SrbijaSpace logo

Selidbe Beograd iskustva

 

Selidbe Beograd iskustva

Selidbe Beograd su jedna od najpopularnijih fraza u Srbiji. Za poslovne ljude, studente, đake, milicajce i za najmanje jednu starletu. Iz unutrašnjosti. Sve po redu i po propisu. Jer, prestonica je prestonica. Najviše ljudi, najviše para, najviše pokretnih stepenica, visokih zgrada, kablovskih operatera.

Zašto je to tako?

Neki trendovi se ne mogu izbeći. Poput onog o migraciji stanovništva iz manjih mesta u veća mesta, odnosno gradove. Zbog posla, škole, studija, jednostavno boljeg i lakšeg života. Makar u najavi. Ili sna o boljem i lakšem životu koga dele negde u podzemnom prolazu na Zelenom Vencu.


Selidba u Beograd
 

Svako onaj ko se seli u Beograd treba ponešto da zna o našem glavnom gradu. Da se malkice pripremi i lakše preživi i lepše doživi njegove loše i lepe strane. Jer, ko u filmu, svega ima. A sportsku sreću treba zaslužiti.


Ko se seli u Beograd?

Oni koji imaju viška novca a nemaju slavu velegrada i oni koji tek imaju želju da novac zarade. Treći su nekako u manjini i ne vide se od dve kategorije useljenika u veliki grad. Studenti se računaju u onu kategoriju koja želi novac. Moral, etika, obrazovanje, poštenje, sistem vrednosti su neke gluposti koje su spominjane i vredele u doba nekog ćopavog, onog što je zeznuo ceo svet pa mu došli svi na sahranu.

Inače, studenti dolaze da uzmu papir koji se zove neka diploma, da se uhlebe i da zbrišu kao kapetan talijanskog broda.

Da se vratimo na ono TI TO, ja OVO. Toliko je bio loš i grozan da ga je ceo svet poštovao. U prevodu, kada svisne neki moderniji diktator, ako mu ceo svet ne dođe na sahranu ovo što čitate možete proglasiti i ironijom.

Korisna iskustva za selidbu


Iz ugla onog ko se selio više puta, sa često oskudnim ili smanjenim budžetom, svako korisno iskustvo pri preseljenju za nekog može biti veoma isplativo i vredno. Početak je najteži. Gde, kada, kako? Koliko to sve košta? Na koga se mogu osloniti? Najčešće use i u svoje kljuse, ali ako nemate puno stvari selidba uz pomoć prijatelja će možda i učvrstiti vaše prijateljstvo. Jer na muci se poznaju junaci. 

Važana napomena: ne zloupotrebljavajte prijateljstvo ako imate novca za selidbu, odnosno da platite agenciju kojja se time bavi.

Materijal za selidbu


Tri puta meri jednom seci. Kaže naš preiskusni narod jer se mnogo puta opekao o vruću tepsiju. Deo posla koji najčešće obavimo i možemo fino da obavimo sami. Jer ko može bolje od nas znati kako rasporediti stvari, šta ide u koju kutiju ili kesu ili gde već. Kutije za selidbe su već odomaćena sredstva kao i kese za smeće odnosno pakovanje. 

Leplive trake, pucketava folija, streč folija, priručna sredstva, makaze, torbice, ranci, koferi, sve to treba da s eaktivira i pripremi jer stvari ne bi smele da se prevoze neupakovane.


Materijal za selidbe
 

Nimalo lak i jednostavan posao pripreme stvari za preseljenje. Ipak, kada spakujete stvari možete reći da ste zaista pola posla uradili. Ukoliko treba da se radi i demontaža i montaža nameštaja, onda je ipak vreme da se razmisli da se i ovaj deo posla prpeusti iskusnim radnicima agencije. 

Kombi ili kamion ili?


Kombi ili kamionOni koji imaju dovoljno novca i za selidbu učniće sve da ih selo ne okrpi ogovaranjem. Unajmiće skupu, po mogućstvu najskuplju i najzvučniju agenciju za selidbu, da svi pamte i vidkako to oni rade. Sa velikim seljačkim stilom.

Da se pamti selidba baš kao što se pamti i ispraćaj u vojsku, svadba sa milion zvanica i volom na ražnju. 

Ovi drugi, što još nisu uspeli da se snađu za veće novce, pa da se podiče pred svojim seljanima, moraju i ovakve tekstove da čitaju. Da traže najjeftinije pa posle toga da pokušaju da obore cenu.

A pre svega toga da pažljivo razmotre opciju selidbe uz pomoć prijatelja. Jer kao što se vidi na naslovnoj slici ovg bloga, pravi prijatelji će i kuću da nose. 

Naravno, iskustva govore da kao imate više stvari to nije pravo rešenje. Mnogo je jeftinije i zdravije čuvati prijateljstvo za nešto drugo a selidbu prepustiti profesionalcima - agenciji za selidbe. 

Kombi selidba ili kombi prevoz je uvek dopadljiva i prihvatljiva varijanta jer po prirodi stvari manje košta. Pogotovo je interesantna ako imate manje stvari za selidbu. Beograd ima niz svojih specifičnosti. Svaki deo grada ima svou infrastrukturu, nekada je nemoguča misija naći parking mesto.

Idealno ako sve stvari mogu da se spakuju u jednu turu da ne mora vozač dva puta da se poteže. Kada je veća udaljenost onda je pitanje isplativosti najma kombi vozila.

Selidba kamionom se podrazumeva ako imate više stvair, nameštaj, belu tehniku. Malo skuplja ali se teško može izbeći za veće selidbe.

Obezbedite parking mesta za utovar ili istovar, samo ili u dogovoru sa agencijom. ovo je pogotovo važno ako se selite u neki deo grada koji ima puno saobraćajnica, gde je teško naći parking mesto ili čak gde je zabranjeno za veća vozila da uopšte saobraćaju.

Prevoz skupocenih stvari i stilskog nameštaja


Za one koji imaju i vredne stvari, pa skupocen stilski nameštaj moraju da znaju da je racionalna odluka da pakovanje i prirpemu za selidbu povere iskusnim radnicima firme. Jer više je kritičnih mesta gde te stvari mogu da se oštete - prilikom pakovanja, nošenja, utovara,  prevoza, istovara odnosno raspakovanja.

Cena selidbe


I kada pomislite da ne može jeftinije uvek se neko nađe, pogotovo u Beogradu, ko će vam ponuditi i jeftiniju uslugu. Tako je i kod zubara, tako je i kod polovnih automobila, tako je i kod polovne garderobe. Možete naći i smrdljivu majicu koja ne diše za 70 dinara, ali za te pare disaćete na škrge i mirisaćete na znoj, kao balkan boj. 

Dakle, nije sve u ceni. Ni gore ni dole. Ako angažujete agenciju proverite njene podatke barem na sajtu. Pročitajte komentare korisnika, proverite šta vam nude za posao selidbe. I obavezno obavite i razgovor odnosno utvrdite cenu na početku.

Nećete propasti ako platitie malo više a ne najjeftiniju ponudu, ali hoćete zažaliti ako vam se oštete neke vrednije stvari koje koštaju mnogo više nego selidba.

Komšiluk je svetinja


Možda ih nikada nećete više videti u životu ali nema prečeg do komšije. Imajte to na umu. Obavestite sve one kojima vašom selidbom možete poremetiti svakodnevne navike. Okačite obaveštenje o vremenu preselenja, zauzetosti lifta, pokažite da su vam nešto značili i da ste savladali neki civlizacijski korak u poštovanju vremena i navika drugih.

Platite zaostale račune


Ono čega s emalo ko seti kada menja mesot stanovanja su zaostali računi na staroj adresi. Nemojte da se vaše ime provlači kroz medije da treba da plaitte neku čudovipnu kamatu iako ste nešto prodali ili mislili da ste proverili sva plaćanja.

Proverite račune u starom i novom mestu stanovanja da biste mirnije spavali.

Šta treba sami da preselite?


Vaše dragocenosti, sitne stvari koje vam puno znače. Kompjutersku opremu ako imate sopstveno vozilo, inače ukažite radnicima da je to za vas posebno važna i skupa oprema. Kućne ljubimce morate sami jer agencije ih iz razumljivih razloga baš ne vole i ne ističu u ponudama za svoje usluge.


Selidba kolima
 

Da li da koristite i sopstveno vozilo za prevoz stvari?

Da, ali samo sa male, skupocene stvari, eventualno kompjutere. Ili neke birane stvari iz vašeg garderobera. Jednostavno, ne treba preterivati, jer trebaće vam automobil i sutradan. 

I na kraju


Kao na početku, selidbe za Beograd su izazv. Na neki način put u nov život. Osmislite i realizujte taj mali projekat kao dokaz da ste sazreli u životu i da je i selidba jedan od važnih koraka u vašem životu. Zemunci bi rekli respekt.
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (6)

Svi su isti

Ranije dok sam bio mlađi nisam ni razmišljao o agencijama za selibe, a selio sam se dosta. Ali, nažalost, kada dođu godine, onda strada leđa, noge, nema se snage, pada i kondicija tako da možda je ipak bolje angažovati agencije.
Kada se dogovaraš onda teče med i mleko, spuste i cenu (kobajagi, znaju oni koje su cene), određuju i rokove koje naravno neće ispoštovati (stalno se nešto pojavljuje, ili gužva u saobraćaju, ili previše stvari, ili ovo ili ono) itd.
Najbolje je datii m ključeve i otići negde na produženi vikend, tako neće biti nerviranja. Naravno nisu svi isti, ali treba dobro probrati!(Dobar) +3
(Slab) 0
21-May-19 10:46:37 AMPrivatnik

Vaso Milošević za selidbe u Beogradu je moja iskrena preporuka. Nečujni, brzi, profesionalni, temeljni i vredni. Momci za ponos i diku, ali što je najvažnije znaju svoj posao. Ako vam trebaju selidbe u Beogradu, kombi prevoz ili kamionska selidba, oni su prava agencija za selidbe.(Dobar) +9
(Slab) 0
05-May-19 00:00:46 AMMara

Garantujem da je najbolja Agencija 365 Selidbe Beograd. U potpunosti odstupaju od mase radnika koji se bave ovim poslom. Sa zadovoljstvom ih preporučujem!(Dobar) +3
(Slab) -4
07-Feb-19 15:31:14 PMMilica

Moja preporuka agencije za selidbe u Beogradu ats-selidbe. Odlicni su.(Dobar) +2
(Slab) -2
19-Oct-18 14:53:11 PMSrecko

Iz ugla onog ko se selio mogu da kazem da prilikom selidbe najvaznija je priprema i odabir dobre agencije za selidbe.(Dobar) +5
(Slab) 0
29-Jun-18 14:08:52 PMnenad

Vise puta smo se selili i nije bilo nikakvih problema. Okupish drugare i rođake, sa nekima se ne vidiš ko zna od kada, uz druženje, piće i ćevape, selidba se odmah završi. Nema nikakvog filosofiranja, a pogotovo ne treba zvati agencije za to.(Dobar) +8
(Slab) -1
28-Jun-18 12:32:27 PMDodajte komentar