SrbijaSpace logo

Zeokrema pravi izbor za decu

 

Zeokrema pravi izbor za decu

Kada je u pitanju izbor kreme za decu obično se baca akcenat na sastav kreme, njenu bezbednost za upotrebu i naravno njenu efikasnost. Od momenta kad sam postala majka prioritet mi je bio da se trudim da sve što dajem deci da jedu, sve što im stavljam na kožu i sve što koristim u terapijske svrhe /kada je to potrebno/  ili preventivno bude što prirodnije. Nisu nikada pile adaptirano mleko, voće i povrće koje vole i dan danas da jedu, pre upotrebe obavezno operem u detoxaminu /aktiviranom zeolitu/, imam ruski prečišćivač vazduha i aparat za prečišćavanje vode, a naša glavna „terapija“ su biljni čajevi, med, propolis,omega 3 , detoxamin, matični mleč.

Znam neko će pomisliti da sam „freak control“. Ako mislite da decu držim u sterilnim uslovima i „staklenom kavezu“ - grešite. Bauljaju po podu, imamo psa, igraju se u blatu i pesku, jedu i slatkiše... i sladoled i grickalice,  ponekad jedu ono što znaju da nije zdravo, ali napominjem PONEKAD, jer smatram da preterivanje u bilo kom smislu vodi u krajnost pa tako i kada je u pitanju i zdrav način života i ishrana i „prekomerna dezinfekcija“.

No, neću da pametujem previše, sve u životu je stvar izbora pa i to kako će ko od nas odgajati i vaspitavati decu jer to je na kraju krajeva naše pravo kao roditelja. Hoću da podelim sa onima koji su pristalice prirodnih proizvoda, nešto što se tiče nege dečje kože, koja kao što znate može biti veoma osetljiva.

Kremu za decu nije lako izabrati posebno ako znamo činjenicu da se sve što nanesemo na kožu, za otprilike 20 minuta nalazi u jetri. Čak i ako na kremama piše PRIRODNO nije loše pročitati sastav jer zakonski gledano „ako krema sadrži 1-2 prirodne supstance možete je klasifikovati kao „prirodan proizvod“. Ako ne verujete, pođite do prvog rafa sa kozmetikom, nađite kremu na kojoj piše „prirodno“ i pažljivo pročitajte sastav.  Videćete da tu ima i metil, etil butil parabena, PEG-a, laurilsulfata, aluminijum hlor hidrata... i svašta nešto.

Nije uvek svaki hemijski naziv štetan, jer i neke prirodne komponente mogu ličiti na „hemiju“ a da to zaptavo nisu. Čak i glicerin koji se najčešće nalazi u kremama može biti prirodnog ali i sintetičkog porekla. Za razliku od prirodnog glicerina koji dubinski hidrira kožu, sintetički glicerin hidrira površinski sloj kože a dubinski isušuje. Zato ćete kada koristite kremu sa sintetičkim glicerinom imati utisak da je krema fantastična, i da ste prosto „zavisni od kreme“ jer čim prestanete da je koristite, ruke će početi da Vam se suše i pucaju jer je dubinski sloj kože isušen. Ovo se sa prirodnom kremom neće desiti.
 

ZAPAMTITE, EFEKTI PRIRODNIH PROIZVODA SU SPORIJI ALI I DUGOTRAJNIJI!


Da pređem na stvar... Dugo godina koristili smo SANOVITA kreme i čuvenu uljnu emulziju koju smo deci, suprug i ja mackali od rođenja. Sjajno se pokazala kod ekcema, pelenskog osipa, ojeda. Međutim od momenta kada se pojavila ZEOKREMA NA BAZI AKTIVIRANOG ZEOLITA - DOŽIVELI SMO OTKROVENJE!

Prvo iskustvo sa ZEOKREMOM osetila sam na svojoj koži, pošto sam spremajući ručak zadobila lepu opekotinu od ulja. Želeći da isprobam efekte nove kreme /jer uvek sve prvo probam na sebi pa preporučujem drugima/, brže bolje stavila sam je na opekotinu. Peklo me je čak i više ali vrlo kratko i peckanje je prestalo. Nanela sam kremu još nekoliko puta u toku dana. Sutradan jedva da se video trag od ulja, ostalo je samo blago crvenilo.

Potom sam kremu isprobala na osipu koji nastaje kao posledica znojenja / što je takođe često kod dece i javlja se na pregibima ali i na licu i leđima/. Nakon nanošenja kreme koža se kratkotrajno zacrveni /jer aktivni sastojci dopiru do dubinskih slojeva kože/ a zatim se potpuno umiri koža, i osip se već sutradan u velikoj meri povlači.

