Jednosobni stanovi Beograd

 

Jednosobni stanovi Beograd

U slučaju da želite, odnosno iz nekog razloga imate potrebu da se preselite u Beograd ili iznajmite stan po povoljnoj ceni, logično je da tražite prostor manje kvadrature. Posebno ako ćete živeti sami ili sa bračnim drugom. Nekako se jednosobni stanovi Beograd i lakše prodaju i lakše izdaju, baš zbog cene.
Pored toga, postoje i mnoge druge prednosti manjih stambenih jedinica.
 

Iznajmljivanje stanova u Beogradu

Sasvim je logično da svako ko ima ograničenu svotu novca na raspolaganju, a želi da iznajmi stan u glavnom gradu Srbije ili ga kupi, traga za garsonjerama i jednosobnim stanovima. I dok su garsonjere često neodgovarajuće za boravak para ili dve osobe, dotle jednosobni stanovi Beograd u potpunosti zadovoljavaju očekivanja većine ljudi. A tome treba dodati i činjenicu da su cene iznajmljivanja ovakvih stanova izuzetno pristupačne.

Ipak, što se prednosti tiče, iznajmljivanje takvih stambenih jedinica ih ima sasvim dovoljno, a neke od njih su i:

  • odlična funkcionalnost
  • sasvim dovoljno prostora za boravak jedne ili dve osobe
  • cena koja je prilagođena trenutnoj platežnoj moći mnogih građana
  • veliki izbor jednosobnih stanova u Beogradu
  • kao i mnoge druge.


Jednosobni stanovi Beograd – kupovina

Praktično rečeno, sve što je vezano i za iznajmljivanje ovakvih stambenih jedinica se odnosi i na kupovinu jednosobnih stanova u Beogradu

Naravno da svi žele da imaju dovoljno novca kako bi kupili veći stan, ali ako je njihov budžet ograničen, onda su najbolji izbor jednosobni stanovi Beograd.


Mali stanovi u Beogradu
 

A svemu tome treba dodati i informaciju da u svakom delu glavnog grada Srbije postoji sasvim dovoljno takvih stanova. Ne samo da su svi oni maksimalno funkcionalni, odnosno da su prostorije odlično raspoređene, već većina njih ne zahteva dodatno uređenje.
 

U većini slučajeva jednosobni stanovi Beograd uključuju i različite vrste pregrada i pregradnih zidova, a kako bi prostor bio mnogo funkcionalniji.


S obzirom na to da se radi o stambenim jedinicama manje kvadrature, to se gotovo uvek posebna pažnja obraća na uređenje. Baš iz tog razloga se često koriste i ogledala, na primer, a kako bi konkretni prostor vizuelno izgledao veće. Naravno da se primenjuju i mnogi drugi elementi za uređenje, kako bi se ljudi koji u takvim stanovima borave osećali još prijatnije.
 

Koja je cena jednosobnih stanova u Beogradu?

Samim tim što se radi o manjim stambenim jedinicama, to je i njihova cena adekvatna i u potpunosti prilagođena kvadraturi.
A da bi neko zaista dobio precizne informacije o tome koliko koštaju jednosobni stanovi Beograd, mora uzeti u obzir sledeće faktore primarno:

  • lokacija na kojoj se stan nalazi
  • starost zgrade
  • da li stan iznajmljuje ili kupuje
  • ukoliko ga iznajmljuje, da li to čini samo na mesec dana ili na duži vremenski period
  • da li stan kupuje direktno od vlasnika ili preko agencije za nekretnine.


Na osnovu svih tih informacija će svako moći i sam da izračuna koliko koštaju jednosobni stanovi u Beogradu. Tako će i moći lakše da odluči da li ima dovoljno novca za kupovinu stana u određenom kraju ili će, ipak morati da se opredeli za neki jeftiniji deo grada.

Bez obzira koliko novca da imate na raspolaganju, jednosobni stanovi u Beogradu mogu na sva vaša očekivanja da odgovore. Ne samo da ćete uštedeti svoj novac ako se opredelite za tu opciju, nego ćete imati i sasvim dovoljno prostora za boravak. Najvažnije je da uskladite želje i mogućnosti, te da odaberete stan koji je maksimalno funkcionalan.
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Lola

Pravo pitanje je ko i zašto je uveo da se u normalnom svetu garsonjera, kod nas smatra jednosobnim stanom. Dnevna soba nije spavaća, a sobnost stana se računu po broju spavaćih soba. I tako dobijamo da ukoliko imate kuhinju sa trpezarijom i dnevnim boravkom vi u stvari živite u jednosobnom stanu. A kod recimo Grka, to je garsonjera... Toliko o našem standardu.(Dobar) +7
(Slab) 0
08-Aug-19 20:42:20 PMBoža

Jednosobni stanovi, garsonjere i ostali manji stanovi se kupuju i zbog izdavanja na dan. Veoma su traženi posebno ukoliko su u centru grada. Gazde ih lepo srede, ulože u opremu, džakuzi, luksuzuzni nameštaj i tehniku  i onda ti stanovi vrate uloženo veoma brzo. Nekoliko puta više nego da se izdaju studentima ili mladim porodicama. To naravno znaju i investitori i u novijim zgradama skoro 2/3 stanova su baš takvi.(Dobar) +3
(Slab) 0
17-Jul-19 13:44:14 PMNenad

Stanovi u Beogradu su (pre)skupi. U Novom Sadu su dosta jeftiniji, a imate sve pogodnosti velikog grada. A i Beograd je autoputem na manje od sat vremena. Malo više o jednostavnim stanovima u Novom Sadu možete porčitati na ovom blogu.(Dobar) +2
(Slab) 0
14-Jul-19 09:18:56 AMDodajte komentar