SrbijaSpace logo

Šta nudi savremena poliklinika za estetsku hirurgiju?

 

Šta nudi savremena poliklinika za estetsku hirurgiju?

Intervencije iz oblasti estetske hirurgije obično nisu hitne ili neophodne ali nestručno odrađene mogu ostaviti vidljive posledice za čitav život. Samo u Beogradu je registrovano na desetine privatnih ordinacija koje se zaklinju da ostvaruju vrhunske rezultate. Kako onda pronaći onu koja je stručna i odgovorna, šta to nudi savremena poliklinika za estetsku hirurgiju i šta je izdvaja od drugih?

Dilema je puno a rizik loše izvedenog zahvata je stvaran. Da li je mudro verovati samo preporukama klijenata, da li poverenje treba dati onima koji sebe promovišu kao vrhunsku kliniku putem sredstava informisanja? Da vam strah bude manji a dileme razrešene, kroz tekst ćemo vam otkriti koji su to osnovni pokazatelji da je reč o vrhunskom timu sa odličnim rezultatima. Ostanite uz nas.


Šta je bitnije: dobar hirurg ili savremeno opremljena poliklinika?


Bićemo iskreni, jedno bez drugog ne može i mnogi greše kada sve odluke prepuste vrsnom hirurškom timu i nemaju uvid u kvalitet materijala ili hirurške metode koje se primenjuju. Ako sami predstavnici poliklinike za estetsku hirurgiju pri prvom razgovoru ne objasne ove činioce, pitajte sami ali i znajte da je to jedan veliki negativni bod za transparentnost ordinacije. A sada malo detaljnije o ova dva elementa iz podnaslova:

  • Stručni tim poliklinike za estetsku hirurgiju

Stručno osoblje je možda najvažnija karika da bi se operacija sprovela vrhunski, ali i da bi pacijent imao puno poverenje da će rezultat biti dobar. Hirurzi pored kvalifikacija i dodatnog usavršavanja treba da pruže i dokaz svojih iskustava. Tu možda najviše do izražaja dolaze usmene pohvale zadovoljnih klijenata, sami radovi su svojevrstan CV svakog hirurga. Bitno je i koliko često hirurški tim izvodi operacije jer veće angažovanje znači i više iskustva u radu.

Oni stručniji u ovoj oblasti uvek imaju i svoje mišljenje o planiranoj intervenciji i nikako neće pristati na zahvat kod koga rezultat neće biti dobar i u skladu sa zadatim kriterijumima ma koliko se to sviđalo klijentu. Takođe, neće pristati ni na zahteve koji mogu da ugroze zdravlje pacijenta, tako da saslušajte mišljenja i razloge zašto su neki klijenti bili nezadovoljni. Možda vam daju nagoveštaj koji lekar ima integritet i odgovornost prema svom pozivu.

Ne treba zaboraviti ni ostalo medicinsko osoblje naročito ljubazne ali i pre svega stručne i profesionalne medicinske sestre koje pripremaju pacijenta i uz njega su tokom prvih sati oporavka. Iskustvo drugih će reći koji je „tim koji pobeđuje“.

  • Savremeni materijali i oprema

Nije dovoljno ulagati najsavremeniju opremu bez dovoljno iskustva za rad sa njom. Kada se poliklinika hvali da se estetski zahvati rade pomoću savremenih mašina, bitno je i koliko su upoznati sa radom i eventualnim negativnim učincima. I ovde je važan broj uspešno izvedenih intervencija uz pomoć savremenih aparata pa da se tek tada može reći da je intervencija rutinska.

Prvi i osnovni alat svakog hirurga je skalpel, ali današnja tehnologija uvodi nove standarde koji uprošćavaju zahvat, manje oštećuju tkivo a koriste se u i raznim granama medicine. Zlatni standard je radiotalasna hirurgija koja čini da svi rezovi budu precizniji ali ujedno i zacele bez ožiljaka. Nećemo ni navoditi koliko je to važno baš kod estetske hirurgije i naročito kod intervencija na licu.


Mladez na nosu pre

Mladež na nosu pre intervencije


Mladez na nosu posle intervencije nestao

 

Uvek je bolje opredeliti se za one unapređene postupke tako da se mogu raditi sa minimalnim ili čak i bez invazivnih tehnika. U kombinaciji sa vrhunskim materijalima i tehnologijama koje najbolje poliklinke primenjuju rezultati će sigurno biti odlični.


Kako bi trebalo da izgleda poseta i dogovor za hiruršku intervenciju?


