SrbijaSpace logo

Selidbe u Beogradu šta treba znati

 

Selidbe u Beogradu šta treba znati


Beba na putu siguran je nagoveštaj mnogih lepih promena u životu.

Idući u susret tom divnom događaju, rešili ste da na vreme osigurate i dovoljno prostora za svoje buduće mezimče. Novac koji ste godinama štedeli, rešili ste da uložite u kupovinu većeg stana.

Posle mnogo dvoumljenja, odlučili ste da kompletne poslove vezane za kupovinu novog i prodaju starog stana, poverite pouzdanoj agenciji za nekretnine.

I niste se prevarili! Ona vam je za kratko vreme ponudila desetak kvalitetnih stanova i brzo ste uspeli da nađete dvosoban stan kakav ste oduvek želeli. Isto tako efikasno, agencija vam je našla i kupce za garsonjeru.

Agencija je pri tom poštovala sve vaše želje i nudila vam samo stanove u neposrednoj blizini vašeg posla, na I spratu, u bloku zgrada okruženih zelenilom, sa garažom i dvorištem na koje se nastavlja dečiji vrtić. Napokon ćete i vi moći da na posao idete peške. Dete će vam biti u blizini, u zdravom i bezbednom okruženju.

Imali ste veliku sreću, jer nije baš mnogo stanova na prodaju u Beogradu, sa ovakvim karakteristikama.Na žalost u Beogradu je danas sve gušća naseljenost i sve je manje zelenih površina i parkova.

 

novi stan kljucevi

 

Sve je divno počelo, još da požurite sa selidbom jer je do porođaja ostalo još samo dva meseca. A setite se vremena kada ste planirali prodaju garsonjere i kupovinu stana. Sve je to izgledalo komplikovano i nekako daleko. A sada, kada je sve prošlo na najbolji mogući način, prezadovoljni ste zbog odluke da taj posao prepustite agenciji za nekretnine.

Da li ćete i kada je selidba u pitanju, postupiti isto i to prepustiti profesionalcima ili?

Pogledajte i ovaj tekst Samostalna ili možda kombinovana selidba.

Stvari su u staroj garsonjeri, novi stan čeka. 

Kada ste se uselili u garsonjeru, gotovo da ništa niste imali. Sopstvenim autom i sa prijateljima ste doneli to malo stvari i polako i sa užitkom ste popunjavali praznine. Sada je tu i lep bračni krevet, američki plakar, bela tehnika i najdraža fotelja. Zaista ste puno stvari uneli u svoj maleni, ali topli dom i ukrasili ga predivnim cvećem. Sve ste birali sa ljubavlju i nekako sa merom i ukusom. Nije to mnogo stvari, ali selidba zahteva vreme, znanje, tehniku i resurse.

Kako bi ste doneli ispravnu odluku morate razmisliti o sledećem:
 

 • Da li imam dovoljno vremena da se bavim selidbom?
 • Da li su mi prethodna iskustva dovoljna da se upustim u samostalnu selidbu?
 • Kako ću da demontiram plakar i krevet?
 • Gde da nađem kutije za pakovanje?
 • Da li ću znati da zaštitim stvari od oštećenja?
 • Da li deo stvari da prenesem autom, a da za veće stvari angažujem kombi prevoz ili kamion?
 • Koga da pozovem za pomoć da bi preneo kabaste stvari?
 • Šta da radim ako ne bude radio lift?
 • Kako ću prići kolima dovoljno blizu da utovarim stvari, a da ne ometam saobraćaj u ulici koja je veoma prometna?
 • Gde ću baciti stare stvari koje više nisu potrebne?
 • Koliko će me to sve koštati?


Sva ova, a i mnoga druga pitanja se otvaraju, a odgovori nisu jednostavni i ne zavise puno od vas.


samostalna selidba

 

Ako želite da uštedite novac i imate vremena i snage da organizujete sami selidbu, onda možete to i učiniti ali morate da poštujete neka pravila kako bi sve proteklo kako treba.

