SrbijaSpace logo

Trubači za svadbe

 

Trubači za svadbe

Trubači za svadbe su poslednjih godina apsolutni hit. Nekada je to bila privilegija i osobenost manjih sredina, ali trubači danas stižu da uveličaju veselja i u najluksuznijim objektima. Setili smo se trube. Da je to kao naš instrument i da nas baš truba čini ponosnijima i posebnijima. I veselijima i svečanijima. 

Pokloni za svadbe

Sećate se čitanja poklona na svadbama? Šporeti, veš mašine, fružideri, lusteri, pa onda putovanja, novac, a od kuma televizor. Tako to nekako ukratko beše kroz istopriju. Elem, moderna vremena dođoše. Lustere i frižidere niko više ne kupuje, Ni televizore ni mikrotalasne pećnice. Ni escajg ni markirano posuđe. Niti porcelansko posuđe sa nekog egzotičnog putovanja. Ništa od toga. 
 

Pokloni za svadbe


Vaučeri ili keš. Ko šta voliki nek izvoli kada krene na svadbu. Jer često, svadba je kao neki dug, odnosno uzvraćanje. Ako ste vi nekog zvali da on jednostavno uzvrati i dođe na vaše veselje. Sa kovertom. Gde će bez koverte? Da se bruka i da mu se selo ili brižni komšiluk koji sve zna smeje, a oni koji su ga zvali da ga prezrivo gledaju?
 

Svadba poklon novac


Novac je postao podrazumevani poklon na svadbama. I život nam se promenio. Materijalizovao. I sve se, po naški,. gleda kroz pare. I svadbe prate ove trendove. Kada tatko ženi sina ili udaje šćerku to mora da se upamti. Da se ima o čemu pričati godinama posle. 

Muzika za svadbe

Ipak, kada se pomene svadba jedna od prvih misli koja nam se javlja je muzika. Svadbarska muzika. Nekada uglavnom šatra i muzika ispod šatre. Danas sve češće restoran. I ako pitate svakog gosta kako ocenjuje da li je svadba uspela ili nije u njegovim očima onda ta procena dolazi od toga koliko mu se svidela muzika. 

Da ne bude da su se džaba montirali u odelca, pa peglanje košulje i vezivanje kravate. 

Trubači za svadbe
 

Dakle, izbor muzike opredeljuje i generalni utisak o uspehu svadbe.

Barem onaj nezvanični deo. Zvanični se ionako odigrava u opštini ili crkvi. Ali tu dolaze problemi. Dobra muzika košta. Dobra muzika, odnsojo orkestir su prezauzeti. Logično. Jer su dobri i traženi.

Morate ih rezervisati na vreme ili žete spasti na lokalne muzičare koji će vam srozati nivo svadbe.

Trubači za svadbe i veselja

Ipak, praksa pokazuje da su na svadbama, i to u najvažnijim trenucima veselja, prosto odomaćili i izdominirali trubači.

Trubači doček gostiju

Koji pa domaćin ne voli da dan svadbe ne prođe upamćen, svečan i neponovljiv? Bilo gde. U stanu, kući, dvorištu, goste sve češće dočekuju trubači. Ima nekog šmeka, šarma, rituala, svečansoti. Svega. Kada ućete u dvorište a truba se ori. Prosto, ljudi i vole kada vide trubače. 

Trubači doček gostiju

Na kraju, znaju da verovato nisu promašili dvorište ili veselje. Bar dok ljuta prepečenica ne počne da deluje. Vole kad čuju tu plehanu muziku. Vole taj početak veselja i vole da i njihov dolazak bude propraćen trubačkim pesmama. 

Trubači pred opštinom i crkvom

Teško je zamisliti da pred crkvenom portom nema trubača. Da nisu tu da uveseljavaju goste. Da se često ne zaigra i ne prođuska uz neki čoček. Da se na zavuče neka crvena iljadarka u trubu ili zalepi na čelo trubača.

Svadbarska torta

Vrhunac na svadbi. Trenutak kada mlada i mladoženja zajedno seku parče torte. Kada se usijaju blicevi na kamerama i fotoaparatima. Kada kamere mobilni telefonima očekuju najvažnije snimke da bi već podelili na socijalnim režama. Pre ostalih.
Dakle, neobično je važan izbor muzike za ulazak u salu, kao i za tortu. Naravno, mladenci biraju muziku za ples koji je jedna sasvim druga priča. Da pokrene goste ds se razmrdaju i opletu malo po sali svoje dugo čuvane igračke korake. Domaće kolce je šlag na torti za mnoge od njih.
 

Mlada i mladoženja seku tortu


Ali, da li uopšte i mlada i mladoženja znaju zašto to rade? Da li uopšte i znaju da je jedan od običaja u našem narodu koji se najduže zadržao upravo onaj u kome se mlada i mladoženja između sebe hrane tortom?

Kako izabrati trubački orkestar za svadbu?

Trubački orkestar mora da se bira pažljivo Veseli momci, trubači za svadbe su garancija da će veselje i svadba proteći kako treba. Da će biti odličan provod, za pamćenje.

 

veseli momci

 

 

 

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Doris

Kada vam neko ulepša veselje i jedan prelep događaj poželite da mu se odužite makar i na ovaj način. U stvari, za one koji nisu sigurni koji trubački orkestar da angažuju možda moje iskustvo bude od neke pomoći. Na početku, odnosno pred pripremu mog veselja, a to je 18-ti rođendan moje ćerke nisam znala niti imala neka iskustva kako to sve ide. Jednostavno neiskusna za veselja. Onda sam počela da kopam po Internetu da bih iz statusa neznalice prešla u neki status makar osrednje informisanost na temu.
Bila sam pomalo uplašena jer šta ako izabrem loše? Neke neodgovorne i nezanimljive trubače koji će samo da otaljaju svoj posao? Uh. Šta će pa reći gosti? Hm. Kako izaći pred takozvano selo posle veselja?
I da.
Pitala sam sve redom.
Kolege sa posla, prijateljice pa i familju koja je to već na neki način prošla. Pogledala sam veb sajtove, video klipove ne znam koliko orkestara. Čak i privatne snimke sa svadbi, veselja. Pogotovo one delove kada nastupaju trubači. I posle puno neizvesnosti, nekog straha rešenje je došlo pa skoro neočekivano. Ono što je presudilo kod mene je bio samo jedan telefonski razgovor. Sa šefom orkestra Danijelom, odnosno da pojasnim to je trubački orkestar iz Novog Sada Veseli Momci. Lagano, srdačno, iskreno. Prosto je plenio iskrenošću, jednostavnošču i neiskvarenošću. Kupilo me je njegovo poštenje koje sam osetila tokom razgovora. Sve su imali. Scenario, iskustvo i napravili su atmosferu koja je i meni punila srce. Cena korektna.
Ne znam koliko gostiju me pitalo gde sam i kak ih našla i onda je tako lepo i jednstavno preporučiti ih jer su moje veselje učinili lepšim. Dakle, Trubački orksetar iz Novog Sada Veseli Momci i Danijel Kostić. Veliko im hvala!(Dobar) +2
(Slab) 0
11-May-19 19:36:24 PMMuzičar

Truba i trubači su hito posednjih godina. Veseli Momci iz Novog Sada su kvalitetni trubači iz Novog Sada baš onakvi kakve želite za vaše veselje.
Pobedncii Guče što je dokaz kvaliteta.
Visok profesionalizam, kvalitetan zvuk trube, veliko Evropsko iskustvo, izvrsni muzičari sa ogromnim muzičkim znanjem i energijom, sve su to vrline trubačkog orkestra Veseli Momci.(Dobar) +1
(Slab) 0
22-Apr-19 15:29:50 PMProtivnik

Meni je teško zamisliti svadbu SA trubačima. Previše glasno i napasno, respekt za one koje to vole, ali oni nisu moja "cup of tea".(Dobar) 0
(Slab) -2
01-Apr-19 15:21:04 PMSrecko

Tesko je zamisliti svadbu i veselje bez trubaca.(Dobar) +5
(Slab) 0
31-Mar-19 19:29:11 PMDodajte komentar