SrbijaSpace logo

Na koje sve načine danas žene neguju prirodnu lepotu?

 

Na koje sve načine danas žene neguju prirodnu lepotu?

Žene danas više nego ikada vode računa o svom fizičkom izgledu. Redovno treniranje, zdrava i balansirana ishrana, nega kože, odlazak kod kozmetičara samo se neke od stvari kojima je većina žena posvećana, naravno, ukoliko im slobodno vreme to dozvoljava. Nekada se dešava da od previše obaveza na poslu preskoče neki trening ili posetu kozmetičkom salonu. Bez obzira na to, primetićete da su pripadnice lepšeg pola uglavnom dobro organizovane.

Kada žene pređu tridesete godine, počinje borba sa prvim borama. Upotreba raznoraznih krema kao i redovan odlazak kod kozmetičara može biti od pomoći. Starenje kože se najpre vidi na predelu oko očiju, pa je veoma važno na vreme krenuti sa negom.
 

Nega lepote
 

Blefaroplastika – za podmlađene kapke i savršen pogled
 

Blefaroplastika u bukvalnom prevodu podrazumeva operaciju kapaka kao i zatezanje i podmlađivanje kože. Ovom savremenom metodom se za vrlo kratak vremenski period mogu eliminisati kesice ispod očiju jer se pomoću određene tehnike direktno deluje na kožu koja je opuštena i ispunjena borama. Svi koji se bave estetskom hirurgijom veoma dobro poznaju i dugo rade ovu vrstu tretmana koja se pokazala veoma uspešnom intervencijom kada je eliminisanje masnog tkiva u predelu oko očiju u pitanju.

Ukoliko već duže vreme imate ovu vrstu “fizičkog nedostatka” bilo da je uzrok genetika ili godine starosti, a pojedini kozmetički i prirodni preparati ne daju zadovoljavajuće rezultate, blefaroplastika je idealna hirurška metoda kojom biste mogli da se podvrgnete.
 

Sredstva za negu lepote
 

Pravilna ishrana je od krucijalne važnosti
 

Da li znate da kakva će nam biti koža lica zavisi od toga kako se hranimo? Ishrana bazirana na vitaminima i mineralima koži daje blistav staj i elastičnost. Danas se sve više propagira tzv. veganska ishrana, tj. upotreba sirovih namirnica koje nisu prerađene ni na koji način. Ovakvom pravilnom ishranom se unose svi vitamini iz voća i povrća pa naš organizam dobija sve hranljive materije.

Ipak, ako niste vegan, ne znači da se ne hranite zdravo. Dovoljno je izbegavati prženu i začinjenu hranu, a prednost dati barenoj ishrani. Poznato je da slatkiši, alkohol kao i duvan štetno deluju na našu kožu koja vremenom gubi na elastičnosti. Zato ih je važno izbegavati i prednost dati voću i unosu dovoljne količine tečnosti u organizam.
 

Nega lepote
 

Preparati na biljnoj bazi – odlična zaštita od starenja


Nega na bazi prirodnih preparata sve više postaje zastupljena među pripadnicama lepšeg pola. Skupe kozmetičke proizvode poznatih brendova mnoge žene zamenjuju pilinzima i kremicama koje su same napravile od prirodnih sastojaka. Pa tako recimo ukoliko imate osetljivu kožu lica, same možete napraviti masku koja će očistiti pore i učiniti kožu mekšom i zategnutijom. Dovoljno je da u jednu činiju pomešate kašiku meda sa semenkama suncokreta i bundeve i ostavite da deluje svega nekoliko minuta. Nakon toga, lice treba umiti mlakom vodom kako bi se podstakla cirkulacija i kako bi se otklonili ostaci maske.

Trikova za prirodnu negu kože ima zaista mnogo. Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu, i ne želite da bacate novac na skupe kozmetičke preparate, pokušajte sami da napravite proizvode koji bi bili idealni za vaš tip kože. Pored maske od meda možete sami napraviti micelarnu vodu od ružine vodice za čišćenje lica, kao poznati i piling za telo od mleka i taloga kafe.

 

 


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Dodajte komentar