Uvek imajte na umu da selidba iz jednog stana u drugi može biti stresna i zahtevna, ali uz dobro planiranje i organizaciju, možete je učiniti manje teškom.

Evo osnovnih koraka koje morate napraviti kako biste se preselili iz jednog stana u drugi:

Napravite termin plan: Napravite plan selidbe, koji će uključivatidatume, vremenske okvire i sve stvari koje treba da uradite. Napravite listu stvari koje trebate spakovati, predmete koji su lomljivi, velike i teške predmete, nameštaj i tako dalje.

Čišćenje: Pre nego što započnete sa selidbom, očistite svoj stari stan. Ovo će vam pomoći da se osećate bolje i osigurati da vaš stari dom ostane u dobrom stanju narednom vlasniku.

Organizujte selidbu: Uzmite dane odmora na poslu, a blagovremeno obavestite prijatelje i porodicu o selidbi kako bi vam i oni mogli pomoći.

Nabavite kutije i materijale za pakovanje: Nabavite kutije različitih veličina, lepljivu traku, papir za pakovanje, streč foliju i marker. Ovi materijali će vam biti potrebni za pakovanje i obeležavanje kutija.

 

pakovanje umor

 

Odvojite stvari koje vam nisu potrebne: Pre nego što počnete da pakujete stvari, odvojite one koje vam nisu potrebne i koje ne planirate da ponesete sa sobom. Prethodno kupite džakove u koje ćete ih odložiti.

Pakujte stvari: Počnite pakovanje stvari, od manjih i manje važnih predmeta. Obeležite kutije markerom kako biste znali šta se nalazi unutra. Ovo će vam pomoći da organizujete stvari kada stignete u novi dom. Pazite da lomljive predmete obložite papirom ili sunđerom.Teže stvari, poput knjiga i alata, spakujte u manje kutije kako biste ih lakše prenosili.Ne pretrpavajte kutije previše kako biste izbegli oštećenja i da bi se izbeglo njihovo pucanje. Obavezno posebno obeležite stvari koje će vam trebati čim stignete u novi stan.

 

Selidba organizacija

 

Odlučite se za transport: Odlučite se za način transporta stvari. Izaberite adekvatno prevozno sredstvo za transport. Ako nemate sopstveni automobil, razmislite o iznajmljivanju kombija ili kamiona za selidbu. Proverite da li su prijatelji koje ste planirali kao pomoć, sposobni da nose teške stvari. Proverite obavezno i ispravnost liftova, kao i dimenzije i nosivost istih, kako se ne biste neprijatno iznenadili ako ih ne možete koristiti.

Ako imate mnogo stvari ili teške predmete, možda je bolje da deo prevezete sami, a da za kabaste stvari angažujete profesionalnu agenciju za selidbe.  Ovo naročito ako je pristup vozilima otežan, ili je stan u prometnoj ulici gde nije dozvoljeno zadržavanje vozila. Ovo je naročito važno za Beograd, jer su konstantno velike gužve u saobraćaju, a malo je mesta za zaustavljanje i zadržavanje.

Prednosti samostalne selidbe su:
 

 • Potencijalno su niži troškovi
 • Možete imati potpunu kontrolu nad procesom selidbe
 • Fleksibilnost u planiranju i realizaciji vremena selidbe


Angažovanje agencije za selidbe u Beogradu


Angažovanje agencije za selidbe ima mnogo prednosti, a neke od njih su sledeće:

Profesionalno pakovanje: Agencije za selidbe u Beogradu imaju iskustva u pakovanju i prevozu različitih vrsta stvari. Oni će obezbegiti da vaše stvari budu sigurno zapakovane i spremne za transport.

Specijalizovana oprema i alati: Agencije za selidbe koriste specijalna sredstva i alate koji su potrebni za selidbu. Koriste i posebne tehnike ali i pomoćna sredstva pa su zato izuzetnio efikasne, bilo da su u pitanju rastavljanje i sastavljanje nameštaja, utovar i istovar kabastih stvari ili drugo.

