SrbijaSpace logo

Kako do jeftinog rent a car vozila

 

Kako do jeftinog rent a car vozila

Ukoliko putujete negde u Srbiji ili u inostranstvo, na letovanje, zimovanje, u posetu, na svadbu ii neko veselje, vikend putovanje ili odmor, itd, a nemate svoje vozilo, iznajmljivanje vozila vam je najbolja alternativa. Prvo što treba da uradite je da obezbedite smeštaj, a drugo da obezbediti što je moguće jeftiniji rent a car.
 

jeftini rent a car
 

Nudimo vam nekoliko saveta kako do jeftinog rent a car vozila:
 

 Rezervišite vozilo nekoliko dana unapred preko sajta agencije


Osim što je lakše i brže, nekoliko dana unapred on-line rezervacija je skoro uvek jeftinija. Sve rent a car agencije na svojim sajtovima imaju mogućnost on-line rezervacije koja ide u nekoliko vrlo lako shvatljivih i jednostavnih koraka. Potrebno je samo paziti da pri preuzimanju vozila kao dokaz imate sve potrebne dokumente.
 

Češto proveravajte cene na Internetu


Slično kao kada tražite najeftiniji čarter let, potrebno je stalno proveravati najvećerent a car agencije pošto one dosta često menjaju cene, imaju više tarifa, daju popuste za vikende ili oko većih praznika. Osim toga rezervacije često budu otkazivane tako da je moguće da vam se željeni automobil odjednom oslobodi po povoljnoj ceni.

 

Pazite da ne prekoračite vreme poreuzimanja i vraćanja vozila


Rent a car agencije imaju politiku strogog poštovanja vremena preuzimanja i vraćanja njihovih vozila, tako da ukoliko zakasnite moraćete platiti (ne tako male) penale. Informišite se u agenciji o tačnoj lokaciji mesta gde treba da vratite vozilo, kako ne bi lutali poslednjeg dana najma, i tako prekoračili vreme.

 

Rezervišite najmanji automobil


Budite pažljivi pri izboru klase vozila. Najmanja vozila su i najeftinija. Iznajmiti SUV ili sportski automobil izgleda atraktivno, ali osim što je njihova cena veća, oni troše više goriva. Naravno pazite i na vašu komfornost, nije prijatno uzeti jeftini mali auto u kome ćete biti napakovani kao sardine.

 

jeftini rent a carIzbegavajte iznajmljivanje na aerodromima


Iznajmljivanje na aerodromu je skoro uvek skuplje. Bolje je potražitiposlovnicu iste agencije negde u gradu, naravno ako nije predaleko pa morate da plaćate skupi taksi. Dobra strategija je prvog dana izabrati javni prevoz do hotela ili apartmana, pa iznajmiti automobil tek sledećeg dana, umesto da ga iznajmite odmah na aerodromu, pa da vam taj dan leži na parkingu. 

 

Proverite da li vam je kilometraža neograničena


Ponakad, rent a car agencije ograničavaju kilometražu, tako da ćete morati doplaćivati ukoliko je prekoračite. Zato još pri rezervaciji proverite ovu stavku.
 

Proverite gorivo


Neke rent a car agencije zahtevaju da vratite vozilo sa punim rezervoarom, a neke su fleksibilnije po tom pitanju tako da možete da vratite prazan ili polu-prazan rezervoar bez doplate. Isto tako, dobro se informišite o cenama na različitim pumpama (važno ukoliko se putuje u inostranstvo)
 

Koliko godina treba da ima vozač?


Najčešće pravilo je da vozač mora da ima 21 godinu, ali u nekim zemljama i agencijama ukoliko on ima ispod 25 ili iznad 65 godina mora da se doplaćuje, pošto se takvi vozači računaju kao rizični.
 

Dodatne takse


Ukoliko putujete u inostranstvo morate da se informište da li pojedine države naplaćuju neke dodatne takse ili poreze koje će vam podići cenu iznajmljivanja.

 

 

Ne uzimajte GPS navigaciju


Rent a car agencije napaćuju GPS navigaciju, tako da vam je bolje (i besplatno) ukoliko koristite Google maps na vašem telefonu

 

Uštedite na osiguranju


Različite rent a car agencije imaju različita osiguranja. Ne budite lenji nego otvorite njihove sajtove i dobro proučite uslove osiguranja i koji se paketi nude. Na osiguranju se može dosta uštedeti.

 

 

Ponesite vaše sedište za dete


Ukoliko putujete sa malim detetom moraćete imati sedište za njega. Agencije ga dodatno naplaćuju, tako da je najbolje da ponesete vaše sopstveno. Osim toga, dete je već naviknuto na svoje sedište i lakše će podneti put.

 

Dobro pregledajte iznajmljeno vozilo


Pre nego što pritisnite papučicu gasa i krenete na putovanje, zadržite se malo duže na parkingu i zajedno sa radnikom rent a car agencije dobro proverite vozilo. Ukoliko ono ima neko oštećenje ili manji kvar, to mora bude zavedeno u ugovoru koji potpisujete sa agentom. Za svaki slučaj, slikajte to oštećenja kako bi imali dokaz.
 

 

Proverite račun


Kada potpište ugovor i platite iznajmljivanje vozila, proverite račun da li je suma ista kao što ste se dogovorili. Dešavalo se (i to vrlo 
 
Tekst objavljen na blogu beogradskirentacar.blogspot.rs

Autorski tekst: Nenad Savić


Komentari (2)

Nije jeftino

Saveti koji su navedeni ovde možda mogu da pomognu malo, ali ne zanosite se - rent a car nije jeftin, to što ćete uštedeti par evra nije ništa.
Pogledajte samo ove cene: http://www.rentacarmenadzer.com/rent-a-car-cenovnik.php.
Najmanja i najeftinija klasa je 26 evra dnevno! Šteta što rent a car kompanije ne koriste mogućnost slabog gradskog prevoza kroz Beograd, da iskoriste veliku alavost taksista i da smanje cene. Ne bi imali nijedno slobodno vozilo. Ali one love ekskluzivu, strance koji zalutaju ovde ili naše kada se vraćaju iz inostranstva.(Dobar) 0
(Slab) 0
11-May-19 13:39:49 PMTurista

Evo rešenja: Internet! Da. Jeste. Baš to. I nećete pogrešiti. Vrlo jednostavno rešenje, ali zahteva malo dodatno angažovanje.

Prvi korak: Ukucajte u pretraživač rent a car agencije, na primer Podgorica, ako želite da rentirate vozilo u Podgorici. Idete redom po sajtovima od prvog ka poslednjem na strani. Dovoljno je prvih 10 agencija pa i manje.

Proverite koliko su im ažurni sajtovi, kakvi su utisci korisnika njihovih usluga, odnosno da li uopšte i daju utiske korisnika.

Favorizujte one agencije koje smeju da objavljuju komentare korisnika njihovih usluga!

Pogledajte cene za klasu vozila koje želite da unajmite i što je posebno važno izaberite tačno period u kome će vam biti potrebno vozilo. Zašto je to bitno? Zato što cene najma vozila nisu iste u svim periodima godina. U letnjem periodu su cene veće nego van letnje sezone. Uporedite cene najma za istu klasu vozila od nekoliko odabranih agenecija i naravno, obavezno rezervišite unapred vozilo jer ćete željeno vozilo teško naći dan za dan.(Dobar) +2
(Slab) 0
23-Jul-18 21:12:24 PMDodajte komentar