SrbijaSpace logo

Šta je Rent A Car Akademija i kako se lakše zaposliti u rent a car agenciji?

 

Šta je Rent A Car Akademija i kako se lakše zaposliti u rent a car agenciji?

Rent A Car Akademija je obrazovni centar koji organizuje obuke i tematske radionice iz oblasti rent a car delatnosti.

Polaznici su zaposleni u rent a car agencijama i žele da nadograde svoja znanja i veštine, kao i početnici koji u Rent A Car Akademiji stiču prva i osnovna znanja o poslovanju i radu u rent a car agenciji.


Oni koji su već zaposleni u rent a car agenciji, učestvovanjem u obuci i tematskim radionicama nadograđuju svoje znanje i veštine na zahtev poslodavca ili samostalnim izborom, čime doprinose povećanju produktivnosti na svom radnom mestu, kvalitetu usluge i boljim rezultatima poslovanja rent a car kompanije, što će svaki poslodavac pozitivno oceniti i prihvatiti kao dodatnu vrednost u razvoju rent a car kompanije.

Početnici tj oni koji žele da steknu novo stručno znanje i zvanje, učestvovanjem u obuci na Rent A Car Akademiji, otvaraju sebi vrata za novu karijeru, za zaposlenje u rent a car agenciji.

Polaznik-početnik će svakako biti u prednosti u odnosu na druge kandidate na oglasu za posao u rent a car agenciji jer će već imati završenu obuku i samim tim, odmah će biti spreman za preuzimanje dužnosti i odgovornosti na radnom mestu, što svakako odgovara poslodavcu koji neće morati da sprovodi internu obuku za tog kandidata.


Trcanje uz stepenice
 

Na konkursima za posao u rent a car agenciji, oglašavaju se radna mesta specifična i uskostručna za rent a car delatnost a traži se srednje ili više ili visoko obrazovanje opštih smerova. Dakle, obzirom da ne postoji škola za rent a car, do pojave Rent A Car Akademije, svaki od odabranih kandidata na konkursu, mora da prođe obuku specifičnu za rent a car poslovanje.

Rent A Car Akademija donosi novu ponudu i novu vrednost na tržištu obrazovanja, sprovodi stručno osposobljavanje za rad u rent a car agenciji.

Rent A Car Akademija svojim polaznicima koji uspešno završe obuku, dodeljuje Sertifikat o stručnoj osposobljenosti za rad u rent a car agenciji. Ovaj sertifikat će biti dodatna vrednost i prednost za kandidata na konkursu za zaposlenje u rent a car agenciji.

Obzirom da je rent a car delatnost veoma konkurentna, da je borba na tržištu za svakog klijenta veoma oštra, poznavanje proizvoda i usluga kao i veštine prodaje i komunikacije na svakom radnom mestu u okviru rent a car agencije, poznavanje tržišta i konkurencije, trendova poslovanja lokalno i globalno, inovacija i tehnoloških dostignuća koji se primenjuju u poslovanju rent a car agencije, permanentna obuka zaposlenih je primarna aktivnost svake rent a car agencije koja želi opstanak na tržištu a zatim i napredak u poslovanju.

Širok spektar znanja i veština potreban je, da bi onaj koji je zaposlen u rent a car agenciji mogao kvalitetno i uspešno da obavlja svoje radne zadatke i time bio koristan i potreban svom poslodavcu. Rent A Car Akademija je prva i jedina organizacija u Srbiji koja pruža uslugu obrazovanja kadrova za rent a car delatnost.

Ne postoje srednjoškolska ili faktultetska usmerenja koja obrazuju kadrove za rent a car, ne postoji literatura iz koje se može učiti o rent a car-u. Rent A Car agencije u nedostatku škole za rent a car, organizuju “In house” obuke tj obuke u okviru kompanije, koje sprovode po sopstvenom planu i programu, čime dodatno angažuju sopstvene resurse.

