SrbijaSpace logo

ZEOLIT - Kamen spasenja

 

ZEOLIT - Kamen spasenja

Ovo je priča o čudesnom daru prirode, jednom od najstarijih lekovitih sredstava koje je još uvek nedovoljno poznato čovečanstvu.
 

ŠTA JE ZEOLIT


Reč je o ohlađenoj lavi koja ne samo da je imala jednu od ključnih uloga u nastanku sveta već  i u isceljenju. Kada su pre nekoliko miliona godina stalno izbijale vulkanske erupcije, vetar je raznosio vulkanski pepeo ( bogat alumino-silikatima i alkalnim metalima), koji je u dodiru sa vodom dovodio do burne hemijske reakcije - ključanja.
 

zeolit detoxamin detoksifikacija


Zbog ovog fenomena švedski minerolog Aksel Frederik Kronštet je 1756 godine ovom vulkanskom kamenu dao naziv ZEOLIT od pojmova zeo-ključati, vriti i lithos – kamen, jer zeolit prilikom zagrevanja otpušta vezane molekule vode a pritom se ne narušava struktura alumino-silikata, već oni „ključaju“.
 

Ovde će biti govora o detoxaminu, jedinom zeolitu u Republici Srbiji koji je registrovan u ALIMS-u kao medicinsko sredstvo, koji je prošao preklinička i klinička ispitivanja, zbog čega je i jedini mogao proći rigorozne kontrole!


Zeolit, se od drugih darova prirode izdvaja po svojoj specifičnoj strukturi. Njegovu osnovu čine mala trostrana piramida koja se sastoji od 4 atoma kiseonika i jednog centralnog atoma silicijuma. Zeolit je prožet mnogobrojnim kanalićima i mini-šupljinama koje su veličine 4 angstrema u kojima “pliva”preko 30 minerala između ostalog kalcijum, magnezijum, natrijum, kalijum, tako da ni usled dugotrajnog oralnog korišćenja zeolita ne može doći do demineralizacije organizma. TO JE JOŠ JEDNA OD ZABLUDA KOJE SE MOGU ČUTI O ZEOLITU!!!
 

zeolit klinoptilolit detoxamin energetix

Takođe, zeolit ne uništava “dobre” crevne bakterije, on samo ne može da ih nadoknadi jer u sebi ne sadrži probiotske bakterije. Detoxamin jača crevnu sluznicu, smanjuje propustljivost crevne sluznice i time štiti probiotske bakterije (onoliko koliko ih već postoji u crevima) i odlično je komboinovati ga sa probioticima.

Međutim, činjenica je da se tek pomoću tehnike finog mlevenja i posebnim tehnološkim postupkom mikroaktivacije /PMA/ može iskoristiti maksimum prirodnog zeolita i to je ono po čemu se detoxamin izdvaja od svih ostalih zeolita na tržištu! ovo je jedini zeolit obrađen ovom tehnologijom.

Ovim specifičnim postupkom mikroaktivacije zeolit se uduvava u brze vazdušne struje, gde se prilikom centrifugalnog mlevenja površina mikrokristala ekstremno povećava, što za posledicu ima veći kapacitet jonske razmene  i sposobnost privlačenja štetnih materija. Postrojenje na kraju izbacuje visokonaelektrisani prah slilčan brašnu sa ujednačenom veličinom čestica tako da njegovi delići okruglog oblika veličine od 5000mm imaju aktivnu površinu od 700-1000m2 po 1gr. Neobrađeni zeolit iste veličine ima mnogo manju biološku aktivnost. 

Sada bi trebalo da nam bude jasno šta je zeolit.
 

ZEOLIT KLINOPTILOLIT


Do sada je poznato oko 150 vrsta zeolita od kojih je samo 40 prirodnog porekla. Samo prirodne vrste a posebno klinoptilolit, sadrže mostove kiseonika, zbog toga su kristalne strukture vrlo stabilne sa veoma visokom sposobnošću vezivanja.
 

Zeolit u prahu detoxamin


Dosadašnja ispitivanja pokazala su da zeolit ne umanjuje dejstvo lekova, ipak pošto je veoma teško ispitati interakcije sa svim lekovima jer se konstantno pojavljuju novi lekovi na tržištu, preporuka je da se zeolit uzima 2h nakon leka jer su tada lekovi već apsorbovani i zeolit ne može sprečiti njihovu apsorpciju, jer ostaje samo u crevima.

