SrbijaSpace logo

Povoljna cena kombi prevoza Budimpeštu učinila top turističkom destinacijom

 

Povoljna cena kombi prevoza Budimpeštu učinila top turističkom destinacijom

Velika evropska reka Dunav spaja četiri prestonice Bratislavu, Beč, Budimpeštu i Beograd, ne zna se koja je od njih lepša, svaka ima neku svoju čar i istoriju koja je vredna poštovanja, ali i putovanja i otkrivanja te njihove istorije.

Jedna od čestih destinacija koji naši turisti biraju kada putuju u region je Budimpešta, delom zbog toga što je vrlo blizu severnom kraju naše zemlje, do nje se vrlo lako stiže, iz Novog Sada vozom za samo tri sata, a iz Beograda je najpovoljniji kombi prevoz i Budimpešta je onda na pet sati vožnje.


Svakodnevnim polascima kombi prevoza Budimpešta nikad bliža Beogradu


Budimpešta je jedna od najtraženijih destinacija za naše turiste, to je razlog svakodnevnih polazaka kombi prevoza iz Beograda do glavnog grada Madjarske. Prevoz kombijem je mnogo fleksibilniji od prevoza autobusom, polasci se prilagodjavaju potrebama putnika, dok se putovanje  avionom i vozom vezuje za  fiksni red vožnje, pa putnici mora tome da se prilagodjavaju.

Cene povratnih  avionskih karata kreću se od 100 do 400e, u zavisnosti od toga da li je jeku tuistička sezona i koliko se unapred rezerviše.

Na drugoj strani, ukoliko odluka padne na kombi prevoz Budimpešta cena  je znatno niza i za  samo pet sati vožnje stize se na odrediste. Budimpešta nosi epitet „najlepšeg grada na Dunavu“, zato je i šetnja njenim ulicama dovoljno magična i sasvim dovoljna da se oseti temperament ove metropole.

Kao turistička destinacija ona ima toliko toga da ponudi, počevši od Zgrade madjarskog parlamenta, Ribarskog bastiona, Bazilike Svetog Stefana do Trga heroja u čijem središtu je Milenijumski spomenik. U Budimpešti je i jedan od najlepših mostova na Dunavu, Sečinjijev lančani most.


Dnevni oblasci Budimpešte


Dnevni obilasci Budimpešte su ture koje važe za najtraženije na turističkoj mapi evropskih gradova. Za one koji su se odlučili da njihovo sredstvo putovanja bude  kombi prevoz Budimpešta nudi dve mogućnosti da je istražuju, jedna je da sami istražuju grad i obilaze znamenitosti prema nahodjenju ili po onome što su čuli o njima, a druga je da se grad obidje sa grupom ljudi sličnih interesovanja, lako se nalaze grupe sa lokalnim vodičem, ako su sportskog duha, priključiće se nekoj besplatnoj pešačkoj ili biciklističkoj turi.

Posebna atrakcija u ovom gradu su otvoreni autobusi, oni su zgodni za razgledanje grada, užitak su za one koji vole da se voze i uživaju u pogledu na znamenitosti Budimpešte. Za gurmane se organizuju specijalne ture koje obuhvataju obilazak najelitnijih restorana.

Divni autentični prizori ovog grada još čarobniji su ako se posmatraju sa Dunava, zato je krstarenje ovom rekom u glavnom madjarskom gradu jedna od najinteresantnijih turističkih atrakcija, zato što ima više varijanti, od afiniteta zavisi da li se putnici odlučuju za dnevno ili, ipak, za noćno krstarenje, da li će uzeti u obzir i tradicionalni ručak na brodu ili su  za folklornu večernju zabavu.


Doček Nove godine u madjarskoj prestonici


Budimpešta je lepa tokom cele godine, medjutim, zimi se u ovom gradu oseća neka posebna draž, zato je decembar turistički najposećeniji mesec, a uoči Nove godine nema slobodnog mesta u smeštaju. Turisti u ovom gradu tragaju za dobrom zabavom, tradicijom madjarske kuhinje i kulture i opuštanjem u nekom od spa centara po kojima je ovaj lokalitet prepoznat na karti banjskog turizma.

Gotovo da nema grada na svetu koji je na ovakav način spojio klasičnu i urbanu arhitekturu, koja pod sjajem novogodišnjih lampiona dobije svoju potpunu lepotu. Madjari su posvećeni estetici, to je vidljivo na svakom koraku, uživaju u lepoti, sve to vole da začine dobrom zabavom i sa lakoćom to prenose na turiste, vole da dele radost i euforiju sa ljudima koji iz tog razloga i dolaze. Zato neki ne čekaju Novu godinu kao priliku da posete Budimpeštu već iskoriste prvi slobodan vikend da kombi prevozom trknu do madjarske prestonice. 


Slike pexels.com


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar