SrbijaSpace logo

Spa centar Beograd

 

Spa centar Beograd

Spa centar Beograd

Šta zapravo znači SPA?

Savremen i brz način života doprineo je da velnes i SPA centri postaju sve popularniji kako u svetu tako i u Srbiji. Stresan način života kao i mnogobrojne privatne i poslovne obaveze utiču na to da je relaksacija postala imperativ, bilo da se opuštate u sopstvenom domu ili u specijalizovanim spa centrima koji predstavljaju savršeno mesto gde se mogu zaboraviti svakodnevne brige. SPA termin povezuje se sa “vodenim” tretmanom koji je poznat kao balneoterapija. SPA je skraćenica latinskog izraza “SANUS PER AQUAM”, što u prevodu znači “zdravlje iz vode”. 

Nekada se pod ovim terminom podrazumevalo kupanje u lekovitim banjskim vodama, dok se danas koristi za označavanje posebnih trenutaka u kojima se povlačimo od stresa i obaveza, negujemo telo i opuštamo duh, a u sve to uključeni su i tretmani za ulepšavanje. Spa centar najčešće ima u ponudi termalnu ili mineralnu vodu za piće ili kupanje a takodje i različite spa tretmane jer spa predstavlja put do lepote i zdravlja putem profesionalne brige o telu. Ova vrsta kulture sve više se prihvata i postaje sve popularnija u čitavom svetu a u poslednjih nekoliko godina i kod nas. spa navike ne samo zbog toga što to postaje moderan statusni simbol, već i zbog mnogobrojnih koristi po zdravlje koje nam pruža. Uživanje u spa centrima definitivno postaje životni stil savremenog čoveka.

Filozofija SPA centara

Spa filozofija podrazumeva povratak prirodi , onoliko koliko je to moguće i zato se u ovim centrima koriste isključivo prirodni preparati. Spa centri nude tretmane po programima koji su osmišljeni po strogo propisanim standardima. Najosnovniji tretmani u spa centrima podrazumevaju hidromasažu u specijalnom bazenu kao i boravak u parnom kupatilu.Vrlo često se u parnim kupatilima koristi i dodatak aromaterapijom.Pored odnovnih tretmana , u spa centrima se vrši i veliki broj kozmetičkih tretmana, masaže i trenutno izrazito popularni tretmani morskim algama i blatom iz Mrtvog mora. Tu sui pilinzi tela morskim mineralima, koji su izuzetn blagotvorni. Mnoge od nabrojanih tretmana prati prijatna, opuštajuća, ambijetalna muzika za potpuni učinak opuštanja tela, a i uma.

SPA centar Beograd

Ovakvi spa centri postoje i u Beogradu i nude programe za opuštanje i relaksaciju. Svaki bolji spa centar garantuje privatnost svakog posetioca, tišinu, mir, prijatnu atmosferu i naravno prijatno osoblje.

Jedan od istaknutijih SPA centara jeste i SPA INTIMO koji u svojoj ponudi imasledeće SPA PAKETE:

SPA INTIMO APARTMANI:

Sve detalje ovh paketa, kao i cene paketa možete pogledati na sajtu SPA INTIMO

 


Autorski tekst: Mirjana


Dodajte komentar