SrbijaSpace logo

Sigurnosne kamere za kuću ili kako odabrati pravu kameru za kuću

 

Sigurnosne kamere za kuću ili kako odabrati pravu kameru za kuću

Popularnost kamera za video nadzor tj. sigurnosih kamere koje se montiraju na privatan poset tj. objekat u kome se živi, značajno je porastao. Tome je doprinelo kako napredak tehnologije tako i sve pristupačnije cene.

Vlasnici kuća sada imaju širok izbor kamera u obezbeđivanju svojih kuća od provalnika i drugih kriminalaca. Ali se uvek postavlja pitanje koje kamere postaviti i šta baš Vama odgovara 

Da bi ste napravili pravilan izbor potrebno je da odlučite koji je Vaš cilj i šta želite da postignete sistemom sigurnosnih kamera.

Da li želite kameru koja ima mogućnost da sve prenosi putem streaming-a tj. da u realnom vremenu možete videti šta se dešava?

Ako je tako onda je kamera koja ima izbor pristupa internetu prava kamera za vas.

Ako Vam ipak ne treba kamera koja ima mogućnost povezivanja na internet, onda možete koristiti kamere koje snimaju na svoju memoriju ili kamere koje snimaju na dvr. 

Postoje još i unutrašnje ili spoljašne kamere, onda kamere razlićitog oblika kao što su bullet kamere ili dome kamere. Dome kamere se obićno koriste kada Vam je potrebno da osigurate mesto koje zahteva kameru sa većim uglom gledanja, npr. kod ulaza u dom, ili garažna područja itd...

Za unutrašnju upotrebu možda treba razmisliti o mikro kameri, ove špijunske kamere su male ali vrlo efikasne kamere koje u većini slučajeva mogu biti sakrivene bilo gde u Vašem domu.

Opet kada birate kameru treba voditi računa da li kamera ima IR tehnologiju, tj. infrared diode koje omogućavaju noćni režim rada.
 

Kamera auto ključ
 

Prednost IR tehnologije jeste što radi na spektru koji naše oko ne registruje tj. ne vidi dok kamere vidi kao da je dan ali u crnoj beloj boji ( noču , danju je u boji )

Bez obzira na vrstu kamere koju odaberete da biste obezbedili Vaš dom, potrebno je da odvojite svoje vreme i  napravite najbolji izbor koji odgovara baš Vašim potrebama.


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Majstor

danisto .. bila bi idealna kombinacija da lopov zna da su kamere prisutne i da ih ne vidi, odnosno i da ih vidi ali da ne moze da ih ukloni.(Dobar) +1
(Slab) 0
29-Oct-18 20:49:04 PMMajstor

E sad tu treba biti baš pametan i znati ponešto. Prvo, kada se odlučite da vam je potreban sistem video nadzora za kuću, stan, vikendicu ili bilo šta, treba da znate razlog zbog kojeg uvodite video nadzor. Baš taj razlog treba da pomogne koju vrstu zaštite, odnsono video nadzora treba da implementirate.

Bezbednosni razlozi, nadzor ili špijuniranje. Ili neka kombinacija ova tri parametra. Tada ćete mnogo lakše dobiti savet od prodavca za tip opreme koju treba da kupite.(Dobar) +9
(Slab) 0
27-Sep-18 09:41:01 AMdanisto

Najbolje je kada se kamera ne vidi, tako uljez ne zna da ga snimaju. Ukoliko zna gde su, on se lepo sakrije ili se maskira.(Dobar) +2
(Slab) 0
26-Sep-18 16:09:36 PMDodajte komentar