SrbijaSpace logo

Romantično putovanje limuzinom za Dan zaljubljenih

 

Romantično putovanje limuzinom  za Dan zaljubljenih

Bliži se februar, mesec ljubavi, kako ga mnogi danas zovu. Razlog tome je  Dan zaljubljenih, koji se proslavlja 14. februara. Neki od vas možda već sada razmišljaju o tome kako da u ovo teško vreme pandemije koronavirusa, iznenade svoje partnere i prirede im doživljaj za pamćenje.

Protekla godina svima nam je teško pala. Zbog izolacije, otuđili smo se od nekih dragih ljudi, porodice, prijatelja, poneko možda i od ljubavnog partnera. Osećali smo se usamljenije nego ikada. Nedostajalo nam je sve, a naročito zagrljaji dragih ljudi.

Kuckali smo se laktovima, ponekad i rukovali, a onda odmah posezali za sredstvima za dezinfekciju i brzo uklanjali eventualne bakterije i viruse, koje smo jedni drugima nehotice mogli da prenesemo. Nije nam bilo lako, i još uvek nije, a dokle – videćemo.

Ali onima koji ne žive sa osobom sa kojom su u vezi, bilo je mnogo teže. Upravo iz tog razloga, mnogi su se lakše odlučili da započnu zajednički život. Kada to uzmemo u obzir, možda i nije baš sve u vezi sa koronom ispalo loše. Neki su se zbližili, neki počeli da žive zajedno, neki „stali na ludi kamen“, a neki se i razveli. Ali, ni to nije tako strašno jer, kako se obično kaže „bolje je biti i sam, nego u lošem društvu“.


Vikend zaljubljenih


Ipak, Dan zaljubljenih je prilika da sa svojim ljubavnim partnerom uradite nešto novo, drugačije i zanimljivije, kao i da se u potpunosti posvetite jedno drugom i zajedno provedete malo više kvalitetnog vremena. A s obzirom na to da 14. februar ove godine pada u nedelju, eto prilike da Dan zaljubljenih pretvorite u vikend.

Možda ste prošle godine kupili negde kuću ili vikendicu ili apartman na planini, pa nemate dilemu gde biste otišli. Ali, ako niste, postoji mnogo turističkih mesta u kojima možete da iznajmite brvnaru, bungalov ili apartman u nekom hotelu. Sasvim dovoljno da organizujete romantičan vikend u dvoje.

A ako poželite da sve to začinite sa malo luksuza, predlažemo vam da iznajmite limuzinu sa vozačem, pa slavlje počnete već u petak popodne, kada se ukrcate i krenete put mesta koje ste odabrali. Nije to nikakav problem, osim što je potrebno malo blagovremenog planiranja, da sve protekne upravo onako kako ste zamislili.

Limuzina, dolazak na odredište, rezervacija za večeru u nekom restoranu ili pak nešto u sopstvenoj režiji u apartmanu uz cveće, poklončiće i vino. Zatim, romantična šetnja po snegu ili povratak istom onom limuzinom u apartman, zajednička kupka i... Znate već i sami, granica je „nebo“ ili vaša mašta.


Prednosti iznajmljivanja automobila sa vozačem


Kao prvo, kakvo bi to bilo slavlje ako sa svojom ljubavi ne možete da se kucnete i popijete čašu vina? Pa, kada biste sami morali da vozite, to ne bi bilo preporučljivo. Još je gore ako po hladnoći treba da čekate taksi. Sa limo servisom toga nema, vozač vas u određeno vreme čeka na adresi i vraća u hotel ili apartman koji ste iznajmili. Dobro zvuči, zar ne?

Inače, ovaj praznik je mnogima bio dan kada su se odlučili da zaprose svoju lepšu polovinu. Zašto da ne, uz svu romantiku koju ste isplanirali, plus prsten, teško da će vas odbiti. A tim pre, sledeće godine ćete imati još jedan razlog više za slavlje.


Ali, čiji je to, u stvari, praznik?