Zeolit sa teškim metalima formira vrlo stabilne veze i pospešuje njihovo izbacivanje po listi prioriteta (veliki afinitet pokazuje za amonijak, olovo, cezijum, rubidijum, stroncijum, kadmijum, živu...).

Sa mikroelementima koji su neophodni za naš organizam npr.cink i kobalt, zeolit stupa u interakciju u veoma maloj meri. Od velikog je značaja da zeolit ne utiče na izbacivanje ovih materija iz organizma, jer su ovi mikroelementi veoma važni za enzimske procese.
 

Mnogi kažu: “Šta će meni zeolit, zdravo se hranim, vodim računa o svom zdravlju, odakle meni teški metali?!”


ZEOLIT DETOKSIFIKUJE


Osvrnimo se malo na ono najopasnije, radioaktivne elemente. Možda u našoj zemlji nema  nuklearih elektrana da bi smo očekivali ekološke katastrofe tog tipa, ali sa druge strane  ne zaboravite da oko 30 država širom sveta proizvodi električnu energiju u nuklearnim elektranama,  dok su u Francuskoj baš te elektrane primarni izvor električne energije. U SAD je preko 100 aktivnih nuklearnih reaktora, u Francuskoj preko 50, Rusiji 32, Engleskoj 19, a kada su u pitanju naši susedi, Mađarska ima 4 aktivna reaktora Bugarska 2 a najbliža Krško koje jednim delom pripada Hrvatskoj a jednim delom Sloveniji ima 1 aktivni reaktor.

Nemačka koja je imala 17 aktivnih reaktora nakon katastrofe u Fukošimi zatvorila je 7 najstarijih nuklearki koje su po dizajnu slične onoj u Fukošimi i objavila plan da se preostalih 10 zatvore do 2022 godine. Ne zaboravite da “vazdušnim putem” ni jedna od ovih zemalja nije toliko daleko, a u prilog tome govore i činjenice da su posledice eksplozije reaktora nuklearne elektrane u Černobilju, i danas, tri decenije kasnije, merljive u životnoj sredini Srbije.
 

Klinoptilolit zeolit detoxamin pro100healthy


Merni uređaji još registruju prisustvo radioaktivnog cezijuma 137 za koji se pouzdano zna da potiče iz Černobiljske katastrofe, a da ne pominjemo vest od nedavno da gori Černobiljska šuma i da je primećen porast radioaktivnih čestica u vazduhu...

To je ono o čemu smo delimično obavešteni, a šta ćemo sa stvarima o kojima se ne govori nego se zataškavaju?

Nakon eksplozije reaktora  u vazduh su dospeli radioaktivni jod, barijum, stroncijum i cezijum. Prva dva imaju vreme poluraspada oko 10 dana, stroncijum 50 dana, a cezijum oko 30 godina. On se može godinama zadržati u površinskim slojevima zemlje i preko lanca ishrane dospevati u organizam. Kada su u pitanju ekološke katastrofe ovog tipa zeolit je prva mera zaštite jer je u stanju da veže ove radioaktivne elemente i eliminiše ih iz organizma.

Pored toga veoma je važna suplementacija JODOM, VITAMINOM B12, KALCIJUMOM, KALIJUMOM, CINKOM,GVOŽĐEM, jer u slučaju da njih nema dovoljno u organizmu ugrađuju se njihovi “patološki” dvojnici, radioaktivni jod (umesto J2), Co60 (umesto B12), Cezijum (umesto kalijuma), Stroncijum (umesto kalcijuma), Plutonijum (umesto gvožđa), Cink 65 (umesto cinka).
 

Detoxamin zeolit energetix


Primera radi, u Černobilju  zeolit je u poljoprivredi primenjivan na više načina nakon čega je smanjena koncentarcija Cs137 i Sr90 smanjena za 50-70% u staklenim baštama koje su tretirane zeolitom, u mesu je smanjena koncentracija radioaktivnosti za 50-70% kada je dodat hrani za životinje u dozi 1-3gr/kgTT, dok je u mleku smanjena koncentracija radioaktivnih materija za 80-90%, u čokoladice i keks stavljeno je 30% zeolita kako bi se deca zaštitila od zračenja. Kod dece kod koje su konstatovane povišene vrednosti kadmijuma, bakra, nikla i olova, četvoronedeljni tretman sa 3-5gr zeolita dnevno (jedna mala čajna kašičica) doveo je do normalizacije tih vrednosti.

Kao što je pomenuto zeolit može biti od pomoći i kod profesionalno ugroženih lica koja su tokom svog rada izložena teškim metalima ali i kod osoba koje imaju povišene vrednosti teških metala u organizmu.

