SrbijaSpace logo

Montaža i zamena tuš kabine

 

Montaža i zamena tuš kabine

Savremeni način uređenja životnog prostora nudi zaista brojne prednosti, a na prvom mestu zato što je praktično sve dozvoljeno. Jednostavno, stilovi u uređenju prostora se mogu kombinovati, kao i različiti elementi.

Najjednostavnije bi bilo reći da svako uređuje svoj životni i radni prostor onako kako njemu u potpunosti odgovara. Tuš kabina u kupatilu je postala nepisani standard.

Ne zaostaje za time ni kupatilo… Možete odlučiti da uklopite boje sanitarnih elemenata sa bojom pločica, ali i ne morate. 

Ranije se nekako podrazumevalo da sanitarni elementi moraju biti beli, mada ni ponuda zaista nije bila naročito obimna kada su u pitanju boje. Ali je danas izuzetno veliki izbor i boja i modela na tržištu, pa treba samo pustiti mašti na volju. 


Uređenje kupatila

U principu je najbolje da svako prema sopstvenim potrebama i ukusu uredi ovaj deo životnog i radnog prostora. Naravno da uvek postoji opcija i angažovanja stručnjaka, koji će osmisliti izgled konkretnog kupatila. Ipak, uvek se preporučuje opcija uređenja od strane vlasnika, jer će u tom slučaju sve biti prilagođeno njegovim potrebama i željama. 

Profesionalni vodoinstalateri mogu da izvrše sve što je potrebno u određenom prostoru. A od vlasnika zavisi šta će od usluga zahtevati. Trebalo bi, svakako da zna, da su dostupne sledeće usluge:

 • montaža i zamena WC šolje
 • montaža i demontaža bojlera
 • montaža i zamena vodokotlića
 • montaža i zamena tuš kabine
 • montaža i demontaža kade
 • podziđivanje kade
 • montaža i zamena lavaboa
 • montaža i demontaža bidea
 • montaža i zamena baterija
 • popravka vodokotlića i zamena plovka
 • popravka i zamena ventila
 • zamena vodovodnih instalacija
 • i mnoge druge


Takođe će profesionalni vodoinstalateri, a na osnovu zahteva klijenata da izvrše i odgušenje kanalizacije. A u zavisnosti od nivoa zaprljanja kanalizacionog sistema će ta usluga biti izvršena ručno ili mašinski. Ukoliko je u manje zaprljanje u pitanju, vodoinstalater će koristiti ručnu sajlu. Ali ako je zagušenje veće, biće neophodno da bude izvršeno odgušenje kanalizacije pod pritiskom, kada vodoinstalateri koriste specijalna vozila.


Kako odabrati tuš kabinu?

Da biste zaista mogli da uživate u prednostima koje nude savremene tuš kabine, potrebno je da izaberete upravo onu koja može da ispuni sve vaše zahteve, a istovremeno i da se uklopi u konkretni prostor. 

Trebalo bi da imate na umu činjenicu da postoje tuš kabine različitih oblika i dimenzija. Baš iz tog razloga je i napomenuto da bi vodoinstalateri trebalo prvo da budu upoznati sa samim prostorom. Upravo na osnovu lične procene će oni biti u mogućnosti da vam predlože koju vrstu tuš kabine da izaberete, odnosno kojih bi dimnezija trebalo da bude. 

Na vama je da li ćete ih poslušati ili ne. Ali možete biti sigurni da će vam vodoinstalateri dati najbolji mogući predlog. Podrazumeva se da sve zavisi i od toga koliko novca ste spremni da odvojite za kupovinu tuš kabine. U svakom slučaju će montaža i zamena tuš kabine da budu naplaćene prema prethodno jasno definisanom cenovniku konkretnog vodoinstalaterskog servisa.


Zamena tuš kabine
Tuš kabina u kupatilu
 

Modeli, kao i oblici tuš kabina se razlikuju, ali i dodatne funkcije koje nude. Dok postoje, da tako kažemo obične, odnosno klasične tuš kabine, dotle u ponudi ima i onih koje imaju brojne dodatne funkcije. Tako je moguće pronaći tuš kabine sa različitim vrstama masažera, ali i sa opcijom koja uključuje mnoge druge dodatne elemente. 

A razlikuje se, takođe i dubina, odnosno dimenzije kade, kao i njihov oblik. Baš zato i jeste naročito važno da vodoinstalater izvrši procenu stanja samog kupatila, te da upravo na osnovu toga i predloži klijentu koja vrsta tuš kabine bi se najbolje u taj prostor i uklopila.


Montaža i zamena tuš kabine

Prilikom renoviranja kupatila će se vodoinstalateri potruditi da u najkraćem mogućem roku demontiraju i tuš kabinu i sve ostale sanitarne element. 
A pošto budu izvršili sve usluge, koje će prethodno dogovoriti sa nadležnima, odnosno sa vlasnicima određenog prostora, oni će i montirati nove sanitarne elemente. 

Kada je u pitanju montaža i zamena tuš kabine, vrlo je važno da vodoinstalater bude najpre upoznat sa samim prostorom. Naime, potrebno je da izađe prvo na teren, kako bi procenio i dao predlog klijentu koja tuš kabina bi tu mogla da se uklopi. Takođe je važno da bude odabran odgovarajući sanitarni element, kako ne bi bilo nikakvih poteškoća prilikom montaže. 

Uvek je bolje da prilikom renoviranja kupatila angažujete zaposlene u vodoinstalaterskim servisima. Na taj način će i montaža i zamena tuš kabine, ali i sve ostale usluge biti izvršene na najbolji mogući način i u najkraćem mogućem roku. 
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (2)

Trle

Ipak je bolja kada. Tuš kabina traži previše održavanja, a ukoliko se loše montira onda problemima nikad kraja. Malo je poznato ali majstora za montiranje tuš kabina je barem u Beogradu veoma malo. Ima onih priučenih, ali bolje je ne angažovati ih.(Dobar) +2
(Slab) 0
09-Sep-19 18:47:12 PMTrle

odgovorio/a: Sasa

Bolja je tus kabina, bezbednija je za decu i starije osobe.

(Dobar) +2
(Slab) 0
10-Sep 09:25:28

Dodajte komentar