SrbijaSpace logo

Kratak vodič za kupovinu vrednog nakita

 

Kratak vodič za kupovinu vrednog nakita

Odlučili ste se da za posebnu priliku koja se bliži kupite komad nakita, ali niste sigurni kako napraviti pravi izbor? U nastavku teksta dajemo vam savete čime da se vodite prilikom odabira nakita od vrednosti.


#1 Kupujte nakit na proverenim mestima


Ukoliko izdvajate veću svotu novca i želite da odeberete kvalitetan komad nakita koji će trajati, i odlučite se za burme belo zlato od koga su burme sačinjene treba da odgovara ceni i kvalitetu koje garantuje prodavac.

Scenario koji svakako želite da izbegnete jeste da vaš dragoceni nakit od zlata ili dragog kamenja odjednom krene da bledi i shvatite da, ne samo što u rukama imate nakit koji nije vredan, već je i novac koji ste za to opredelili nepovratno izgubljen.

Važno je da budete oprezni kod odabira zlatare i na taj način izbegnete moguće prevare.


#2 Spremite se da izdvojite značajniju svotu novca


Istinski vredan nakit, koji će izgledati nepromenjeno i za mnogo godina, ne može imati zanemarljivu cenu. Zato je gotovo nemoguće u regularnim tokovima prodaje nakita kupiti dijamantski ili prsten od nekog drugog gragocenog materijala po bagatelnoj ceni.


Prsten sa dragim kamenom
 

Pa ipak, ukoliko ne mislite da je dobra ideja praviti kompromise između cene i kvaliteta, potpuno je u redu da odaberete neku drugu vrstu poklona umesto nakita, a nakit poklonite u nekim budućim prilikama, umesto da kupujete pristupačnije komade kojima kvalitet nije jača strana u želji da nekog fascinirate.


#3 Birajte svevremene modele nakita


Ovaj savet odnosi se pre svega na situacije u kojima birate nakit za poklon. Ukoliko ne poznajete savršeno ukus osobe za koju kupujete, bolje je da se opredeljujete za nakit koji je moderan u bilo kom trenutku.

U suprotnom, ukoliko se odlučite za neki krupniji i upadljiviji komad nakita, koji bi nosio samo mali broj žena, velika je verovatnoća da će vaš poklon ostati nenošen i zapostavljen, a da vaša želja da nekoga iznenadite kabastim prstenom ili minđušama neće uspeti.


#4 Nakit se može izraditi po želji


Kada se već odlučujete da poklanjate vredan i skupocen znak pažnje, iskoristite priliku da budete potpuno autentični i otiđite kod juvelira koji mogu napraviti nakit po vašoj zamisli.

Možete ugravirati motive koje želite, lične poruke ili datume koji imaju poseban značaj za onoga kome poklanjate ovako nešto, stoga ne oklevajte - pustite mašti na volju i dozvlite rukama umetnika da oživi vaše zamisli!


#5 Tražite garanciju kvaliteta nakita koji kupujete


Većina ovlaćenih prodavaca dragocenog nakita koristi upravo tu svoju prednost, što mogu da daju garanciju kvaliteta, kao svoj naročit adut na tržištu. To je jasan znak da je reč o prodavcu koji ne namerava da vas prevari i koji želi da se ponovo vratite u njegovu prodavnicu.


#6 Reč zadovoljnih kupaca - neprevaziđeni svedok kvaliteta


Zadovoljni kupci nakita rado će preporučiti prodavnicu u kojoj su obavili dobru kupovinu i drugima, a upravo se njihovoj reči najviše može i verovati. Reklame i oglasi tu su da promovišu nečiji rad, ali autentično iskustvo je ono što potvrđuje kvalitet i pouzdanost prodavnice nakita.

Nadamo se da smo vam dali savete koji će vam pomoći da napravite pravi odabir nakita i uživate u plodovima dobre kupovine!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar