SrbijaSpace logo

Kojih 5 gedžeta treba imati u doba korona virusa?

 

Kojih 5 gedžeta treba imati u doba korona virusa?

Corona - COVID 19,  poznat je kao virus koji pripada grupi virusa koji uzrokuju bolest u rasponu od blage prehlade do teškog respiratornog  oboljenja (SARS).
 

Kod osoba sa slabijim imunitetom, kod starijih, kao i kod male dece postoji mogućnost da ovaj virus zahvati niže disajne organe, te se može razviti upala pluća ili bronhitis, a u najgorem slučaju može dovesti do otkazivanja respiratornih organa i izazvati čak i smrt.


Zato je sada, više nego ikada ranije važno da vodimo računa o svojoj higijeni i imunitetu kako bi se zaštitili od svih neželjenih pretnji sa kojima se susrećemo, a među njima i pretnje zarazom korona virusom, zato vam preporučujem da u borbi protiv ovog virusa koristite sledećih 5 gadgeta:
 


Zašto je vazno imati upravo ovih 5 gedžeta u borbi protiv korona virusa. Krenućemo od prvog:
 

Prečišćivač vazduha


Nema sumnje da zagađen vazduh utiče na opšti zdravstveni status čoveka, kako na duže, tako i na kraće staze, pa tako šanse da ugrozite zdravstveno stanje lošim kvalitetom vazduha u zatvorenim prostorijama značajno variraju od slučaja do slučaja. Suv vazduh izaziva nadražajni kašalj.

U kućama pušača postoji i dodatni problem, dim i neprijatan miris.

Iako se češće provetrava, miris u takvim prostorijama teško može u potpunosti da se neutralise, zato aparat za prečišćavanje vazduha Nobel-Ambilife koji predstavlja fotokatalitički prečišćivač vazduha predstavlja dobro rešenje jer je  namenjen neutralizaciji, prečišćavanju i dezinfikovanju vazduha u zatvorenom kućnom ili radnom prostoru.

Ovaj aparat ima dve faze:  
 

 • mehaničko prečišćavanje, putem koje se neutrališu čvrste čestice prašine, polena i krzna (životinjske dlake);
 • I fotokataliza, gde vazduh, prečišćen od čestica prašine, polena i krzna, prolazi kroz fotokatalitički filter. Pod dejstvom UV zračenja dolazi do fotokatalitičke oksidacije, kojom se uništavaju patogeni mikroorganizami i organski gasoviti zagađivači iz vazduha.


Zahvaljujući molekulima vodonik-peroksida, poznatim po antiseptičkim svojstvima, uništavaju se bakterije, virusi, pa čak i za čoveka najopasniji mikrobi. Uz ovaj aparat se postiže molekularni nivo zaštite od patogenih mikroorganizama.
 

UV led lampa


UV tehnologija primenjena na takav način da se direktnom UV svetlošću čiste predmeti i lične stvari postaje sve popularnija u jeku COVID pandemije. Kina prednjači u primeni ovakvih UV tehnologija i najnaprednije primene uključuju i prenosive UV lampe koje se mogu nositi svuda.

UV lampa je namenjena za sterilizaciju vazduha i površina predmeta UV zračenjem u zatvorenim prostorijama.

Ultravioletno zračenje je metod dezinfekcije koji koristi kratkotalasno ultraljubičasto svetlo, kako bi potpuno otklonilo mikroorganizme.

Mikroorganizmi kao što su:
 

 • bakterije,
 • plesni,
 • kvasci,
 • protozoe i
 • virusi


...svi mogu biti uništeni izlaganjem kratko-talasnom UV zračenju.

Na ovaj način, UV dezinfekcija se praktično može izvoditi bez upotrebe hemijskih sredstava. Osim uništavanja bakterija, ove lampe neutralizuju prašinu, duvanski dim i neprijatne mirise i stvaraju zdravu atmosferu u stambenim i poslovnim prostorijama. Takođe, sprečavaju širenje bolesti koje se prenose vazdušnim putem između članova porodice ili kolega na poslu i pomažu pacijentima koji pate od astme, sinusa i raznih alergija.
 

BONUS VIDEO: Kako i za šta se koristi prenosiva UV lampa?
UV prenosiva lampa da se stvori zdravo i čisto okruženje. UV lampu možete da koristite u vašem domaćinstvu za dezinfekciju vazduha u prostorijama, kao i za dezinfekciju površina I svih predmeta sa kojima smo u dodir.
 

 

Kordiceps-cordyceps


Cordyceps je vrsta gljive, ciji se ekstrakti koriste I koji imaju sposobnost da povećaju stepen dopremanja i iskoristivosti kiseonika u ćelijama, i na taj način dovodi do poboljšanja opšteg stanja organizma, snage i izdržljivosti. Dovoljna količina kiseonika u ćelijama doprinosi zdravom životu i dugovečnosti čoveka, dok je nedostatak kiseonika uzrok slabosti i čestih razboljevanja. Smatra se da Cordyceps ispoljava imunomodulatorni efekat, povećava zalihe ćelijskog ATP-a i time aktivira rezerve energije i deluje protiv iscrpljenosti.
 

