SrbijaSpace logo

Zašto LED rasveta ?

 

Zašto LED rasveta ?

Zašto LED rasveta ?

Obzirom da je LED rasveta sve popularnija, rešili smo da napravimo jedan mali vodič koji će Vžas naučiti sve što treba da znate o LED rasveti i pomoći Vam u izboru odgovarajuće rasvete Vaš kutak.


Sigurno ste do sada dosta puta čuli ili pročitali zašto je bolje izabrati LED rasvetu u odnosu na klasičnu, kao i o mnogobrojnim prednostima i koristima LED rasvete. Kad uporedite LED rasvetu sa ostalim “štedljivim” vrstama rasvete koje su dostupne na današnjem tržištu, videćete da je LED rasveta na prvom mestu kad je reč o ušteti energije. Verujemo da postoji mnogo razloga zbog kojih je bolje da se pređe na LED rasvetu.

 Evo i neke neke od tih prednosti:

  • Energetska efikasnost. Za LED rasvetu se smatra da je izvanredan štediša električne energije. Za razliku od klasičnih sijalice, kod LED sijalica se 80% električne energije pretvara u svetlost, dok se samo 20% gubi i pretvara u neke druge oblike energije, kao što je toplota. Poređenja radi, kod klasične sijalice se samo 20% elektične energije pretvara u svetlost dok se ostalih 80% gubi.

 

  • Dugotrajnost. Dug vek trajanja LED sijalica ističe se kao prednost broj jedan u odnosu na ostale vrste rasvete. Led sijalice i diode mogu da rade i preko 100.000 sati, što bi drugim rečima značilo da im je dužina radnog veka 11 godina neprekidnog rada. Ako biste ostavili LED sijalicu da radi 8 sati dnevno svaki dan, trebalo bi oko 20 godina da prodje da biste morali da je zamentine novom sijalicom.

 

  • Ekološki su proizvod. LED rasveta u sebi ne sadrži toksične hemikalije. Većina standardnih sijalica u sebi sadrži mnoštvo šetetnih materijala, kao što je živa, koje mogu biti opasne za ljude i okolinu. Takođe LED rasvetu je moguće reciklirati, što će pomoći da se smanji emisija ugljen - dioksida.

 

  • Nema emisije UV zraka. LED sijalice proizvode vrlo malo infracrvene svetlosti i gotovo nimalo UV zraka. Zbog gorepomenutih karakteristika, LED rasvetu smatraju vrlo pogodnom za robu i materijale koji su osetljivi na toplotu, kao i za osvetljenje UV osetljivih materijala koji se uglavnom nalaze u muzejima, galerijama, arheološkim nalazištima, itd.

 

               

 

  • Raznoliki dizajn. LED rasveta moze da se kombinuje u bilo kom obliku. Dobro dizajniranu LED rasvetu možete koristiti kako biste postigli fantastične svetlosne efekte, ne samo za oči, već i za celokupno raspoloženje.

 

  • Otpornost na niske i visoke temperature. Mogućnost rada u izuzetno niskim ili ekstremno visokim temperaturama. LED rasveta je idealna za rad u prostorima gde vlada kako niska, tako i visoka temperatura.

 

 


Preuzeto sa: http://www.xenonlight.rs/


Dodajte komentar