Iskreno, ove obuke se sprovode uglavnom u rent a car agencijama koje su nosioci međunarodnih franšiza i koje po direktivi moraju da ispune i taj deo franšiznog ugovora. Na žalost, nema proaktivnog delovanja u organizaciji obuke niti kontinuiteta jer vlada mišljenje, da se praksom može nadoknaditi obuka. Ovo je apsolutno pogrešan pristup i shvatanje značaja obrazovanja jer se u praksi prepušta zaposlenom, da donosi odluke I rešenja koja nisu utemeljena u znanju, koja su odraz razmišljanja i umeća pojedinca a koji imaju efekat na celokupno poslovanje i imidž rent a car agencije.

Rent A Car Akademija je prva organizovala program obuke za usko stručno osposobljavanje kadrova u rent a car delatnosti, za čiji kvalitet garantuju rent a car profesionalci sa 25 godina iskustva u zemlji i inostranstvu, koji su i predavači u Rent A Car Akademiji. Tim stručnih predavača, posvećeno i sa entuzijazmom prenosi svoje dragoceno znanje na polaznike obuke i tematskih radionica. Rent A Car Akademija svoja predavanja održava ONLINE, uživo preko platforme Zoom.

Online predavanja omogućavaju, da veliki broj učesnika istovremeno prati nastavu iz udobnosti svog doma ili kancelarije, sa bilo koje lokacije na Zemlji. To znači, da smo u prilici da interaktivno razmenjujemo znanja i iskustva iz različitih geografskih područja, koja svakako imaju različite specifičnosti u rent a car poslovanju, što će svima biti interesantno da čuju i nauče, da dobiju nove ideje za svoje poslovanje ili jednostavno, da pokušaju da primene neko dobro iskustvo ili inicijativu.


On line obuka
 

Online nastava svakako ima mnogobrojne pogodnosti i za predavača i za polaznika nastave. Međutim, nastava u učionici gde su fizički prisutni predavači i učenici, ima svoj dodatni kvalitet a to je socijalna dimenzija ili razvoj međuljudskih odnosa.

Zato, Rent A Car Akademija sa nestrpljenjem očekuje završetak pandemije Covid-19, kada će biti u mogućnosti, da pored online nastave organizuje dodatno i nastavu u učionici, koja će biti posebno inspirativna za predavače a polaznicima će omogućiti da se u pauzama lično upoznaju i komuniciraju, da direktno stvaraju i razvijaju nove poslovne i kolegijalne odnose, da kroz neobaveznu komunikaciju razmenjuju znanja i iskustva.   

Ja znam da ništa ne znam”, rekao je filozof Sokrat. Svako, ko razume ovu poruku, ima veliku šansu da napreduje u životu i poslu. Znanje se mora nadograđivati i mora biti kontinuirano. Što više znanja osvojimo, shvatamo da je još mnogo više znanja koja tek treba osvojiti. Ako nešto ne znaš, pitaj onog ko zna.

Čekamo Vas!

Rent A Car Akademija   www.rentacarakademija.rs

 


Autorski tekst: Nada Dokljanov


Komentari (4)

Srecko

Idemo u korak sa svetom, treba uciti od boljih.

(Dobar) 0
(Slab) 0
17-Mar-21 15:44:52 PMzaposlen u rent a car agenciji

za one koji nemaju posao a imaju dva grama mozga ovo je investicija da steknete znanja sa kojima se mozete zaposliti u rent a caru. Plate u rent a caru nisu male, i vazi pravilo ako vise znate i bolje radite mozete vise da zaradite. Ovoga u moje vreme nije bilo, sve sma morao sam da naucim ali konacno nesto korisno i za nasu industriju.

(Dobar) +1
(Slab) 0
29-Jan-21 12:17:09 PMLana

Nisam znala da postoji tako nesto i kod nas, odlicno!

(Dobar) +2
(Slab) 0
27-Jan-21 13:28:31 PMDule

Odlična vest da postoji neka škola koja obučava i edukuje agente koji rade u rent a car agencijama. Njihov posao nije lak, treba tu dosta znanja, posebno oko uslova najma i naročito oko osiguranja. Agencije nude dosta paketa, za klijente je to često komplikovano i nerazumljivo i neko treba da im objasni.(Dobar) +4
(Slab) 0
27-Jan-21 10:35:25 AMDodajte komentar