Pozitivni efekti:
 

 • Na ANTITUMORNI efekat
 • Na jačanje svih mišića a naročito srčanog mišića
 • Na suzbijanje hroničnog umora i simptoma depresije
 • Na jačanje krvnih sudova i suzbijanje posledica njihovog oštećenja
 • Na suzbijanje ¨lošeg¨ a podizanje nivoa ¨dobrog¨ holesterola
 • Na jačanje imuniteta i suzbijanje posledica stresa


OPC+C 


OPC+C je dodatak ishani na bazi acerole i semena grožđa.

Seme grozdja OPC acerola protiv korona virusa

Acerola je voce koje u sebi sadrži visoke količine vitamina C. Prisustvom flavonida i ostalih organiskih kiselina omoogućava da se vitamin C bolje iskoristi. Učestvuje u sintezi kolagena, vrši asorpciju gvožđa i jača imunološki sistem. Veoma je doba u prevenciji srčanih oboljenja jer čisti krvne puteve i bolji protok krvi do srčanog mišića.

Semenke grožđa bogate su moćnim antioksidantima i prirodnim jedinjenjima poznatim kao oligomerni proantocianidnski kompleksi ili OPC-poznati po snažnoj antioksidativnoj aktivnosti koji imaju izrazito dejstvo u borbi protiv slobodnih radikala koji dovode do hroničnih oboljenja. Imaju ulogu u zaštiti srca i krvnih sudova i ubrzavaju njihovu regeneracuju.

Koristi se kod:
 

 • prevencija srčanih oboljenja i arteroskleroze
 • nadoknada vitamina C
 • zaštita ćelija od oksidativnog stresa
 • jačanje imunog sistema
 • prevencija venske tromboze
 • poboljšanje moždane cirkulacije
 • ubrzavanje oralne apsorpcije gvožđa
 • ubrzavanje regeneracije srca i krvnih sudova


Kod nas ga možete pronaći u obliku kampsula, a više o ovome možete istaržiti na našem sajtu.


Indijski tamjan


Koristi se kao suplement na bazi smole indijskog tamjana (Boswellia serrata), a doprinosi normalnoj funkciji zglobova i disajnih puteva. Tamjan sadrži etarsko ulje, triterpenske kiseline (α-,β-,γ-bosvelinska kiselina) I prirodne šećere.

Indijski tamjan gadget protiv korona virusa 2020

Ima antiimflamatorno, sedativno I antihiperlipidemično dejsto. To u prevodu znači protivupalno, umirujuće I dejstvo smanjenja masnoća u krvi. Takođe je jako dobar u primeni kod bolova u zglobovima I ostalim reumatskim oboljenjima


Koristi se:

 • kod reumatoidnog artritisa i osteoartritisa
 • kod bolova u zglobovima
 • za ublažavanje simptoma kod astme, alergije, bronhitisa
 • kod upalnih bolesti creva
 • kao pomoćno sredstvo u terapiji Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa


Možemo zaključiti da svih 5 gadžeta imaju jako veliku udeo u borbi protiv korna virusa. Osim što povećavaju otpornost organizma oni učestvuju u ubijanjuu mirkoba, virusa I bakterija koju koji utuču nas.

Naravno važno je da ostanemo odgovorni kako ovaj virus ne bi dalje širili, zato pored svega ovoga koje će nam svakako doprineti da se bolje zaštitimo  napominjem da je jako važno da peremo ruke I nosimo maske, kako bi zaštitili I sebe I druge.


Koji od ovih 5 gedžeta bi najradije nabavili? Recite nam u komentarima!BONUS VIDEO: Korisničko iskustvo - prenosiva ručna UV lampa i sterilizator


Autorski tekst: Pro100healthy


Komentari (2)

Mirjana

Hvala bogu, pa se neko setio da objavi objasni, šta koristiti, i lako sačuvati naš imunitet, a da to nije previše napadno, kao što čitamo po ostalim portalima, u ovom tekstu je sve jasno kao dan. Svaka čast..

(Dobar) +1
(Slab) 0
11-Aug-20 23:38:43 PMSlavka

Veoma dobar i poucan tekst sto bi rekli 5 u jedan, a sve u cilju zastite naseg zdravlja dok vlada ova pandemija korona virusa. Sto znaci da koristeci ova 5 gadgeta mozemo da pomognemo sebi i svojim bliznjima. Da se izboreimo u ovom vrlo rizicnom i teskom vremenu zato kupimo sve sto mislimo da nam je potrebno za nas imunoloski sistem i ocuvanje dobrog zdravlja.

(Dobar) +7
(Slab) 0
24-Jul-20 16:42:39 PMDodajte komentar