SrbijaSpace logo

Na letovanje sa domaćom rent a car agencijom da ili ne?

 

Na letovanje sa domaćom rent a car agencijom da ili ne?


Sezona letovanja u Grčkoj je počela! I dok pratite pravila za ulazak u stranu zemlju, proveravate da li treba PCR test, treba isplanirati i kako otputovati, a da bude udobno, jeftino i bezbedno. Rešenje je jednostavno – domaća rent a car agencija i putovanje iznajmljenim automobilom. Postoji mnoštvo razloga zašto je sve veći broj agencija za iznajmljivanje automobila, a jedan je i obezbeđivanje transporta za letovanje ako vi nemate pouzdano prevozno sredstvo.

Da li je bolje unajmiti vozilo od domaće agencije za iznajmljivanje ili to uraditi u inostranstvu? Da li je uopšte dobra opcija putovati sa automobilom i zašto unajmljeno vozilo  može biti bolje od sopstvenog?

Uz pakovanje letnje garderobe i rezervisanje smeštaja pročitajte i naše savete jer će vam sigurno koristiti. Sve smo objasnili u nastavku ovog teksta!


Šta pruža domaća rent a car agencija?


Kada na vreme isplanirate putovanje imate i dovoljno vremena da pročitate iskustva drugih klijenata ili sami odete do predstavništva i saznate sve pojedinosti o rent a car agenciji.

Druga velika prednost je to što imate mogućnost da sve dogovorite na našem jeziku, pa ne morate da brinete da li će znanje Engleskog jezika biti dovoljno za razumevanje svih stavki ugovora o najmu.

Treća i možda i najveća prednost je to što jednim vozilom putujete od vrata svog doma pa sve do letovališta gde odsedate. A i tamo imate vozilo na raspolaganju pa odmor neće biti monoton jer ćete posetiti i okolna mesta.

Avion je najbrži i najkomforniji način transporta, ali ako se ne računaju aerodromske gužve, kontrole, visoka cena karte i potreba za dodatnim prevozom kada se sleti na aerodrom. Autobus je najjeftiniji, ali višečasovno putovanje je jako zamorno, a kada dođete na odredište ponovo vam treba dodatni prevoz.


Imam svoj auto, zašto da putujem iznajmljenim vozilom?


U slučaju da vaše vozilo nije tehnički spremno za duga putovanja razmislite o drugoj opciji – iznajmljivanju automobila za letovanje!

Mnoge stvari  na automobilu je moguće popraviti, ali mu nije moguće izbrisati stvaran broj pređenih kilometara ili broj godina kako ga vozite. Iz Beograda do Grčke ima 870 km, do Crne Gore 400 km koja je ujedno možda i najbliža lokacija sa morem. U najboljem slučaju treba da pređete 800 km ako uopšte ne vozite automobil tokom letovanja.

Čak i da je vaše vozilo u odličnom stanju javiće se novi problemi nakon tako dugog puta pa očekujte nekakve kvarove nakon povratka.


Brzinomer
 

Sve ovo možete izbeći ako za nekoliko desetina eura unajmite automobil i ne brinete o kvarovima ili tehničkoj ispravnosti. Uz sve ovo možete izabrati neko vozilo novije generacije, komfornije od vašeg pa da put ni ne osetite, da ispunite sebi želju i da nakratko vozite auto iz snova.


Dodaci uz rentirano vozilo olakšavaju putovanje


Svakako bi trebalo da posedujete GPS navigaciju kada odlazite u mesto koje vam nije toliko poznato, dobro bi vam došao krovni kofer pa da ne brinete o pakovanju ili odgovarajuće sedište za dete? Sve ovo daje domaća rent a car agencija besplatno ili uz malu nadoknadu po danu najma.

Možete imati neograničen internet u automobilu, puno putno osiguranje, osiguranje vozila…sve što poželite može biti realizovano. Vi treba samo da najavite da bi sa vozilom prelazili granicu da bi dobili odobrenje od agencije i papire za automobil.


Uštede sa rentiranim vozilom mogu biti i veće


Pored uštede jer vam ne treba servisiranje vozila pre i posle letovanja možete uštedeti i ako precizno definišete ugovor o najmu i striktno ga se držite:

  • Odaberite vozilo koje je najbolje za vaše putovanje, dovoljno veliko za komotno smeštanje svih putnika i prtljaga, a opet da ne bude preveliki potrošač jer je gorivo vaš trošak koji može biti visok ako ne pazite.
  • Možete odabrati da vozilo preuzmete na adresi koja vam odgovara i da ga ostavite na lokaciji po želji, ali se dogovorenih stvari morate i držati. Svako duže zadržavanje vozila, bez najave povlači penale koji bespotrebno uvećavaju troškove letovanja i cenu najma po danu.
  • Veću cenu iznajmljivanja donosi i nepoštovanje odredbi o visini goriva koje će biti u rezervoaru pri vraćanju automobila, ako se ustanovi da je automobil vozio neko drugi, ako su izvršeni prekršaji sa unajmljenim vozilom.


Sada kada znate sve detalje o prednostima putovanja na more sa iznajmljenim automobilom verujemo da ćete ozbiljno razmisliti o ovoj opciji pre polaska na letovanje. Cilj je da vam odmor počne od trenutka kada krenete na put. Sa dobrim vozilom to je lako, očekuje vas uživanje uz bezbroj pauza za odmor, a po dolasku imate vozilo koje vam stoji na raspolaganju za sve obilaske. Dobro planiranje je ključ uspeha nezaboravnog letovanja! Na vreme razmislite o načinu putovanja jer je to 2 dana više odmora i uživanja za vas i vaše putnike!


Najam rent a car lokalna agencija
 

Prošle godine su mnogi zbog pandemije Covid-19 odustali od odlaska na more, ove godine će sigurno biti drugačija situacija. Da li vi planirate odmor? Šta mislite o iznajmljivanju automobila radi odlaska na letovanje?

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Nenad

Na odmoru mogu da se dese razne neprijatnosti (na primer ovakve https://www.rentacarmms.rs/blog/mali-problemi-sa-kolima-na-odmoru-17.html). Ako iznajmite auto rent a car agencija će zahtevati da ih sami rešite i to može da košta više inače. Posebno ako se radi o stranoj agenciji

(Dobar) +1
(Slab) 0
14-Sep-21 10:03:50 AMLina

Planiram odmor na moru, jer prošle godine nigde nisam mrdnula, ali se još uvek kolebam, Crna Gora ili Albanija. Mnogo sam lepih stvari čula o Albaniji, pa se lako može desiti da baš na nju padne izbor. Elem, pošto vozim mali gradski auto koji pritom nije ni u cvetu mladosti, definitivno planiram da iznajmim rent a car, a naročito posle čitanja ovog teksta. Sasvim ste u pravu.

(Dobar) +2
(Slab) 0
10-May-21 10:59:48 AMSrecko

Bolje je iznajmiti domaci rent a car znas koji su uslovi dok u stranoj drzavi pravila i obaveze znaju nekada da ti naprave problem.

(Dobar) +2
(Slab) 0
10-May-21 10:57:03 AMMiki

Ove godine planiram da odem na nedelju dana u Herceg Novi, najverovatnije cu iznajmiti auto, vise mi se isplati tako nego da sredjujem svoj.

(Dobar) +2
(Slab) 0
10-May-21 10:50:51 AMDodajte komentar