Selidba klavira

 

Selidba klavira

Selidba klavira je težak posao. I on zahteva iskusne i obučene radnike odnosno selidbu klavira treba da radi agencija za selidbe. Ne treba ovaj posao poveravati fizičkim licima, individualcima, jer kako ćete naplatiti štetu ako nešto krene kako ne valja?

Klavir je skupa i vredna stvar koja se ne kupuje svaki dan. U svakom slučaju tu nema eksperimentisanja sa angažovanjem prijatelja i kumova kao nosača. To nije za njih i nije vredno ugrožavanja prijateljstva. Čuvajte iz za vrednije i lepše stvari u vašem životu.
 

Nije sve u mateirjalnoj vrednosti


Promena adrese stanovanja, jednostavno selidba, je nova faza u životu. Novo iskustvo, novi ljudi, novo okruženje. E sad. Kada i svoj omiljeni muzički instrument klavir treba da ide sa vama onda treba dodatno da se potrudite. Jer znamo da su svi vlasnici i emotivno vezani za ovaj instrument. Nije svejedno koju agenciju angažovati i nije svejedno kako se radncii odnose prema ovoj vrednoj stvari.

Selidba klavira

Vešti profesionalci znaju kako. Ali treba pronaći te vešte profesionalce.
 

Prenošenje klavira


Šta treba da znamo o selidbi klavira? Dobro. To su baš teški, kabasti i veoma nezahvalni predmeti za selidbe. Naravno, uz iskusne radnike, opremu (specijalni kanapi za nošenje) i znanje, selidba klavira može bitii rutinski posao. Zaposleni u agencijama su usavršili svoje veštine za selidbe klavira i oni se brinu za:

  • Preuzimanje klavira sa adrese i preselenje na drugu adresu
  • Utovar u kombi ili kamion pa onda istovar iz vozila
  • U zavisnosti od spratnosti, nošenje klavira do vaše lokacije, sprat po sprat jer liftovi ne mogu da podnesu težinu klavira
  • Raspakivanje klavira i
  • Klavir je spreman za nove melodije


Ništa manje niti više. Sve poznato. Najvažnije je da vaš omiljeni instrument bude preseljen bez oštećenja.


Kako se prenosi klavir?


Svi znamo da je klavir jako težak instrument. Radnici koji ga prenose moraju da zaštite klavir i da ga prenose pomoću španera ili čuvenih gurtni (specijalni kanap). Na taj način se smanjuje šansa za oštećenje tokom prenošenja.

Selidba klavira 7
Prenošenje klavira uz pomoć specijalnih kanapa (gurtni)

 

Selidba klavira 6
Prenos klavira

Prenos klavira 5
Prenos klavira do kombija

Priprema za utovr kalvira u kombi vozilo
Priprema za utovar klavira u kombi vozilo

Utovr klavira u kombi vozilo
Utovar klavira u kombi

Utovor klavira
Utovar klavira

Selidbaklavira 1
Klavir utovaren u kombi vozilo


Selidba klavira cena


Ma sve je to u redu. Ali koliko to košta? Koliko košta selidba klavira je jedno od najvažnijih pitanja za svakog ko mora da preseli ovaj instrument. 

Cena prevoza klavira nije jednoznačna, jer niti su svi klaviri isti niti je je svejdno sa kog i na koji sprat se prenosti klavir. Dakle, ovo su faktori koji utiču na cenu selidbe klavira:

  • Težina klavira ili pianina koji se seli
  • Rastojanje ili udaljenosti lokacije odakle se seli ovaj predmet do lokacije gde seli
  • Broj spratova odakle se seli i naravno broj spratova na odredišnoj adresi
  • Vrsti mateirjala koji je potreban za zaštitu ovog instrumenta tokom utovara, prevoza i istovara
  • I na kraju on potrebnog broja radnika za nošenje

Ako se pitate da li postoje specijalizovane agencije za selidbu klavira to ne znamo. Ali znamo da postoje mnoge agencije koje u okviru svog posla selidbe vrše i selidbu ovog instrumenta. Jedna od njih je Agencija Milošević selidba klavira.


BONUS VIDEO: Selidba klavira

 

 


Autorski tekst: Nenad Savić


Dodajte komentar