SrbijaSpace logo

Top 5 restorana sa najboljom kuhinjom u Beogradu

 

Top 5 restorana sa najboljom kuhinjom u Beogradu

Beograd je poznat po ugostiteljskim objektima koji organizuju najbolje žurke, imaju divne ambijente za opuštanje, pa i restorane kojima bi na kuhinji pozavideli i najbolji svetski restorani. Pravi gastronomski užitak možete pronaći u mnogim restoranima prestonice, a zbog njihovog zavidnog broja, teško je izdvojiti samo nekoliko njih.

Ipak, potrudili smo se da to učinimo te izdvojimo top 5 restorana sa najboljom kuhinjom u Beogradu, a barem jedan od ovih restorana odgovaraće vašem ukusu, životnom stilu, ali i gastronomskim preferencijama. Saznajte koji restorani važe za one sa najboljom kuhinjom u Beogradu u nastavku teksta!


Magaza Belgrade - spoj tradicionalne i moderne kuhinje


Sigurno ste već čuli, ako ne i bili u Beton hali, promenadi kraj Save u blizini samog centra grada. Upravo tu, sa najlepšim pogledom na reku, smešten je restoran u Beton hali Magaza Belgrade, stvoren s ciljem da zadovolji hedonističke fantazije svakog gosta.

Kuhinja u Magazi predstavlja jedinstven spoj tradicionalnog i modernog, pa ovde možete probati jela kao što su: srpski burger, jagnjetina sa ruzmarinom, ali i riblje specijalitete, među kojima je marinirani losos najpopularniji. Ukoliko tokom šetnje poželite samo da se na kratko osvežite dobrim pićem i zakuskom, Magaza je odlična i za to - velika ponuda pića i predjela kao što je daska sireva, momentalno će vam ulepšati dan.


Madera - kultni beogradski restoran


Na bulevarskom delu Tašmajdana nalazi se čuvena i elegantna Madera, restoran duge tradicije i jedini u prestonici u kome i redovni gosti imaju svoj naziv -”Maderaši”. Od mnogih doajena jugoslovenskog, a potom i srpskog novinarstva, preko političara, pa sve do književnika i univerzitetskih profesora - Madera je od 1937. do danas, bila i ostala omiljeno mesto njihovog okupljanja.

No, osim znamenitih gostiju, fenomenalnog enterijera i usluge na kojoj bi joj svaki restoran pozavideo, kuhinja u Maderi je takođe nešto što zaslužuje našu punu pažnju. Svako jelo iz Maderinog jelovnika odabrano je tako da pun ukus jela i savršeno nadovezivanje sastojaka koji ga čine budu nešto po čemu će gost, u najboljem sećanju, pamtiti restoran. Najbolji kuvari u Maderi pripremaju jela koja su savršen spoj nacionalne i internacionalne kuhinje i donose pravu rapsodiju najlepših ukusa.

Lorenzo & Kakalamba - jedinstvena kuhinja sa zanimljivom pričom

Sasvim jedinstveni porodični restoran kakav nigde drugde ne možete videti, osnovao je par koji čine Piroćanka i Italijan, a u jelovnik su inkoporirali upravo sve što je tipično za kulinarstvo iz njihovih krajeva. Možda vam deluje kao nezamisliva kombinacija, ali pirotska i italijanska kuhinja, sudeći po popularnosti i mnogim nagradama koje je ovaj restoran dobio, odlično se dopunjuju! Enterijer vam nećemo opisivati, jer želimo da se iznenadite prilikom prve posete ovom restoranu. Samo ćemo vas upozoriti - biće to veliko iznenađenje.


Salon 1905 - luksuzni restoran u Geozavodu


U Geozavodu u Savamali nalazi se Salon 1905, restoran koji mnogi smatraju najluksuznijim u prestonici. „Mermer, bronza i pozlata u Art Nouveaux detaljima koji teže potpunoj posvećenosti hedonizmu“, navodi se kao glavni opis ambijenta ovog restorana, smeštenog u zgradi bivše Beogradske zadruge, spomenika kulture, koja je sagrađena 1907.

No, dosta sa luksuzom, pređimo na ništa manje sofisticiranu kuhinju Salona. Od pršute mangulice koju možete jesti za predjelo, preko odstojanog T-Bone steak-a za glavno jelo, sve do deserta kao što je najbolja panna cota - Salon 1905 svojim jelovnikom uveliko prevazilazi očekivanja i pozicionira se kao krem de la krem prestoničkih restorana.


Najbolji restorani u Beogradu
 


Babaroga steakhouse - najbolji restoran za ljubitelje steakova


Ukoliko prosto obožavate mesne specijalitete - restoran Babaroga je mesto čija će vam kuhinja najviše odgovarati. Babaroga se nalazi na adresi Severni bulevar 2, a poznat je po tome što baš nikad nije prazan, pa su rezervacije obavezne! Najbolja ponuda steakova u Beogradu svakako je pripisana upravo njemu, a osim nje - vrhunska svetska vina, kao i neobični deserti sigurno će vas oduševiti.

Pa, gde ćete na ručak, a gde na večeru? Uživajte u najboljem od Beograda.

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

angie

Lorenzo i Kakalamba definitivno najoriginalniji restoran koji sam u zivotu videla! Enterijer je vrh!

(Dobar) +2
(Slab) 0
05-Jun-20 22:47:18 PMGurman iz Novog Sada

Dobri restorani u Beogradu, ali nekoliko koplja iza novosadskih. Pogledajte samo ovaj meni! Najbolji su rastorani koji su izvana neugledni ali imaju odličnu hranu, odličnu zabavu, prijatnu atmosferu. Odlični restorani se nalaze i na obodu grada, po manjim mestima, rasuta po Vojvodini. Beograd treba još malo da radi da bi dostigao ovaj nivo. Možda je ovo malo lokal patriotski, ali to je moje mišljenje(Dobar) +4
(Slab) -1
03-Jun-20 09:07:20 AMgurmandzija

A gde je restoran kod Nike u Zemunu? nepravda ali sada ispravljena. Restoran nije sam hrana koju jedete. Ono sto cini jedan restoran prestiznim je osoblje, odnosno konobari. A u vom restoranu konobari cine da se osetite povlasceno, svecano, otmeno i pre svega opustneo i prijatno. Hrana je izvrsna, cena korektne.

(Dobar) +8
(Slab) 0
22-May-20 09:59:13 AMDodajte komentar