SrbijaSpace logo

Kako da odaberete školski pribor koji će trajati dugo?

 

Kako da odaberete školski pribor koji će trajati dugo?

Prva i osnovna smernica jeste – ulažite u kvalitet, a ne kvantitet. Kako za sve, tako i za školski pribor važi pravilo kvaliteta, jer ćže samo i isključivo on uticati na to da se kupljeno duže koristi, da se manje haba i propada, te da za uložen novac dobijete ono šta ste želeli i tražili. Međutim, česta zamka je upravo uloženi novac. Visoke cene ne znače uvek dobar kvalitet, kao što ni niske cene nisu nužno pokazatelj slabog kvaliteta. Bitno je da se nekada malo i raspitate, čujete tuđa iskustva, pa prema tome i odlučite koji šoping i gde ćete ga obaviti.

Period pred početak školske godine je uvek obeležen potražnjom školskog pribora, nove garderobe, obuće, ali se školski pribor kupuje i tokom cele godine, samo ne u količini koja se pazari u avgustu najčešće. Bilo kada da ovu vrstu šopinga obavljate, imamo nekoliko saveta koji će vam pomoći u samoj kupovini, a onda i u odabiru pribora koji će imati dug vek trajanja.


Napravite spisak za kupovinu


Školski pribor se nikada ne kupuje bez spiska, iz više razloga. Prvi razlog je to što ima dosta stavki i sitnica, pa ćete bez njega sigurno nešto zaboraviti. Drugi razlog jeste činjenica da se pametno urađena kupovina obavlja putem spiska koji se pravi iz tri pokušaja, a evo šta to znači.

Najpre napravite spisak svega potrebnog za školu i rad, učenje. Nakon toga sa spiska izbacite stvari koje već imate i u koje ne morate iznova da ulažete novac. Nekada su to bojice, sveske određenih formata, lenjiri, možda pernica. Tako ćete svesti spisak na potrebno. Nakon toga, ukoliko ste sa određenim stvarima imali loša iskustva, bili to pojedinačmni predmeti ili brendovi, dopišite ih na spisak, kako biste ih izbegli ovog puta.


Čitajte recenzije za školski pribor na internetu


Roditelji su danas vrlo angažovani na forumima, grupama na društvenim mrežama, na blogovima. Tako ćete već prvim pretragama otkriti brojna iskustva roditelja koji su uzimali određeni školski pribor. Ovo će vam pomoći da iskoristite dobre odluke drugih, ali i da zaobiđete pogreške njihove koje su pokazale da određene stvari ne vrede novac koji se za njih traži, da određeni brendovi nemaju dobar kvalitet, da neki predmeti školskog pribora nisu potrebni za rad i tome slično. Kao i uvek, učite iz tuđeg iskustva i na taj način ćete i uštedeti i doći do dobrog kvaliteta.


Uložite u školski ranac i pernice


Za školski pribor spisak je zaista dugačak. Još kada pred početak školske godine tome pridodate knjige, garderobu, novu obuću, da se opremi kutak za vašek školarca, izdaci su prilično veliki. Međutim, ono gde se ne gleda cena nikako, već kvalitet i udobnost jeste najpre školski ranac kao glavni deo školskog pribora. Veoma je važno da ranac za školu ima potpunu potrporu za ramena i leđa školaraca, uz dodatne pojaseve koji omogućavaju ravnomernu raspodelu tereta.

Pored toga, bitno je da su izrađeni od izdržljivih i čvrstih materijala koji se lako održavaju, te da ranac poseduje dodatke gde se kompletan školski pribor i knjige mogu bez problema smestiti. Pored toga, uložite i u kvalitetnu pernicu, jer su ranac i pernica deo pribora koji kada je kvalitetan traje godinama, a onda se u stvari obnavlja samo ono šta je deo potrošnog materijala.

Slike: pexels.com

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar