SrbijaSpace logo

Zašto je vitamin C važan za lepotu?

 

Zašto je vitamin C važan za lepotu?

Ono što je svima poznato još od davnina jeste da je vitamin C značajan za očuvanje našeg zdravlja, ali ono što je manje poznato jeste da ovaj snažan antiokidans utiče i na našu lepotu! Iz tog razloga, vitamin C je često sastojak seruma i krema za podmladjivanje, mada bi i svaka kvalitetnija hidratantna krema za lice trebalo da ga sadrži. Ali, zašto je on tako važan i u kozmetičkom smislu? Naime, vitamin C štiti kožu od dejstva slobodnih radikala, čuva postojeći i stimuliše proizvodnju novog kolagena koji je zadužen za zategnutost i mladolikost kože, obezbeđujući joj zdrav izgled, prirodan sjaj i ujednačen ten! Da li ste već čuli za vitamin C za lice?

Gotovo da nema proizvoda koji služe za jačanje imuniteta, a da u svom sastavu ne sadrže vitamin C. Međutim, ovaj antioksidans ima pozitivna dejstva i na zdravlje i izgled naše kože, te je sve prisutniji i u kozmetičkim preparatima poput seruma i krema za podmladjivanje, a i svaka hidratantna krema koja sadrži vitamin C - za lice predstavlja bolji izbor. Ovakva hidratantna krema će koži dati zaštitu, svežinu, blistavost i izjednačiti ten. Zapravo, svako ko se bori protiv određenih znakova starenja i drugih sličnih probleme sa kožom, trebalo bi da u svoju rutinu nege uvrsti vitamin C za lice! Tako ćete koži pružiti ne samo antiaging efekte, već je ojačati i  zaštititi od štetnih uticaja spoljašnjih faktora i slobodnih radikala.

Slobodni radikali iz vazduha i sunčevo zračenje najpre izazivaju starenje kože i zato je krema za podmladjivanje koja sadrži vitamin C za lice, kao i zaštitni faktor, veoma važna u sprečavanju oštećenja. A kako to vitamin C za lice utiče na lepotu?


Šta je vitamin C i kakve efekte ima na izgled?


U svom izvornom obliku, vitamin C predstavlja askorbinsku kiselinu odnosno molekule lako razgradive u vodi. Ipak, u takvom stanju on teže dolazi do dubljih slojeva kože u kojima se ustvari dešavaju značajne promene. Međutim, kada se umeša tehnologija poput nanotehnologije, dolazi do prave revolucije u dermatologiji i kozmetici! Uz pomoć nano čestica aktivni sastojak kao što je vitamin C za lice stiže do najdubljih slojeva i tu utiče na obnavljanje kože, deluje protiv suvoće, podstiče proizvodnju i sintezu kolagena, održava elastičnost i zategnut izgled i sprečava dalje starenje kože.

Osim nanotehnologije, tu je i genokozmetika uz pomoć koje je stvorena najnovija generacija proizvoda koja gađa sam koren problema, te najbolji serumi za lice, hidratantna krema za podmladjivanje i drugi preparati stvoreni na ovaj način (a koji uz to sadrže i vitamin C za lice) predstavljaju savršeno rešenje protiv bora, fleka na licu, opuštene kože i drugih sličnih problema. Takva je npr. Sesderma C-Vit kozmetika. Pod sloganom „slušamo vašu kožu“ predstavljeni su proizvodi čiji je glavni sastojak upravo stabilizovani vitamin C za lice. Liniju čine:

  • najbolji serumi za lice koji predstavljaju potentne antioksidativne bustere za stimulisanje vitalnosti, blistavosti i mladolikosti kože i to - Sesderma C-VIT lipozomalni serum (osnovni serum i moćno sredstvo protiv starenja i depigmentacije) i Sesderma C-VIT RADIANCE baršunasti fluid za kombinovanu kožu, zatim
  • Sesderma 3-C-VIT sistem ampule za sve tipove kože sa trostrukom dozom vitamina C u najstabilnijem obliku, za trenutnu blistavost i svežinu kože, ujednačenje tena i učvršćivanje kože, te ovaj intenzivni serum može da se svrsta među one koji su najbolji serumi za lice,
  • Sesderma C-VIT hidrantna krema za lice sa antioksidativnim dejstvom za suvu kožu, kao i
  • Sesderma C-VIT RADIANCE baršunasto mleko za telo sa svilenkastom formulacijom koja se brzo upija i daje koži glatkoću, mekoću, sjaj i vitalnost.


Većina kozmetičkih preparata koji sadrže vitamin C utiču na antioksidaciju i neutralisanje dejstva slobodnih radikala, izjednačuju boju tena i uklanjaju postojeće fleke na koži, a uz to smanjuju vidljivost znakova starenja i obezbeđuju koži mladolik i blistav izgled. Ipak, C-Vit proizvodi imaju produžen efekat, jer sadrže askorbinsku kiselinu koja je u poređenju sa običnim prirodnim vitaminom C mnogo stabilniji molekul. Time je sprečena oksidacija aktivnog sastojka i obezbeđena efikasnost na duže staze! Ukoliko želite da saznate sve o pravilnoj nezi kože, informacije i savete možete potražiti i na blog portalu www.negujse.rs!

 

Autor teksta: Biljana Radojčić


Autorski tekst: Biljana Radojčić


Komentari (3)

Nenad

Pijem C vitain zbo imuniteta, ali nešto nisam primetio da mi se koža na licu podmladila. MOžda treba d apojačam dozu?

(Dobar) +3
(Slab) 0
14-Oct-20 14:34:19 PMJeca

Nešto sam, kao, načula o tome da utiče i na lepotu i mislim da sam videla negde čak i recepte za maske za lice sa C vitminom, ali definitivno nisam znala sve ovo. Hvala! Inače, pijem ga već 15-tak godina svakodnevno, po 1gr, zbog imuniteta. Ujedno, deluje i na kožu, jer nema kreme koja će moći nešto da uradi ako se prema svom telu odnosite loše, ako ne unosite dovoljno vitamina kroz hranu i suplemente, ne spavate dovoljno, jedete lošu hranu, pušite, pijete alkohol i slično. Ali, ako kombinujete dobru kozmetiku sa zdravim životom, dobri rezultati sasvim sigurno neće izostati. Elem, drago mi je da C vitamina ima i u kozmetici jer eto, ima izuzetno povoljno dejstvo na kožu. Ova kozmetika deluju baš dobro, probaću sigurno.

(Dobar) +3
(Slab) 0
11-Oct-20 15:21:47 PMandjelina

Probala sam jedan serum sa vitaminom C i bas mi je prijao, koza je bila vidno cistija i hidrirana. Uvek sam za preparate na prirodnoj bazi, probala bih sada serum za stimulisanje vitalnosti, blistavosti i mladolikosti.

(Dobar) +3
(Slab) 0
11-Oct-20 14:39:05 PMDodajte komentar