SrbijaSpace logo

LETO 2019 pravo vreme da osvežite vaš životni prostor prečišćivačem vazduha

 

LETO 2019 pravo vreme da osvežite vaš životni prostor prečišćivačem vazduha

Letnje vreme donosi puno radosti. Odbacili smo tesku odeću, odmor je pred nama, misli su nam optimističnije, puni smo ambicioznih planova. Leto 2019 nam se osmehuje i čeka naš odgovor.

Pomislili smo konačno ćemo provoditi više vremena napolju. Medjutim koliko god je zima bila hladna, vazduh zagađen smogom, kondezacija velika, zimske alergije u porastu ni leto što se tiče vazduha u gradu nije bolje. Vrućine su svake godine  sve veće, isparenja ogromna.


Leto pored reke 2019
 

Osetljivim grupama (trudnice, deca, hronični bolesnici, starije osobe...) gotovo uvek se savetuje  da svoje spoljne aktivnosti odlože za period između 11 i 14 sati, kada je zagađenje vazduha najmanje. Nasuprot tome, najveće je u jutarnjim i večernjim satima, te je tada bolje ne napuštati zatvorene prostorije - glasi savet nadležnih koji se ponavlja prilikom svakog značajnijeg zagađenja vazduha.  

Medjutim leti je period kada se ne savetuje da se izlazi iz kuće zbog povećanog indeksa zračenja koji je ove godine alarmantan.

Zagađenje vazduha  prvenstveno nastaje kao posledice rapidnog razvoja tehnike i tehnologije, naročito avio industrije i energetike. Zagađenost je svakom godinom sve veća, pa su neophodne mere koje će uticati na njegovo  smanjivanje kako bi se ublažile posledice zagađenja životne sredine.
 

Iznenađujuće je da je domaći i međunarodni turizam uzrok za osam posto emisije gasova sa efektom staklene bašte, a da je taj podatak čak četiri puta više nego što se ranije mislilo?


I u toku sunčanog i vedrog dana u prisustvu sunčeve svetlosti dešavaju se mnoge hemijske reakcije usled kojih nastaju razna otrovna jedinjenja. Zimi u smogu ima najvise čadji, oksida azota i sumpor dioksida, a leti ima najvise ozona, vodonik-peroksida i azotnih oksida tzv. letnji smog.

Svi mislimo da je zimi zagadjenje vazduha veće ali i leti se zagadjuje vazduh paljenjem šuma radi oslobodjenja poljoprivrednog zemljišta, pojačanom upotrebom pesticida.

Zatim tu su požari, vulkani, prašina sa zemljišta, kosmička prašina, turizam i avio industrija, rad  fabrika i termoelektrana, motorna vozila, nedostatak upravljanja otpadom. Nema kraja zagađivačima.

Leto donosi i nove alergene koji udruženi sa ostalim zagadjivačima vazduha  ostavljaju velike posledice na nas respiratorni, kardiovaskularni i nervni sistem. Sve to dovodi do smanjenja funkcije pluća, hroničnog bronhitisa, astme.

Zagadjenje vazduha postalo je najveći izazov za zdravlje savremene civilizacije.

Na prevenciji i sprečavanju zagadjenja vazduha se dosta radi u svetu pa i kod nas ali rezultati nisu doneli neke znatna poboljšanja po tom pitanju.

S obzirom da su nama koji živimo u gradovima i leti i zimi zatvoreni prozori u stanovima sto zbog hladnoće, vrućine, zagadjenja a provetravanje ne daje rezultate jer napolju je vazduh toksičan. 

Postoji li rešenje?

Da.

Ima rešenja!


Leto 2019 vazduh
 

Potrebno je da svako od nas  promenom životnih navika i upotrebom prečišćvača vazduha smanji tj. eliminiše uticaj zagadjenja vazduha u svojim kućama i stanovima gde provode veći deo svog vremena. Svako treba da ima ovaj uredjaj pogotovu ko ima malu decu, kućne ljubimce ili pušače u prostorijama gde živi ili boravi.