U dozi od 2,5gr tokom mesec dana, smanjuje koncentaraciju olova za oko 30% a žive za oko 50%.

Čak i da nemate povećane koncentracije teških metala, zeolit preventivno možete koristiti jer:
 

  • alkalizuje organizam,
  • jača crevnu i želudačnu sluznicu,
  • smanjuje formiranje slobodnih radikala u digestivnom traktu za oko 50%,
  • eliminiše metaboličke toksine,
  • čisti jetru i na jedan potpuno prirodani neinvazivan način omogućava detoksikaciju čitavog organizma a posebno jetre.


Potvrđeno je da dovodi do deaktivacije supstanci biološkog porekla štetnih po jetru (indol, skatol-katran,fenol, trovanje amino i nitro jedinjenjima benzola). Zbog svoje sposobnosti da veže organofosfatne pesticide (karbofos) i teške metale od kojih je kadmijum najzastupljeniji u voću i povrću (posebno onom koje raste pored puta), savetuje se pranje voća i povrća u zeolitu.  Neka klinička istraživanja potvrdila su i njegovo antigljivično dejstvo (kod kandide) i antivirusno dejstvo (posebno kada su u pitanju infekcije izazvane herpes virusima i humanim papiloma virusom).
 

Zeolit detoxamin preciscavanje teskih metala energetix


Kod osoba koje su na hemoterapiji zeolit se preporučje u pauzama između hemoterapije čime se smanjuje oštećenje sluzokože, poboljšava varenje,vrednosti enzima jetre održavaju se u normalnim granicama, smanjuju se bolovi u kostima, smanjuju se neželjeni efekti terapije poput povraćanja i dijareje, jača se imuni sistem.

Zeolit je prav izbor i za sportiste... Zeolit poboljšava razmenu materija, povećava sagorevanje masti, smanjuje formiranje mlečne kiseline u mišićima, štedi depoe glikogena u mišićima, smanjuje formiranje slobodnih radikala i ubrzava oporavak nakon treninga. Prednost zeolita je jer se može kombinovati sa drugim suplementima, poput Make, Kurkume, OPC, itd.  jer se na taj način pospešuje efekat suplementacije. Ne spada u doping sredstva te ga mogu koristiti i vrhunski sportisti.
 

DETOXAMIN ZEOLIT


O zeolitu se može pisati danima a da se ne napiše sve... Ono što je važno da znate je da se zeolitom ne možete predozirati, nema toksičnu i letalnu dozu, ne taloži se u organizmu već se u potpunosti eliminiše iz organizma putem znoja, stolice i mokraće, ne demineralizuje organizam, ne stvara alergijske reakcije, nema nus pojave. Nakon čitanja ovog teksta trebalo bi da vam bude jasnije šta je zeolit i zašto postaje sve popularniji.
 

Zeolit detoxamin energetix


Silikoni, pločice, stentovi, šantovi nisu kontraindikacija za primenu zeolita.

Zeolit pod zaštićenim nazivom Detoxamin, austrijske kompanije Panaceo, jedini je zeolit-klinoptilolit na našem tržištu koji je maksimalne čistoće, adekvatnog mineralnog sastava, koji je aktiviran PMA aktivacijom, zeolit čija je efikasnost i bezbednost za upotrebu klinički ispitana i dokazana i koji je registrovan u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije. 

Detoxamin se nalazi u formi kapsula, praha i pudera koji se može koristiti kako u kozmetičke svrhe tako i za pranje voća i povrća.

Ne libite se da probate ZEOLIT čudo prirode, doktora nad doktorima, Božiji dar čovečanstvu za isceljenje, pomoć, lečenje svih onih bolesti i stanja koje nam kvare život, kradu energiju i gase iskrice radosti u očima.


Autorski tekst: Dr Ivana Kovačević


Komentari (2)

Nadja

Zeolit je odlican, koristila sam ga ranije, pre par godina, cisto preventivno, moracu ponovo da pocnem.

(Dobar) +9
(Slab) 0
05-Jun-20 22:31:55 PMSlavka

Detoxamin koristim zbog zdrastvenih problema koje sam imala, narocito zbog holesterola i masne jetre. Koristeci ovaj suplement koji je prirodan, ne skodljiv i koristan meni je pomogao da moje zdrastveno stanje poboljsam i resim se visokog holesterola i drugih zdrastvenih problema.

(Dobar) +9
(Slab) -1
27-May-20 16:50:21 PMDodajte komentar