Sve što je prethodno navedeno vezano za osobine vrsnog hirurga sada dolazi do izražaja. Ljudi dolaze sa problemima i ma koliko se mnogima oni činili zanemarljivim njima stvaraju pritisak i žele da ih se reše.

Nije dovoljno samo da se predoči šta je moguće postići a šta ne, već treba pokušati pronaći kompromis. Pacijent će sa operacije izaći nezadovoljan ako rezultat nije u skladu sa očekivanjima, a ona zavise od toga šta je hirurški tim obećao.

Svi rizici moraju biti jasno istaknuti i objašnjeni pacijentu. Ni jedan operativni zahvat nije bez rizika i to mora biti sasvim jasno. To je odlika onih koji brinu o svojim pacijentima jer ne pristaju na rizične intervencije uz nebrigu o njihovom stanju.

Pri prvom susretu budući pacijenti uglavnom traže informacija o tome da li je korekcija moguća i kako se operacija izvodi. Kod komplikovanijih operacija pitaju i za postoperativni tok, ali on treba da bude jasan i za najmanje invazivne zahvate. Neki od njih zahtevaju duži oporavak pa je pridržavanje propisanih mera obavezno za kasniji najbolji rezultat.

Najskuplje cene nisu garant najboljih rezultata. Potrebno je da vi budete ubeđeni u ispravnost vaše odluke i njenog rezultata, a bićete jedino ako ste sigurni u tim kojem poveravate deo svog tela.


Dopunske aktivnosti u službi pacijenta


Kada pređete prag ozbiljne ordinacije imaćete sve informacije na jednom mestu, ali i mogućnost njihovog dodatnog angažovanja po pitanju vašeg zdravlja i prikupljanja svih informacija. Tu pre svega mislimo na angažovanje dodatnih stručnjaka da bi sam zahvat protekao apsolutno bezbedno, ali i prikupljanje mišljenja pre zahvata da bi lekar imao sve informacije jasno predočene. Tako se i mogućnost za komplikacije minimizira.


Da sumiramo...


Savremena poliklinika u oblasti estetske hirurgije pruža vrhunsku uslugu od prvog interesovanja pa do poslednje kontrole nakon intervencije. Stoje u službi pacijenta i posvećeni su mu kao da je jedini, a ujedno imaju godine iskustva i rada iza sebe.

Najbolje treba tražiti među onima koji su prvi započeli ovu delatnost i uspeli da se zadrže u radu. Takve klinike imaju sposobnost da pariraju konkurenciji tako što zapošljavaju najstručniji kadar koji se stalno usavršava za rad na najsavremenijoj opremi. Njihovo angažovanje upotpunjuje korišćenje materijala i implanta koji imaju najbolje rezultate po zdravlje pacijenta... Kada se sve ovo sagleda videćete da je lako izdvojiti one poliklinike kojima ćete pokloniti poverenje da bi rezultat bio najbolje isticanje vaše prirodne lepote!

Svako je sigurno barem jednom poželeo da promeni nešto na svom odrazu u ogledalu. Koliko bi vama bilo bitno ko će da vas ulepša? Da li bi ste pratili naše smernice za izbor kvalitetne klinike za estetsku hirurgiju? Čekamo vaše odgovore u komentarima nakon ovog teksta!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (2)

Nadja

Nanotehnologija sve vise napreduje, sve je mnogo olaksano ali bez dobrog hirurga ipak nema nista.

(Dobar) +1
(Slab) 0
04-Jul-20 20:17:30 PMCrvenkapica

Mislim da bi odlazak na svaku kliniku za estetsku hirurgiju trebalo da izgleda upravo ovako, kako u tekstu piše. Nažalost, nije. Zato mislim da se treba rukovoditi preporukama zadovoljnih klijenata, naročito onih na kojima vidite slike pre i posle intervencije.. Jer sve što se tamo radi, vidljivo je, pa samim tim ako nije urađeno kako treba, posledica može da bude mnogo, kako psihičkih, tako i fizičkih. Nikada nisam želela da menjam nešto na sebi, bez obzira što nije sve idealno. Eventualno bih otišla na uklanjanje nekoliko mladeža, više zbog svoje sigurnosti nego što mi smetaju jer nisu na vidljivim mestima. Ova radiotalasna hirurgija deluje odlično, neinvazivna je, a brza i efikasna. Prava stvar. Hvala za iscrpne informacije. :)

(Dobar) +1
(Slab) 0
04-Jul-20 17:09:31 PMDodajte komentar