Ipak najveće oduševljenje je bilo nakon dana provedenog na bazenu. Napolju je bilo oko 37C0 zbog čega sam i odlučila da odemo na bazen da se malo rashladimo.  Muka me je hvatala od pomisli da neću moći da ih izvučem iz vode i uteram u hladovinu ali ipak sam se upustila u avanturu zvanu „ceo dan na bazenu“.  Starija ćerka ima odličan pigment, brzo tamni (što ne znači da ne može da izgori) dok mlađa ima izrazito beo ten, slobodno mogu reći da se providi koliko je bela.


Zeokrema leto
 

Namazala sam ih ZEOKREMOM, jer iskreno ne praktikujem SPF faktore jer nanose više štete nego koristi. Pritom, znam da neka ulja poput ulja maline, šargarepe i lešnika koji se mogu naći u prirodnim kremama takođe mogu pružiti efikasan faktor zaštite i da nema potrebe da posežem odmah za komercijalnim proizvodima.

Sačekale su bukvalno 5 minuta pre nego što su brzinom svetlosti uletele u vodu. Nakon svakog izlaska iz vode /bilo ih je ukupno 3 sa po 15 minuta boravka u hladu/ mazala sam ih ZEOKREMOM. Na bazen smo došli oko 10h a napustili ga u 18h, dakle od punih 8h provedenih na bazenu van bazena su bile 45 minuta. Za to vreme moglo se očekivati da če biti „reš pečene“...ali na moje veliko iznenađenje samo su ramena i ilice dobili vrlo blagu rozikastu boju koja se do sutradan pigmentirala, dakle nije bilo ni crvenila ni opekotina ni posledičnog ljušćenja kože. Još jednom je ZEOKREMA pokazala veliku efikasnost.

Naravno, da me ne shvatite pogrešno, da treba da se čvarite po najjačem Suncu bez hlada i suncobrana...naprotiv, treba izbegavati sunčanje u fazi najintenzivnijeg zračenja. Ovo je bila samo jedna „ekstremna okolnost“ gde se krema pokazala veoma efikasnom, ali ne treba eksperimentisati jer svaka je koža drugačija, svako je različito osetljiv i svako od nas je jedinka za sebe. Ono što nekom pomogne ne mora da znači da će pomoći svakome i to uvek treba imati na umu.

Još nešto važno da napomenem...U ZEOKREMI je prisutno dosta biljaka kamilica, ruzmarin, crna zova, maslinovo ulje, neven, lorber, anis tako da neke od ovih biljaka kod osetljivih i osoba koje su sklone alergijama može izazvati reakciju preosetljivosti. Da ne bi posle bilo da je krema nekom majka nekom maćeha uvek prvo isprobajte kremu tako da ćete malu količinu namazati na unutrašnju stranu podlaktice gde je koža najosetljivija i sačekajte do sutradan. Ako se ne pojave pečati i koža ne počne da vas svrbi slobodno možete koristiti kremu.

Sad već pozamašno iskustvo pokazalo je veliku efikasnost ove kreme ne samo kod opekotina i osipa već i kod ekcema, bubuljica, različitih iritacija kože, psorijaze, svraba, suve kože i ojeda.

PROBAJTE ZEOKREMU, NEĆETE SE POKAJATI!

 

 


Autorski tekst: Dr Ivana Kovačević


Komentari (6)

Danijela Petrovic

i mene zanima cena i da li mora na recept_ hvala

(Dobar) +1
(Slab) 0
30-Aug-21 10:23:43 AMbeba

doktorice, da li se moze ova krema koristiti za opekotine od sunca jer mi je dete izrazito osetljivo sa kozom i uvek izgori na suncu?

(Dobar) +1
(Slab) 0
29-Aug-21 09:19:07 AMVukan

otkrice i za mene kao samohranog tatu koji je umislo da sve zna :) i pitanje za vas doktorko: da li ova zeokrema moze da menja kremu za suncanje?

(Dobar) +4
(Slab) 0
29-Aug-21 08:22:01 AMNevena

Doktorka, ulepsali ste mi jutro sa ovim lepim fotografijama i jos iskrenijim tekstom. Koliko znam u aksi i dm nema ove kreme, da li se moze dobiti samo na recept?(Dobar) +4
(Slab) 0
29-Aug-21 07:45:12 AMNevena

odgovorio/a: ivana Kovačević

Kremu mozete poručiti preko sajta https://pro100healthy.rs/category--kozmeticki-proizvodi Srdačan pozdrav, dr Ivana Kovačević
(Dobar) +1
(Slab) 0
29-Aug 15:41:37
Jelica Maricic

Nikad cula ali tekst me je ponukao da istrazim vise ovo o ovoj kremi.Hvala doktorki sto je podelila svoje iskustvo sa ovom kremom. I pitanje za doktorku, u kojim apotekama ima da se kupi ova krema?
Hvala unapred, majka dve bebice(Dobar) +4
(Slab) 0
28-Aug-21 23:39:15 PMDodajte komentar