SrbijaSpace logo

5 stvari koje su karakteristične za privatne letove

 

5 stvari koje su karakteristične za privatne letove


Let privatnom letelicom karakteriše udobnost i vrhunska usluga uz visoke zdravstvene standarde. Putnicima na standardnim letovima biće neverovatne neke od stvari koje omogućava jedino putovanje privatnim avio-transportom. Odraz su luksuza, ali postoje i brojni dublji razlozi zbog kojih je sve više putnika na privatnim letovima.

Pokušaćemo da vam u ovom tekstu dočaramo top 5 stvari koje ovaj prevoz izdvaja od svega sličnog, a vi nastavite čitanje i uverite se i sami o čemu govorimo.


1. Na privatnim letovima Covid-19 vam ne može ništa!


Visoki zdravstveni standardi su dodatno unapređeni za bezbedano putovanje i isključivanje mogućnosti zaražavanja tokom putovanja.

Letelice se temeljno dezinfikuju, a pošto su manje površine radnici mogu da vrlo brzo zaista i očiste ceo avion. Za razliku od toga, letelice za komercijalne letove su ogromnih površina što iziskuje čišćenje dugo vremena, ako uopšte i mogu da dezinfikuju velike avione.

Posada na privatnim letovima češće prolazi zdravstvene kontrole, a obavezno je testiranje pre svakog poletanja.

Putnici ne moraju da budu u bilo kakvom kontaktu sa posadom, tako da rizik za cirkulaciju zaraze ne postoji.

Ukrcavanje na unajmljenu letelicu je mnogo brže i bez gužve pa i tamo gde je inače veliki stepen mogućnosti zaraze (aerodromi) ovde sa privatnim letom nemate taj problem.


2. Ukrcavanje direktno sa piste i dolazak 5 minuta pre poletanja


Putnici na privatnim letovima imaju posebne terminale za ukrcavanje, poseban deo aerodroma za čekanje, a u slučaju potrebe mogu doći i direktno na pistu sa automobilom i odmah ući u avion.

Nešto što je nezamislivo na klasičnim letovima je da ne morate da na aerodromu provedete sat vremena pre poletanja. Ovde ne samo što čekate poziv za ukrcavanje, već postoje rigorozne kontrole, a pošto je putnika preko stotinu jasno je zašto ukrcavanje jako dugo traje.


3. Ne postoji ograničenje u količini prtljaga ili nemogućnost prevoza ljubimaca


Sa privatnom aero-kompanijom možete dogovoriti sve stavke tako da vam put bude prijatniji, a vaši ljubimci bezbedniji u transportu. Ne morate čak ni da ih držite u korpama i da im stvarate nervozu. Uživaće u letu jednako kao i vi.

Na standardnim letovima ne postoji opcija ovakvog prevoza ljubimaca, ali ni prtljaga koji ne može da stane u pretinac iznad glave. Vama možda treba više stvari za putovanje, ali ih na klasičan let ne možete uneti, sav višak ide u teretni deo.


4. Unajmljena letelica poleće onda kada to vama odgovara i sleće gde vi želite


I ne samo ovo, već je moguće let pomeriti ili ubrzati polazak, sve je dozvoljeno jer vas posada i avion spremni čekaju na polazak!

Ova opcija je posebno važna poslovnim ljudima koji imaju potebu da putuju, ali i da ne provedu previše vremena u putu već da odu pred sastanak, obave ga i vrate se kući.

Komercijalni letovi imaju plan u koji morate da se uklopite, pod uslovom da pronađete slobodno mesto. Vrlo često se mora obezbediti i prenoćište u mestu sletanja jer se termin dolaska ne poklapa sa vašim potrebama.

Sa privatnim letom imate takve pogodnosti da je rezultat kao da imate sopstveno vozilo koje je brzo spremno za polazak kada to vama treba, a ima mogućnost sletanja na manje aerodrome pa možete biti bliži konačnom odredištu.

Sletanje na manje aerodrome je moguće i tokom zimskih meseci kada usled leda na pistama komercijalni letovi ne mogu da slete, a privatni avioni mogu da odu do manjeg, očišćenog aerodroma i da se let ipak realizuje.


5. Uživanje u putovanju


Svi smo videli slike unutrašnosti malih aviona i kako oni luksuzno izgledaju. Možemo slobodno reći da je udobnost veća nego na letovina na prvoj klasi komercijalnih aero-transporta.

Pored više mesta između sedišta letelice imaju i kuhinju, neke deo za odmor, luksuzno kupatilo… Utisak je takav kao da ste ušli u luksuzno uređen dom i zato nemate ni utisak da vas let zamara.

Privatne letelice imaju bolje performanse i lete na višim visinama što je odlično kada je nevreme tokom leta ili kada postoje turbulencije. Sve se prilagođava putniku, da on ode zadovoljan, da ga let usreći i da se odmori na njemu.

Ovo je samo 5 najuočljivijih karakteristika, nismo ulazili u detalje da vam prikažemo koliko zapravo imate slobode pri planiranju leta i tokom samog letenja. Iako je to mnogima neverovatno, ali letenje privatnim lavionima je naša budućnost i biće i kada pandemija prođe. Jednostavno ljudima će biti cenovno dostupniji letovi, a ljudi će hteti da brže prelaze velike udaljenosti i da ne troše vreme na putovanje koje zamara.

Kada budete planirali sledeće putovanje za koje je potreban let, pozovite neku od privatnih avio kompanija i pitajte za uslove. Pronađite letelicu koja ima tačan broj mesta koji vam treba i razmislite da li zdravlje ima cenu, da li je bitna ušteda ili bezbedan let. Želimo vam srećan put, a nama ostavite komentar i razmišljanja o ovoj temi. Čekamo vas!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Savić

Sve je to dobro, ali ovi letovi su preskupi za obične "smrtnike", treba odvojiti verovatno pozamašnu sumu, u hiladama evra. Inače naravno da su ovakvi letovi san svakog čoveka

(Dobar) 0
(Slab) 0
07-Mar-21 11:24:46 AMMarija

Najbolje od svega mi je to sto ne mora da se ceka na aerodromu sat vremena i vise pre poletanja. Najvise mrzim to cekanje....i sto naravno sami birate vreme polaska.

(Dobar) 0
(Slab) 0
24-Feb-21 10:52:59 AMLina

Nisam znala baš sve do detalja o privatnim letovima, ali predpostavljala sam da je tako. I iskreno, da mogu, više nikada ne bih letela komercijalnim letovima. Kako sada, u vreme pandemije, tako i inače. Nema lagodnijeg načina za putovanje.

(Dobar) +1
(Slab) 0
23-Feb-21 18:21:56 PMSrecko

Ako bude tacno da cemo se jos dve godine boriti sa Covid-19 privatni letovi avionom ce biti nesta neminovno,

(Dobar) +1
(Slab) 0
23-Feb-21 14:29:25 PMDodajte komentar