SrbijaSpace logo

Koji je najbezbedniji prevoz vašeg kućnog ljubimca?

 

Koji je najbezbedniji prevoz vašeg kućnog ljubimca?

 

Prevoz kućnih ljubimaca nikada nije jednostavan, ali uz iznajmljivanje privatnog aviona imate mogućnost da se prevezu bezbedno i da vas prate na čak i najudaljenije destinacije i budu bezbedni sa vama.

Kućni ljubimci su mnogima poput još jednog člana porodice koji je vezan za vas, a uzvraća vam ljubavlju i pažnjom. Ipak, kada je u pitanju rastajanje na duži period, nikome to ne pada lako. Morate pronaći odgovarajući smeštaj, svesni da to neće biti kao da ste tu, a oni koji su ostavljali svoje ljubimce znaju da je još i teže kada se vratite i shvatite koliko ste svom ljubimcu nedostajali.

Nemojte se rastavljati samo zato što treba da putujete na udaljene destinacije i obezbedite najbolji prevoz, prevoz malim avionom je pravo rešenje. To je siguran, udoban i pouzdan transport ljubimca koji ceo put prelazi sa vama, uz što manje stresa i nervoze.


Da li je bezbedno da vaši kućni ljubimci lete avionom?


Svako putovanje i promena mesta boravka za ljubimce može biti traumatično iskustvo, a let avionom je jedan od izazovnijih načina letenja. Tu se pre svega misli na komercijalni let koji je stresan za svaku životinju.

Ipak, let privatnim avionom je nešto sasvim drugačije pa ako ljubimci imaju dobro opšte zdravstveno stanje, odlično će podneti let. Uvek je dobra ideja da pitate i veterinara da li konkretna rasa može da ima problem zbog visine na kojoj se leti i da li je potrebno uključiti neke medikamente da bi se životinja prilagodila letu.

Let u kabini privatnog aviona je za životinje mnogo bezbedniji i lagodniji nego vožnja i u kolima pa je važno obezbediti najbolje uslove koji neće izazvati anksioznost i zdravstvene probleme kod ljubimca.


Kako ljubimci putuju na komercijalnom letu i zašto je to stresno za njih?


Životinje imaju veliki problem letenja na klasičnim letovima jer im stvara ogromnu teskobu proces ukrcavanja, ali i sam let.

Na većini komercijalnih letova ljubimci se voze u prostoru za prtljag što je najgori način prevoza, zatvoreni su u svoj kavez, u mračan deo aviona koji je i bučan, usamljeni su pa je veliki problem transport ljubimaca na ovaj način.

Neki letovi dozvoljavaju i prevoz životinja sa putnicima, ali treba imati u vidu da je u avionu minimum 100 putnika, da su svi u blizini, i dalje je bučno, neprijatno, vaši ljubimci i dalje mogu imati problem sa putovanjem iako su uz vas.


Najbolji prevoz za vaše ljubimce jeste u malom avionu na privatnom letu


Na letu se nalaze samo osobe koje vi želite pa je okruženje mnogo manje što će vašim ljubimcima odgovarati mnogo bolje.

Ljubimci su uz vas, imaju dovoljno mesta i na sedištima i na podu. Nije važno koliko su veliki, svaki ljubimac je dobrodošao i uživaće od momenta poletanja pa do sletanja.

Čeka se u posebnim delovima aerodroma gde se ukrcavaju samo putnici na privatne letove. Pošto je putnika manje i ljubimci će se osećati lagodnije čekajući brzo ukrcavanje i smamim tim bez nervoze započeti svoje putovanje.

U avionu mogu koristiti svoje posude za pesak, mogu jesti i piti iz svojih posuda i šetati kroz avion tokom leta, a da nikom ne smetaju zapravo.

Cilj je da se životinja ne uzbudi i sa što manje nervoze ukrca i prođe kroz ceo let.


Kako pripremiti ljubimca za putovanje?


Iako je putovanje privatnim avionom najjednostavniji način prevoza, trebalo bi svog ljubimca ipak pripremiti za promenu sredine, bilo da je u pitanju selidba, turizam, posao i privikavanje na nove uslove putovanje.

Važno je proveriti njegovo zdravlje i otkriti da li je potrebna posebna nega tokom leta. Vi sa vaše strane možete da započnete sa pripremama i da prilagodite rutinu potrebama životinje. Možete čak i da let organizujete kako to ljubimcu odgovara pa da ima mnogo manje stresa.

Bilo bi dobro da ljubimac pre poletanja obavi nuždu, popije vode i jede, ali čak i da to nije moguće, u avionu će imati dovoljno mesta i mogućnosti za tako nešto.

Ako je pitanju pas, isplanirajte putovanje tako da pre poletanja imate vremena za šetnju pa će on biti mirniji tokom leta i verovatno ga provesti dremajući.

Ponesite omiljeno ćebe, igračke ili ležaljku pa će se ljubimac osećati kao kod svoje kuće, u svom prostoru. Na let možete poneti neograničeno prtljaga, iskoristite to i ugodite svom ljubimcu pa da uz vas neosetno preleti kilometre, bićete srećniji i vi i on.

Let privatnim avionom je najbolji način putovanja jer se organizuje onda kada to vama odgovara, u vreme koje vama odgovara, sleće se i na manje aerodrome, a letelica i posada mogu da čekaju putnike na povratak ako je to potrebno. Izuzetne mogućnosti uz prijatan i luksuzan let.

Velika prednost je i dozvola da se u kabini sa vama voze i kućni ljubimci koji će zahvaljujući tome doživeti manji stres i uživati na putovanju jednako kao i vi. Zato, iskoristite ovakve mogućnosti i rezervišite let već danas, a nama javite sva iskustva!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Ema

Sada sve vise ljudi ide na odmor sa svojim psom, i mnogo apartmana je pet friendly, mozda se i ja jednom odlucim da povedem svog nemackog ovcara, bila bi to prava avantura :)

(Dobar) 0
(Slab) 0
10-Jul-23 11:27:14 AMDodajte komentar