SrbijaSpace logo

Sve što trebate znati o osteopatiji – pouzdana terapija za gotovo svako obolenje

 

Sve što trebate znati o osteopatiji – pouzdana terapija za gotovo svako obolenje


Da li ste znali da postoji medicinska tehnika koja je zasnovana na ideji uravnoteženja organizma? Ona je namenjena kako novorođenčadima, deci, majkama i starijim osobama sa slabijim problemima, tako i onima sa zaista složenim tegobama.

U ovoj tehnici naglašena je važnost kostiju, mišića, zglobova i tkiva jer se zahvaljujući njihovoj ravnoteži čovek nalazi u dobrom zdravstvenom stanju. U pitanju je pouzdana terapija za gotovo svako obolenje, a to je osteopatija.


Saznajte nekoliko važnih činjenica – osteopatija i holistički pristup


Pod terminom – osteopatija, podrazumeva se holistički pristup. A šta to znači? Čovek koji shvata samog sebe teži ka tome da njegovo telo i duh budu uravnoteženi. Ukoliko do toga ne dolazi, nastaju bolesti, bolovi, povrede mišića i zglobova. Kako smo celina, tako naš mišićno-skeletni sistem može uticati nervni i limfni sistem, pa tako i na delove tela. Zahvatiti ih u vidu bolova i stanja.

Loša cirkulacija, bolovi u dodnjem delu leđa, teniski lakat, migrena, artritis, insomnija, anksioznost i drugi problem mogu nestati ili se smanjiti zahvaljujući neinvazivnom tretmanu osteopatije.

Nije reč o manipulaciji pogođenog dela tela, već o fokusiranosti na celokupan organizam. A kako? Sa osteopatijom podstiče se tretirano područje kako bi moglo funkcionisati bez obzira na otpor, i to kroz masažni postupak, nežni pritisak na meka tkiva, istezanjem i ritmičkim pokretima. Uz tehnike opuštanja i poravnanje mišićno-skeletnog sistema – telo ima mogućnost da se samo od sebe isceli.

A to dovodi do olakšanja u stopalima, kukovima, vratu, ramenu, zglobovima, ali i izlečenju glavobolje, problema nastalih usled trudnoće, sportskih povreda, išijasa, vrtoglavice i tako dalje.
 

Ostreopatija masaza

 

Šta možete očekivati od ovog tretmana


Ukoliko posetite osteopatu jer imate bolove u leđima, znajte da će prvi sastanak biti informativnog tipa. U toku sat vremena razgovaraćete sa lekarom ne samo o simptomima vezanim za bolove u leđima, već o celokupnom zdravlju. Kako fizičkom, tako i mentalnom. Zatim može uslediti palpacija i promatranje vašeg držanja tela dok stojite ili pravite pokrete.

A onda na nekom od narednih sastanaka - direktan pritisak na tkiva koji smanjuje napetost, ili manipulacija određenih tačaka na kičmi zahvaljujući kojoj se umanjuje bol. Možda ćete čuti i zvuk krckanja ili pretrpeti pritisak dok se zglobovi vraćaju u prvobitan položaj. Ali to ne treba da vas plaši.

Osteopatija je gotovo bezbolna. Bez obzira na problem, sigurno ćete dobiti intenzivnu masažu koja oslobađa vaše mišiće od stezanja. Pored toga, kod osteopate možete čuti korisne savete i predloge o telesnom vežbanju.


Zašto da posetite osteopatu zbog određenih bolova


Bilo da je u pitanju intenzivan bol u leđima ili u nekom drugom delu tela, veoma je važno da posetite osteopatu. Pogotovo onda ukoliko bol ima tendenciju da se pogoršava i širi, ili primetite druge simptome. Iako je pristup lečenju nešto drugačiji od pristupa koji možete dobiti pri poseti kiropraktičaru, osteopata će vas dovesti do potpune funkcionalnosti.

Poboljšati stanje vaših leđa i celokupnog tela, vratiti vam pokretljivost i ublažiti bol. A zatim, možete biti podstaknuti da se pobrinete za svoje buduće zdravlje, tako što ćete promeniti životni stil i isključiti sve ono što vas emotivno i umno ograničava.


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar