA ČAK I NAJBOLJI PREPARAT MOŽE BITI ŠTETAN!

NA TRŽIŠTU SE POSTOJAVILO IDEALNO REŠENJE ZA DOBAR I KVALITETAN SAN - MEDICINSKI JASTUK SA MAGNETIMA!!!

Nošenje magneta u predelu epifize, očiju i u predelu tankog creva značajno može stimulisati lučenje melatonina i hormona rasta tokom noći.

Magnetna terapija je veoma efikasna u tretiranju i prevenciji svih tipova poremećaja sna. Dr. Robert O. Becker, lekar koji je dugo godina izučavao efekte magneta na organizam, dokazao je da se može pospešiti sekrecija melatonina  a samim tim poboljšati i kvalitet sna, kada se telo izloži statičkom magnetnom polju. Da bi ste imali potpuni efekat naravno potrebno je da u prostoriji u kojoj spavate bude mrak.

Medicinski jastuk sa magnetima p100h

Spavanje na medicinskom jastuku sa magnetima, pored toga što će Vam obezbediti bolji i kvalitetniji san, može značajno smanjiti spazam mišićne muskulature u predelu vrata i ramenog pojasa.

Statički magneti unutar jastuka, pospešuju cirkulaciju i oksigenaciju ćelija što je jedan od preduslova za normalno funkcionisanje mozga odnosno moždanih ćelija.

Medicinski jastuk za spavanje memory pena

Smanjenje bola u predelu vrata i ramena, bolji i kvalitetniji san i lepši snovi, više energije i bolja adaptacija na stres sasvim su dovoljni razlozi da medicinski jastuk sa magnetima bude Vaš pravi izbor!

 


Autorski tekst: Dr Ivana Kovačević


Komentari (6)

Petar

Probao, spavao odlično, hteo ih ukradem iz hotela. Se mogu naruče i dostave poštom u Hrvatsku?

(Dobar) 0
(Slab) 0
28-Aug-21 19:23:26 PMRoki

Pažljivo sam pročitao tekst i komentare ali nisam skapiro čemu služe ti magneti? Molim za odgovor jer imam problem sa vratim pršljenovima i možda bih probao ovaj jastuk.

(Dobar) +2
(Slab) 0
02-May-20 10:59:38 AMministarka

kazem sebi zelim da kupim "dormeo" jastuk jer mi izbija iz tv aparata. a onda odem na internet i pronadjem ovaj clanak i ovaj mediicinski anatomski jatuk sa magnetima pro100 i sa memorijskom penom ali jeftiniji. koji jastuk da kupim i zasto? sta biste vi uradili ili ste vec kupili neki od ovih jastuka? thanks za svaki odgovor

(Dobar) +6
(Slab) 0
27-Apr-20 15:45:24 PMjoksa

Evo i mene. Ja sam imala probleme sa vratom, ukocenost i bolove pri svakom ustajanju iz kreveta. I to me je nerviralo ali uzasno nerviralo. Na preporuku prijateljice uzela sam ovaj medicinski jastuk pro100 i sada smem da kazem jesam, zadovoljna sam. I drugarica je prezivela :) Da ne bude fetisiziranja. Ista je fazon kao dormeo, samo je jeftiniji, i moze da se kupi online. Iako sam bila skepticna da necu moci da se naviknem na anatomski jastuk, jos sa magnetima, sada ga realno ne bih menjala.

(Dobar) +4
(Slab) 0
27-Apr-20 15:40:19 PMhelga

evo i mene nikako da nadjem dobar jastuk i to niej zbog nadimka…imala tempur, memorijski, sad sam na nekom heljdinom. volela bih cuti utriske onih koji su bas korisitli ili koriste ovaj medicinski jastuk i cemu sluze ti magneti jer sam ja zdrava osoba. hvaaal unapred

(Dobar) +6
(Slab) 0
27-Apr-20 12:18:21 PMvozac

jastuk je medicinski sa magnetima i nije fensi za fantaziranje u krevetu ...svideo mi se ali ne zbog lepote jer su svi isti vec zbog magneta a doktorka mi je preporucila ovako nesto jer sam posle saobracajke malkice ispomerao vratne prsljenove (subluksacija sitnica) pa se patim sa svim simptomima vezanim za taj deo. ali utesno jastuk mi makar psiholoski ali znam da nije samo to daje vise sna

(Dobar) +9
(Slab) 0
27-Apr-20 12:14:03 PMDodajte komentar