 

selidba kolica

 

Brzina i efikasnost: Agencije za selidbe poseduju profesionalna znanja i bogato iskustvo u organizovanju i realizaciji selidbe. U stanju da selidbuizvrše brzo i efikasno. Oni će organizovati i transport, isporuku i raspakivanje vaših stvari, što će vam uštedeti vreme i stres.

 

Selidbe kamion

 

Pouzdanost: Agencije za selidbe plaćaju polisu osiguranja, koja će pokriti sva oštećenja stvari koja mogu nastati tokom transporta. Ovo vam daje mir da će vaše stvari biti sigurne tokom selidbe.Moguća usluga je i ključ u ruke, sa potpunim poverenjem po pitanju bezbednosti materijalnih dobara kojim raspolažete. Ovo je i najbolja varijanta, gde se najmanje opterećujete, uz istovremeno maksimalno poštovanje dogovorenih rokova i vašeg vremena.

Prilagođene usluge: Agencije za selidbe nude da izaberete samo one usluge koje se mogu prilagoditi vašim potrebama ili budžetu. Na primer, možete da im poverite selidbusamo kabastih ili osetljivih stvari, ili ako imate druge specijalne zahteve, agencija se može prilagoditi vašim potrebama. Agencija će brzo reagovati i preraspodeliti resurse u slučaju iznenadnih i nepoželjnih slučajeva (npr. prestanak rada liftova, nestanak struje...).

Čišćenje i bacanje nepotrebnih stvari: Agencija može skladištiti vaše stvari do momenta njihovog premeštanja i unošenja u vaš novi stan.  Agencija takođe može i izvršiti odlaganje na deponiju starih stvari, šuta i čišćenje prostora koji je potrebno da se oslobodi za kupca stana

Rešavanje problema sa transportom: Možda i jedna od najvećih prednosti kada angažujete agenciju jeste njihovo iskustvo pri selidbama u uslovima velegrada, kakav je Beograd. Vozači agencija su iskusni, poznaju Beograd odlično i znaju tačno gde mogu da stanu, a da ne ometaju saobraćaj. Agencija u skladu sa obimom usluge,šalje i adekvatan broj dobro opremljenih i iskusnih radnika. Oni utovar i istovar urade, tako brzo da nema nikakvih problema sa traženjem parkingai kršenjem saobraćajnih propisa.

 

saobracaj guzva

 

Da li angažovati agenciju za selidbe u Beogradu?


Zaključak priče sam se nameće. Samostalnu selidbu možete vršiti samo ako imate malo stvari, puno nerava i mnogo vremena na raspolaganju. Ako nemate puno vrednih i osetljivih stvari i ako želite da uštedite malo novca.

Ali morate imati na umu da će samo jedna oštećena stvar pri selidbi anulirati svu materijalnu korist i uštedu koju ste na ovaj način želeli da ostvarite. Bez iskustva u selidbi, postoji veliki rizik da se vaše stvari oštete tokom procesa pakovanja i transporta.

Ako ne uspete da organizujete selidbu na vreme, možda ćete biti primorani da je odložite i da plaćate hotelski ili privatni smeštaj.

 

selidba radnici

 

Samostalna selidba može izgledati kao isplativija opcija, ali se često javljaju nepredviđeni troškovi, i to onda kada je već kasno za predomišljanje. Sa ekonomskog aspekta je bitno da će vam agencija za selidbe besplatno, a precizno izračunati sve troškove.

Zato nemojte puno razmišljati. Naročito kada najdraži novi član domaćinstva, samo što nije pokucao na vrata doma. Budite razboriti, angažujte neku od mnogobrojnih pouzdanih agencija za selidbe u Beogradu.

 

krevetac meda

 

I dočekajte bebu u svom novom domu kako treba, srećni, odmorni i opušteni!


Slike: pexels.com

 


Autorski tekst: Bolewriter


Dodajte komentar