SrbijaSpace logo

Saveti za kupovinu aparata za prečišćavanje vode

 

Saveti za kupovinu aparata za prečišćavanje vode

Voda je najvažniji element bez kog ne bismo mogli da živimo. Zato je jako bitno kakvu vodu koristimo. Jako je bitno da to bude prečišćena voda.

Da biste uživali u čistoj i kvalitetnoj vodi koja ima bolji ukus, obavezno treba napraviti dobar izbor uređaja za prečišćavanje vode.

Prečišćivači vode su takođe poznati i kao filteri za vodu. Izborom ovakve vrste uređajaja stvorili ste glavni preduslov konzumacije vode koja je u potpunosti hemijski ispravna.

Ako posedujete aparat za prečišćavanje vode budite sigurni da ćete time izbeći veliki broj zdravstvenih problema.

Takođe, bićete u prednosti jer ćete sa sigurnošću vršiti detoksikaciju organizma, hidrataciju kože a sama apsorpcija hranljivih sastojaka će biti poboljšana

Filter za vodu jedan od bitnijih uređaja koji biste pored drugih stvari u Vašem domaćinstvu trebali da posedujete.


Vodič za kupovinu najboljeg pročišćivača vode


Voda koja teče iz slavine nije uvek čista. Zbog toga morate razmisliti o kupovini najboljih filtera za vodu koji su dostupni na tržištu. Da biste se na neki način osigurali da ste na pravom putu, evo nekoliko važnih mišljena o kojima biste trebali da   razmislite pre nego se odlučite na kupovinu.

Neki od uobičajenih zagađivača vode uključuju sledeće:

  • Teški metali poput olova i žive
  • Fluor
  • Isparljive organske hemikalije


Nivo filtracije


Prvo što treba da pogledate kada kupujete prečišćivač vode za svoj dom je nivo filtracije. Nivo filtracije se razlikuje i povećava se u rasponu od filtracije ugljenika, zatim dvostruke filtracije do reverzne osmoze.


Cena


Takođe biste voleli da odredite cenu uređaja za prečišćavanje vode. Cena će se razlikovati od jednog proizvođača do drugog. Opet, vredi pomenuti da će se cena povećavati od pojedinačne filtracije ugljenika do dvostruke do reverzne osmoze.


Skladišni prostor


Imate li dovoljno prostora za postavljanje samog uređaja? Ako razmišljate o kupovini prečišćivača vode za radnu površinu, treba vam dovoljno prostora za skladištenje.

Postoje i prečišćivači vode montirani na slavinu kojima je potreban prostor oko slavine. Opet, razmislite i o kupovini ispod radnog dela u kuhinji. Ove vrste uređaja moraju se postaviti ispod sudopere.


Vrsta prečišćivača vode


Postoje četiri uobičajene različite vrste prečišćivača vode koje možete pronaći na tržištu. Imamo prečišćivače sa reverznom osmozom (RO sistemi), UV prečišćivače vode, univerzalne prečišćivače i graviti bazirane prečišćivače vode.

Definišite svoje potrebe i odaberite vrstu uređaja koju želite da imate u svom domu.


Ostala razmatranja
 

  • Brzina protoka
  • Težina samog uređaja
  • Globalna sertifikacija jedinice


Krajnja odluka


Postojii bezbroj razloga zbog kojih biste filtrirali vodu da biste je koristili kod kuće. Voda ima bolji ukus; pristupačno je filtrirati, a na kraju sprečavate mnoge bolesti.

Ako tražite efikasan sistem filtracije vode kod kuće, opcije koje smo Vam pružili, nećete napravićete loš izbor.

Upoznavanje sa sistemima za prečišćavanje vode koji su idealni za Vaš dom je veoma bitno.

Vi i vaša porodica ćete uvek uživati u čaši kvalitetne i prečišćene vode jer je to upravo voda kakva treba da bude!  

Nobel filteri za preciscavanje vode sa aktivnim ugljem - na online servisu pro100healthy

 

 


Autorski tekst: sobek72


Komentari (4)

Nadja

Koliko kosta aparat

(Dobar) 0
(Slab) 0
25-May-21 14:02:06 PMIvana

Naravno da ovakvi aparati koštaju...ali ako smo već svesni da česmovača ne valja i kupujemo flaširanu vodu, na dugoročnom nivou je to velika ušteda. Na kraju krajev ai ta flaširana voda koju kupujemo je u ne baš kvalitetnoj plastici tako da kupovinom aparata svakako ne samo da štedimo već i obezbeđujemo kvalitetnu vodu svojoj porodici.(Dobar) +4
(Slab) 0
23-Dec-19 15:13:07 PMSlavka

Bez ciste i zdrave vode nema ni zdravlja. Zato nam je aparat za preciscavanje vode i te kako potreban, u danasnje vreme.(Dobar) +3
(Slab) 0
22-Dec-19 18:59:19 PMDragana

U danasnje vreme kada nam je voda takva kava je, jedini spas nam je u aparatima koji preciscuju vodu. Nisam pristalica flasirane vode, zbog plasticnih ambalaza, a o cesmovaci necu ni da pisem.(Dobar) +3
(Slab) 0
20-Dec-19 15:40:03 PMDodajte komentar