SrbijaSpace logo

Prednosti koje imaju horizontalni bojleri za kuću

 

Prednosti koje imaju horizontalni bojleri za kuću

Kupovina bojlera važna je prilikom opremanja kupatila, često kuhinje u kući, kao i poslovnih prostorija u kojima je važno obezbediti toplu vodu, svakodnevno i u kontinuitetu. Horizontalni bojleri predstavljaju moderna tehnička rešenja koja su vrlo funkcionalna, praktična i štede raspoloživ prostor u svakom kupatilu danas.

Postoji čitav spektar značajnih prednosti koje imaju horizontalni bojleri u modernom vremenu, što potvrđuje i rastući trend tražnje na domaćem tržištu u čitavoj zemlji i osmeh zadovoljstva kupaca i korisnika. Kako se postavljaju po horizontalnoj osi, ovakvi bojleri su odlični za opremanje manjih stanova, kuća i drugih enterijera.


Ušteda prostora koja veoma znači kupcima


Horizontalni bojleri kao osnovnu prednost imaju zauzimanje minijaturne kvadrature prostora, čak i kada su u pitanju modeli značajneg kapaciteta i zapremine veće od 100 litara. Kako prostor kupatila i kuhinje često može biti ograničen, detaljno planiranje svakog kvadrata i popunjavanje opremom zahteva uključivanje u razmatranje i adekvatne pozicije za bojler.

S tim u vezi, horizontalni bojleri su isplativ izbor koji zauzima širinu zida, pričvršćuje se sa priključkom sa jedne, obično desne strane i ima vezu ka cevima na donjem delu kazana. Veća zapremina znači da će bojler imati nešto gabaritniji dizajn, ali će svejedno uštedeti prostor efikasnije u odnosu na klasičan, vertikalno postavljeni akumulacioni bojler za zagrevanje vode. Važno je napomenuti da ovakvi bojleri mogu biti postavljeni standardno na zidove, ali i podove, kao i plafone.


Efikasno zagrevanje vode u svakoj zapremini

 

Kvalitetni horizontalni bojleri popularni su na domaćem tržištu i zbog efikasnog i lakog zagrevanja vode, bez obzira na dimenzije i kapacitet. Naime, bilo da je u pitanju zapremina od 50, 800, 100 ili čak 300 litara, snažni grejači koji imaju i do 24 kilovata jačinu, obezbeđuju zagrevanje vode u kratkom roku. Najbolje uštede i efikasnost dobijaju se ukoliko se temperatura vode održava na nivou do najviše 60 stepeni, dok se savetuje kontinuirano uključivanje bojlera bez isključivanja u situacijama kada se svakodnevno koristi topla i vrela voda.

Priključci i veza sa cevima kreirana u sistemu od strane renomiranih proizvođača pored efikasnosti korišćenja obezbeđuju dugotrajnost upotrebe, zadovoljstvo i funkcionalnost bez potrebe za popravkom i zamenom delova.


Brza i laka montaža u svakom kupatilu ili kuhinji

 

Još jedna u nizu dobrih strana koju imaju fantastični horizontalni bojleri ogleda se u jednostavnoj montaži u bilo kojoj kvadraturi. Kao idealno rešenje za svaki tip kupatila, bojleri se montiraju na predviđenu poziciju zida, poda ili plafona, uz uputstvo koje obavezno dolazi uz bojler i prateću tehničku dokumentaciju.

Preporuka je da kvalitetno povezivanje cevi, pričvršćivanje na vodovod i električne instalacije realizuju najbolji vodoinstalateri i električari, pre nego da se realizuje po principu “uradi sam”. Takođe, iskustva zadovoljnih korisnika potvrđuju efikasnu proceduru montaže koja u najvećem broju slučajeva ne traje duže od 60 minuta.

Inovacija koja je učinila prostor kupatila skladno iskorišćenim i pristaje svakoj površini i karakteristikama ambijenta, jesu horizontalni bojleri. Radi se o sjajnom rešenju za opremanje kuće toplom vodom u kupatilu, ali sve češće se bira i za raskošne kuhinje, jer je dostupna raznolika zapremina, sjajni oblici i sve to praćeno kompaktnim dizajnom jednostavnim za montažu.

Slike: pexels.com

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar