SrbijaSpace logo

Selidba u centar grada sa velikim saobraćajem - najbolja iskustva

 

Selidba u centar grada sa velikim saobraćajem - najbolja iskustva


Dok vam okice sijaju zadovoljno gledajući u spakovanje kutije za selidbu, željno iščekujući novi stan i novo mesto baš u centru grada, zastanite na sekundu.

Zapitajte se: centar grada, da neće biti nekih problema oko selidbe?


Da li će sve proteći bez problema, stresa, da li ste se blagovremeno i
kako treba taktički pripremili za preseljenje
ni manje ni više nego u sridu, u centar,
tamo gde je saobraćaj posebno gust i
gde ništa nije lako što je povezano sa prevozom, automobilima, kombi transportom?

Na primer, šta ako je parking prostor udaljen od vašeg novog doma, kako ćete preneti stvari od mesta parkiranja do stana?

Evo predloga rešenja, odnosno upotrebljivih saveta za selidbu u centar grada. Umesto hvala očekujemo da podelite ovaj tekst ili da pošaljete svoj komentar ako vam je on makar malo pomogao.


Parkiranje, parkiranje i kad se umorite opet parkiranje


Pre nego što pokrenete kamion ili kombi sa stvaruma proverite da li ste sigurni da ćete naći adekvatan parking prostor? Kako to da proverite? Lak posao za vas kao detektive početnike. 

Obiđite vašu novu lokaciju i proverite pravila za parkiranje. To je najlakše i najjednostavnije, jer možda postoje ograničenja, pa pešački dani, pa zabrana parkiranja na ulici. Sve se to da istražiti na licu mesta a onda ćete lakše napraviti pobednički plan.

Možda da parkirate neko vaše vozilo na odgovarajuće mesto i da se na njega parkira vaš kombi za selidbu. Mašta čini svašta, a oni koji su u nuždi pronađu prava rešenja.


Zvanična dozvola za parkiranje


Da, moguća je i posebna dozvola. Možda neće ići drugačije nego da tražite posebnu dozvolu za parkiranje u danu selidbe. Ovo će vam značajno smanjiti brige i olakšati selidbu. Ako imate dobre veze možete doći i do saobraćajog znaka "rezervisano parkiranje" koje vredi samo tog dana. Jer nije lako doći do dobrog mesta za parkiranje i onda prenošenje stvari.


Nema parkiranja
 

Možete i malo razmišljati unapred, pa kupite neke čunjeve i obezbedite parking prostor i vozilo. Isplatiće se. Sve ide u rok službre a nekada cilj opravdava sredstvo. Ipak, probjte da sve bude korketno i bez trauma, sigurno je da postoje načini da se to uradi.


Priprema za selidbu je pola posla


Da, baš tako. Kvalitetna priprema za selidbu je često pola uspešnog posla. Pametno planirajte selidbu u saradnji sa agencijom za selidbu, odaberite dan za selidbu i ne samo. Nije svejedno da li se selite u špicu ili kada je saobraćaj značajno proređen. Izvesno je da je vikend manje opterećen kao i kasni večernji ili baš rani jutarnji sati.


Jedan upotrebljiv savet
 


Predvidite malo više dodatnog prostora za kamin ili kombi na parkirnom mestu jer ne zaboravite treba prenositi stvari koje traže prostor.
 


Šta se decom i kućnim ljubimcima?


Snađite se, ali kada budete na parkirnom mestu ona moraju biti u zatvorenom. Taman posla još i njih da vijate i brinete o njima na za njih nepoznatoj lokaciji, sa gustim saobraćajem. Vodite računa o tome! Imate dadilju, bake, deke, familiju, iskoristite ih da vam pričuvaju decu i/ili kućne ljubimce jer ne selite se svaki dan.


Razgovarajte sa upravnikom zgrade


Danas su moderni upravnici zgrada. Na novoj lokaciji je pametno da pronađete upravnika i da ga upoznate sa sleidbom. Sigurno ne da nije svejedno kada ugrožavate komfor drugih stanara pa onda obezbeditie podršku sa najviših instanci.

Prigodne poruke za komšije koje ćete nalepiti na oglasnu tablu ili vrata zgrade, odnsono liftove se podrazumevaju. Pokažite da ste vi novi komšija a ne neko koga baš briga za druge stanare.


I na kraju


Iako deluje zabrinjavajuće sa puno nepoznanica, selidba u centar grada može biti prava mala avantura. Uz dobru pripremu i pametan odabir iskusnih radnika za selidbe, možda i prava mala avanutra koje ćete se rado sećati. Čekamo da podelite i vaša iskustva!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Šone

Ja sam se selio na Karaburmi, nije centar ali slična je situacija. Parkira se na trotoarima, koristi se svaki pedalj slobodnog prostora. Sami smo se selili, iznajmio sam kombi u MMS autu, ipak je kombi najbolji za selidbe. Imali smo sreću da taj dan parking ispred ulaza nije bio zauzet pa smo lako parkirali, mada sam ja celu noć bio budan zbog briga kako će to sve ići. Sledeća selidba će biti preko agencije, daću im ključeve pa neka se oni bakću sa svim tim stresom.

(Dobar) +1
(Slab) 0
28-Mar-22 10:17:05 AMVesna

Jednom sam selila kancelariju u Beogradsku, a jednom radnju u Budimsku ulicu. Obe relativno blizu centra, sa mnogo saobraćaja. Ne želim da se sećam. Ispred radnje je, na sreću, bilo malo maesta za parkiranje, pa su uspeli da smeste kombi i natovare sve bez većih problema. Ali u Beogradskoj je bilo strašno! 4 trake, plus tramvajske šine, a ulaz u zgradu direktno s ulice. Jedva smo uspeli. Svaka čast momcima iz agencije Milošević, spasli su nas.

(Dobar) +2
(Slab) 0
26-Mar-22 14:11:42 PMNadja

Srecom da danas postoji veliki izbor agencija za selidbe koje super odrade posao a nisu skupe, tako da uvek biram da srvar prepustim profesionalcima, em nema stresa, em je dosta brze.

(Dobar) +2
(Slab) 0
26-Mar-22 11:16:05 AMDodajte komentar