Dan zaljubljenih


Naravno, ima i onih koji ovaj praznik ne priznaju, jer je Sv.Valentin katolički praznik, a pravoslavni koji pada istog dana je Sv.Trifun, zaštitnik vinogradara. Ipak, mnogi ga prihvataju kao međunarodni Dan ljubavi i ne razmišljajući o tome čiji je, tako da se poslednjih godina tako i slavi. A u moru ružnih vesti i događaja, malo iskazivanja ljubavi nikome neće  zasmetati, pa bilo to sa ili bez razloga za slavlje.


U stvari, još je lepše i romantičnije kada sve to uradite bez ikakvog razloga. Kada je jedini razlog upravo vaša ljubav. Ništa lepše, zaista!


Ipak, ako vam baš smeta što je povod Sv.Valentin, imaćete prilike da to uradite i 12. avgusta, na pravoslavni Dan zaljubljenih. To je dan posvećen prepodobnoj mati Angelini, despotici srpskoj. Za taj dan nisu vezani nikakvi posebni običaji, ali se smatra Danom ljubavi, jer je mati Angelina bila blaga žena, puna ljubavi za svoju porodicu. Nažalost, nadživela je i svog muža i troje dece, i na kraju se zamonašila. Svoj život proživela je teško, i jedan njegov deo provela prognana od strane vlastele. Zbog toga je čak tri puta morala da prenosi mošti svoga muža, ne bi li ih sačuvala.

Ipak, u narodu je ostala zapamćena kao obrazovana, lepa i mudra žena, puna ljubavi za sve koji su joj se obraćali. Zato se ovaj dan sada slavi kao srpski Dan zaljubljenih, pa ako ne želite da ga slavite 14. februara, možete ovo slavlje da pomerite i za 12. avgust, negde na moru.


Dvoje na plaži


Ali, bez obzira na datum za koji se odlučite, setite se šta to beše ljubav, i šta to beše romantika, a onda rezervišite apartman na nekom lepom mestu, iznajmite limuzinu i povedite svoju lepšu polovinu na jedan romantičan vikend. I nemojte se vaditi da nemate vremena ili ne možete zbog dece. Čak i ako je u pitanju novac, može da se organzuje nešto jer za ljubav, ništa nije nerešivo.

Zato, razmislite, isplanirajte, otputujte, a posle nam javite kako je bilo i ako ste je pitali, da li je rekla „DA“?


Dvoje venčanje


I na kraju…


U današnje vreme, svakodnevno slušamo ružne i loše vesti, tako da nam je malo ljubavi, topline i romantike potrebnije nego ikada. Zato, ako vam baš smeta, zanemarite razlog, a uradite nešto za svoju ljubav, nešto što će pamtiti zauvek.

A kako vi zamišljate idealan Dan ljubavi, bez obzira na datum? Da li biste voleli da svojoj voljenoj osobi priredite neko slično iznenađenje? Podelite to sa nama, u komentarima.

 

Autorski tekst: Jelena Todorović

Fotografije: Unsplash.com


Autorski tekst: Jelena Todorović


Komentari (3)

Srecko

Ako nekoga cenis i volis treba da ga pocastis lepim putovanjem ali ne samo na dan zaljubljenih.

(Dobar) 0
(Slab) 0
27-Feb-21 13:43:45 PMMrgud

Ja sam jedan od onih koji ne priznaje ovaj praznik, ne zato što je katolički i slično, nego ne volim da se jedna tako velika stvar kao što je ljubav praznuje u jedan dan. Iz istog razloga ne priznajem ni 8 mart, Ljubav i poštovanje ne treba vezivati za jedan dan, posebno što je taj dan određen zbog komercijalnih razloga a ne suštinskih. Inače nemam ništ aprotiv limuzina i limo servisa. Planiram jednomi da iznajmlim neku, sada su bar dostupne, ali ne za dan zaljubljenih

(Dobar) +4
(Slab) 0
26-Jan-21 10:21:09 AMMarina

Odicna ideja...evo bas sam ovih dana pocela da gledam ponude za Dan zaljubljenih, posto moj decko i ja ne zivimo u istom mestu, udaljeni smo prilicno, pa zelim da nam taj dan bude poseban. Tacno je ovo sto ste rekli, da nam je ljubav i toplina potrebnija nego ikad.

(Dobar) +5
(Slab) 0
24-Jan-21 16:45:46 PMDodajte komentar