Precišćivač vazduha za kuću Nobel Ambilife baziran na revolucionarnoj UV LED fotokatalitickoj tehnologiji Ambilife Sibirske Borsekov branše Ruske Akademije Nauka ce uništiti sve tragove otrova i hemikalija u vašem domu.
 

Jedino je fotokataliticka tehnologija sposobna da udje u koštac sa svim oblicima zagadjenja u vašem domu i da ih ukloni i razloži na takav način da nijedna otrovna materija ne preživi ovaj tretman. 


Posebno su se istakli prečišćavanje vazduha koji sadrže fotokatalizator na bazi TI02. Ovaj filter je namenjen neutralizaciji, prečišćavanju i dezinfikovanju vazduha u zatvorenom kućnom ili radnom prostoru.

Kod ovog aparata prečišćavanje se vrši u dve faze:

a) prva etapa je mehaničko prečišćavanje, putem koje se neutrališu čvrste čestice prašine, polena i krzna (životinjske dlake);

b) druga etapa je fotokataliza, gde vazduh, prečišćen od čestica prašine, polena i krzna, prolazi kroz fotokatalitički filter. Pod dejstvom UV zračenja dolazi do fotokatalitičke oksidacije, kojom se uništavaju patogeni mikroorganizami i organski gasoviti zagađivači iz vazduha.


Kućni ljubimci dlake prečišćivanje
 

Uz kvalitetan aparat za prečišćavanje vazduha ne morate da brinete o neprijatnim mirisima, duvanskom dimu, garu, čađi, smogu, štetnim otrovnim materijama (ugljen-monoksid, metanol, amonijak, azotni oksidi, vodonik-sulfid, fenol, izduvni gasovi);otrovnim organskim jedinjenjima: hlor, estri, ugljovodonici.

Zahvaljujući molekulima vodonik-peroksida, poznatim po antiseptičkim svojstvima, uništavaju se bakterije, virusi, pa čak i za čoveka najopasniji mikrobi: escherichia coli i staphylococcus aureus.

Aparati sa ovakvim svojstvima postižu molekularni nivo zaštite od patogenih mikroorganizama. 

Prečišćivač vazduha  je namenjen za upotrebu u poslovnim, proizvodnim, kancelarijskim, stambenim prostorijama, kao i u predškolskim i školskim ustanovama. 

Uređaj prečišćava i dezinfikuje vazduh (uništava mikroorganizme), nije štetan za ljudski organizam, nije izvor jakog UV zračenja i ozona i ne jonizuje vazduh.

Vazduh u vašem domu ce sada biti upravo samo to – vazduh a ne otrovno isparenje.
 

Ujedinjene nacije smatraju univerzalni pristup čistoj vodi osnovnim ljudskim pravima i bitan korak ka poboljšanju životnog standarda u svetu.


Kvalitet vazduha koji dišemo podseća da tu priliku ne smemo da propustimo da što pre nabavimo prečišćivač koji vazduha koji će obradovati naša pluća i učiniti da boravak u kući, stanu ili radnim prostorijama bude uživanje.

Učinimo da vazduh prostora u kome boravimo bude prijatan i za naša pluća, oslobodjen neprijatnih mirisa, bakterija, čestica prašine i životinjskih dlaka. Aparati za prečišćavanje vazduha će vam omogućiti da se u kući osećate kao u prirodi. 


 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Zubarka

Vrlo profesionalan odgovor. Hvala!(Dobar) 0
(Slab) 0
29-Jul-19 16:02:53 PMZubarka

Da li moze taj preciscivac ambilife da se koristi u isto vreme i sa klimom u kuci, sad po ovim vrucinama?(Dobar) +2
(Slab) 0
25-Jul-19 14:54:59 PMZubarka

odgovorio/a: logoped

moze... ja kako .. moze istovremeno i televizor da bude upaljen i svetlo u spajzu.

(Dobar) +1
(Slab) 0
25-Jul 22:28:01

Dodajte komentar