SrbijaSpace logo

Kako Cordyceps gljiva utiče na zdravlje

 

Kako Cordyceps gljiva utiče na zdravlje

„Vreme i zdravlje su dva dragocena imetka čiju vrednost ne uviđamo i ne cenimo sve dok se ne potroše“

-Denis Veitli.

I dok vreme nepovratno teče, zdravlje je nešto što možemo poboljšati samo ako se lečimo na pravilan način i adekvatnom terapijom. Priroda je tu neprikosnovena, a jedan njen dar je i gljiva Cordyceps - lekoviti dodatak ishrani.

Ako želite eliksir zdravlja nastavićete da čitate ovaj tekst!

Cordyceps, to jest Kordiceps gljiva – nekoliko detalja i karakteristike

Čudesna Cordyceps gljiva, njen specifični razvoj i vekovna tradicija uvrstile su je u jednu od najlekovitijih i najpopularnijih gljiva na svetu.

  • Koristi se vekovima širom Azije kao deo prirodnog lečenja i „korena vitalnosti“, a sve češće biva prepoznata i među vrhunskim farmaceutima kao ključan sastojak dodataka lečenju
  • Naziva se još i „Dong Chong Chiao, Yartsa gunbu“ ili „gljiva gusenica
  • Raste iz larvi insekata i karakteristična je po guseničastom donjem delu i vitkom stablu koje proklija izvan tela domaćina…

Sve ovo je samo deo šire priče o Cordyceps gljivi i  njenom uticaju na zdravlje čoveka, koji objašnjava  zašto su je Kineski carevi smatrali „darom Bogova“:

BONUS VIDEO: 100% prirodno poboljšajte potenciju i šansu začeća uz Kordiceps gljivu

Kordiceps pojačava imuni odgovor više od 15 puta u odnosu na druge suplemente jer u sebi sadrži specifične polisaharide, a pored njih i:

  • Ugljenehidrate
  • Nezasićene masne kiseline
  • Vitamine E, C i betakaroten
  • Fitohemikalije koje deluju kao antioksidansi
  • Dijetalna vlakna…

Ovo su sve jasni pokazatelji koji potvrđuju njen terapijski značaj, ali i objašnjava zašto  ova gljiva sa pravom nosi titulu najlekovitije gljive na svetu!

Kako Cordyceps gljiva utice na zdravlje?

 

Kordiceps - iskustva korisnika

Da se vratimo na pitanje sa početka: Kako Cordyceps gljiva utiče na zdravlje ljudi? Iskustva korisnika su zapanjujuća, a iznova se otkrivaju neka nova područja delovanja i lekovita svojstva primene.

Imunomodulator

Ako je imunitet oslabljen kordiceps reaguje tako da podiže broj belih krvnih zrnaca, a u situacijama kada naš organizam previše burno reaguje /izvatajući autoimuni odgovor/ zbog čega dolazi do pojave alergija, psorijaze, lupusa…ona prirodno snižava imunitetsku reakciju pa se bolest kontroliše.

Saveznik u sportu

Sportisti su česti korisnici dodataka ishrani koji sadrži cordyceps jer nosi dvostruko dejstvo.

Pre svega povećava proizvodnju ATP molekula koji dovodi više energije, a pre svega kiseonika u ćelije, pa se bolje podnosi fizički napor i reagovanje na stres.

Pošto olakšava rad srčanog mišića, reguliše nivo šećera u krvi, holesterola i triglicerida podiže i opštu fizičku i mentalnu spremnost što je u današnje vreme potrebno ne samo sportistima već svima nama zbog ubrzanog i stresnog tempa života.

Kako kordiceps gljiva utice na zdravlje i potenciju

 

Sa kordicepsom impotencija je prošlost

Muškarci stidljivo traže lek za seksualnu disfunkciju. Mnogi su ovako rešili problem jer ova čudotvorna gljiva svojim sastavom podiže nivo testosterona što utiče na porast seksualne želje i kvalitetniji seksualni život.

Efikasna je u borbi sa muškim sterilitetom

Sve je više parova koji ne mogu da imaju dece. Ako je broj spermatozoida mali i slabo pokretljiv – probajte suplement na bazi blagotvorne cordyceps pečurke.

Istraživanja su pokazala da se broj spermatozoida povećava za 30%, a njihovo preživljavanje čak i za 70%.

Pomoć u lečenju malignih oboljenja

Pored toga što uspešno jača imunitet, ona svojim aktivnim sastojkom – kordicepinom dovodi do ubijanja tumorskih ćelija kod karcinoma pluća, želudca, bubrega, jetre, bešike…a može i zaustaviti dalje tumorsko širenje. Bezbedna je za korišćenje tokom hemioterapije kada je organizam jako slab.

 

Blagotvorna Cordyceps gljiva ima dosta antioksidanta, cinka i selena dostojan je predstavnik dodataka ishrani koji podstiču ćelije na regeneraciju i zaustavljaju starenja.

Kordiceps je prirodni antiboitik i uništava pneumokoke, stafilokoke, streptokoke. Efikasan je i u borbi sa virusima poput hepatitisa, herpesa, adenovirusa…

Pored gore pomenutih benefita na rad srca, ova lekovita pečurka snižava krvni pritisak, stabilizuje puls, uspešno leči miokarditis i štiti srce.

Korisnici tvrde da pomaže i kod hronične upale bubrega, ali blagotvorno deluje i na funkciju jetre i pomaže njenoj regeneraciji.

Kada ste sve ovo pročitali može vam se činiti neverovatnim da postoji nešto tako čudesno, a potpuno prirodno. Ako ne verujete meni ili iskustvima drugih, probajte suplement koji sadrži Cordyceps gljivu, a nama napišite iskustva. Biće samo pozitivna!

 

 


Autorski tekst: Edmon Dantes


Komentari (2)

Anja

Za moj imuni sistem, i bez umorni dan pobrinuo se Cordyceps, i sad mi je život ka laki san, jer bez Cordycepsa, ne može da mi prodje dan.

(Dobar) +1
(Slab) 0
01-Sep-20 18:08:26 PMSofija

Dugo sam imala problem sa imunim sistemom,hroničnim umorom i naravno sa svakodnevnim stresom,koristila sam sve što sam mislila da mi može pomoći u rešavanju ovih problema ali najbolji efekat sam postigla sa Cordyceps – Koridceps gljiva

(Dobar) +3
(Slab) 0
01-Sep-20 15:10:44 PMDodajte komentar