SrbijaSpace logo

OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

 

OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA


Za svakog korisnika rent a car usluga osnovni uslovi za najam vozila moraju biti početna tačka. Da bude siguran i da ne bude iznenađenja posle vraćanja vozila.
Pokušaćemo da pobrojimo najvažniej uslove za iznajmljivanje vozila.
 

 • Vozač mora imati minimum 21 godinu.
 • Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid.
 • Obavezna identifikacija - lična karta ili pasoš na uvid.
 • Obavezna kreditna kartica kao sredstvo depozita plaćanja ili gotovinski depozit od 300 do 1800 EUR u zavisnosti od klase vozila. 

DUŽINA NAJMA


 • Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa)
 • Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti identično. Tolerišemo samo 60 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoraćenja, zaračunavamo novi, dodatni dan najma


 

PLAĆANJE I DEPOZIT


   • Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (Amex, Visa, Mastercard), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica)
   • Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine
   • Depozit se određuje na osnovu dužine najma vozila


 

PREUZIMANJE I VRAĆANJE VOZILA


     • Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici na aerodromu Nikola Tesla, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice (hotel, kućna adresa, preduzeće i sl.) uz doplatu. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu
     • Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila
     • Savetujemo da sa našim službenikom dobro pregledate vozilo
     • Izdavanje i vraćanje vozila van radnog vremena dodatno se naplaćuje


 

OSIGURANJE


CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER) - osiguranje od štete

Ovo osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i/ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom.

Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac ugovora o najmu i potpisana obostrano.


 

TP (THEFT PROTECTION) - Osiguranje od krađe

Ovo osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.

U slučaju krađe ključ i dokumenta moraju biti kod klijenta.


 

PAI (PERSONAL ACCIDENT INSURANCE) - Osiguranje lica

Kupovinom ovog osiguranja, vozač i lica u vozilu se osiguravaju za slučaj smrti ili povreda, nastalih u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osigurana.

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili kraće biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja.

Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).


 

POSTUPCI U SLUČAJU NESREĆE, ŠTETE I KRAĐE VOZILA:


Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

       • Odmah da obavesti policiju i UniRent Rent a Car o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
       • Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju.
       • Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.
       • Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta. 

OGRANIČENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM


 • Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi - klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
 • Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozač, uz odobrenje UniRent Rent a Car-a, prilikom preuzimanja vozila.
 • Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima osiguranje ne važi - klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

OSTALO


Prilikom rezervacije vozila, rezervišete jednu od grupa vozila iz naše flote a u sklopu svake grupe imamo vise različitih vozila. Prioritet UniRent Rent a Car-a je da svojim klijentima obezbedi vozilo iz naše flote koje klijenti rezervišu.
UniRent Rent a Car zadržava pravo u slučaju da željeno vozilo nije slobodno da vam obezbedi vozilo iz iste grupe.


Preuzeto sa: http://www.unirent.rs


Komentari (2)

Manja

Između stranih franšiza i domaćih rent a car agencija uvek biram domaće. Jer njima je mnogo teže da opstanu i zato moraju da budu bolji i da daju više. To se pokazuje i u praksi. Osnovni uslovi za najam vozila su jako bitni zbog eventulanih sporova ako se pojavi neki problem pri vraćanju vozila, na primer, oštećenje vozila. Birajte agencije koje nemaju skrivenih troškova. Unirent je po tom pitanju jako korektna opcija ako želite da iznajmite vozilo na aerodromu Beograd.(Dobar) +3
(Slab) 0
27-Feb-19 09:41:18 AMMilos

Momci su odlicni, ekspeditivni i ljubazni... Imao sam neprijatnost sa jednim drugim rent a carom,gde su mi na sajtu dali jednu cenu, a na salteru me sacekala druga, mnogo veca, te sam onako nervozan otisao u susedni rent a car, na moju srecu Unirent... Vec 3 godine uzimam samo kod njih, uvek imam popust... Prosli put sam rezervisao Hyundai i20, ali je prethodni klijent produzio najam,a momci meni dali i30 po istoj ceni na 5 dana jos sam i GPS dobio gratis... SVAKA CAST....(Dobar) +1
(Slab) 0
26-Feb-19 23:58:34 PMDodajte komentar