SrbijaSpace logo

Vodič za izbor mesta za izlazak prema tipu alkohola koji volite

 

Vodič za izbor mesta za izlazak prema tipu alkohola koji volite

Uz dobar provod podrazumeva se i dobra muzika i alkohol - to je vizija svake savremene i urbane osobe. Iz tih razloga, idealno je pronaći mesto koje ne samo da pušta muziku koju volite da slušate, već i poslužuje piće koje preferirate da pijete.

Ako tražite izlazak u Beogradu, klubovi, kafane, splavovi, kafići, barovi, pabovi - krase glavni grad i zasigurno je da ćete pronaći baš onu lokaciju koja odgovara vašim željama. Ponekad i samo ime govori dovoljno, pa je lako uočljivo da li je reč o mestu gde su na prvoj strani menija najrazličitija piva, brojne vrste rakija ili smućkani najbolji kokteli.

Ponekad i sam povod izlaska određuje koji će se alkohol piti to veče, pa devojačko veče na primer podrazumeva neko penušavo vino, a izlazak sa muškom ekipom obavezno pivo. Zato smo za vas u nastavku teksta pripremili mali vodič za izlazak prema tipu alkohola koje volite da pijete, kako biste lako i jednostavno pronašli mesto za provod.


Koktel barovi za ljubitelje pića današnjice

Koktel barovi postaju sve češća opcija za opuštanje, kako u svetu, tako i u Beogradu. Svaki koktel bar nudi nešto drugačije i unikatno, bilo da je reč o ukusu nekog novog koktela koji je osmislio barmen bara lično, ili o zanimljivom, drugačijem i opuštajućem ambijentu.

Pored koktel barova, i kafići uglavnom u svojoj ponudi imaju najpoznatije koktele, kao što su Sex on the beach, Blue Lagoon, Mai Tai ili Cosmpolitan, koji važi za čuveni ženski koktel. Ali, za prave ljubitelje ovog pića današnjice, koktel bar je pravo mesto za izlazak.


Barovi sa koktelima
 

Naime, glavni grad je bogat velikim brojem koktel barova, stoga je na vama samo da se opredelite za onaj koji vam je možda najbliži ili čiji vam se ambijent najviše dopada. Ovakva mesta krasi moderan izgled, opuštajuća muzika i veoma prijatna atmosfera.

Ukoliko želite da u svakom trenutku osetite atmosferu leta, najrazličitiji barovi koji su poznati po velikoj ponudi koktela za svačiji ukus u Beogradu su popularni Central Bar, Kultura Bar, Shootiranje, Ceger i Smokvica.


Rakija barovi i kafane - najveća ponuda rakija

Rakija spada u grupu žestokih alkoholnih pića i predstavlja srpsko nacionalno piće. Na tlo Srbije je došla još tokom IV veka, a i dan danas je utkana u tradiciju srpskog naroda. Ova žestina je omiljeno piće mnogih ljudi današnjice, pa ne čudi što je rakija neretko glavno piće koje se naručuje u izlasku.

U poređenju sa brojnim alkoholnim pićima, rakija se izdvaja kao jako, kratko piće koje vrlo brzo deluje na raspoloženje. Kaže se da ili piješ rakiju u izlasku ili piješ ostala pića. To ne znači da se konzumira samo i isključivo rakija, ali je ona sastavni deo alkohola koji se pije.

Bez sumnje su najbolje domaće rakije, koje ne samo da su jake, već se provereno zna kako su se pravile i koliko dugo su stajale. Ali ako se uželite izlaska, a rakija je piće koje najviše volite da pijete tokom dobrog provoda, ako se dvoumite između kafana ili kluba, onda su kafane i rakija barovi idealno mesto za vas.

Naime, Beograd kao glavni grad krase brojne kafane, a i broj rakija barova neprestano raste. Najpoznatiji rakija barovi u prestonici su Rakia Bar, Rakija Ognjena Bar and Shop i Rakia Bar Zemun. U poređenju sa barovima, kafana ima mnogo više, a za najbolji ukus prave domaće rakije preporučuju se kafane u Skadarliji, koje su sinonim za pravi boemski život.


Pabovi kao pravo mesto za sve obožavaoce “soka od ječma”

Kao jedno od najstarijih i najčešće konzumiranih alkoholnih pića na svetu, kao i treće najpopularnije piće posle vode i čaja izdvaja se pivo. Na pitanje kako napraviti dobru žurku odgovor se krije u velikim količinama piva.

Ponekad je pivo piće koje se pije nakon konzumiranja omiljenog pića kao što su rakija ili neka druga žestina, ali je zasigurno sastavni deo svakog izlaska.
Nema lokala koji u svojoj ponudi nema pivo, ali za prave pivopije, idealan izlazak je onaj koji podrazumeva veliki izbor najrazličitijih piva. Bilo da je flaširano ili na točenje, pivo se uvek pije hladno, a pabovi su objekti koji garantuju ne samo dobro ohlađeno pivo, već i odličan provod.


pabovi sa pivom
 

Neretko se dešava da se svrati u neki pab pre samog izlaska, kako bi se samo malo “zagrejali”, pa nastavilo sa provodom. Ali, brojni beogradski pabovi pored impozantne ponude piva, nude i uzavrelu atmosferu i garantuju nezaboravan provod.

Pabovi kao što su Jolly Roger Pub, Samo Pivo, Pivo i kobaja, Old Lonodon Pub, Cigla i krigla pab, Srpska kuća piva, Our bar, Pivara - nude najrazličitije vrste piva iz svih krajeva sveta, pa su lokacije koje vas na trenutak mogu odvesti u različite krajeve sveta sa svakim novim gutljajem piva.


Restorani i barovi - hedonistički izlazak uz vino

Među onima koji maksimalno uživaju u provodu uvek su se isticali oni koji zapravo umeju i znaju da uživaju u vinu. Malo je onih koji su vrsni poznavaoci vina, ali je mnogo onih koji uživaju u ukusima najrazličitijih vina, bilo da je reč o suvim, slatkim ili polusuvim vinima, crne ili bele boje, stranim ili domaćim srpskim vinima.

Kada je reč o izboru nektara od grožđa, pojedini restorani nude zaista raznovrsnu kartu vina, pa su upravo oni najbolje mesto za elegantan izlazak svih onih kojima najbolji provod podrazumeva uživanje u dobroj boci vina.

Nema sumnje da skoro svi restorani u svom meniju kriju po neko vino, ali samo određeni restorani nude tu rapsodiju ukusa koju samo vino može da pruži nepcima. U Beogradu se nalazi veliki broj restorana i barova koji su karakteristični po ponudi vina, pa se tako Bouquet Wine House i La mer izdvajaju kao oni koji garantuju provod uz opuštajuću muziku i kvalitetno vino.

Za izlazak za pamćenje je potrebno dobro raspoloženje, udobna obuća, odabrano društvo i nesumnjivo omiljeno alkoholno piće koje će samo dodatno začiniti provod, zato birajte lokale koji odgovara na sve vaše želje i uživajte sa ekipom uz opuštajuće taktove muzike.
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (2)

Korona je u gradu

Neke stvari se menajju sa korona virusom. Sigurno je da će kriza potrajati nekoliko meseci, a to će najviše pogoditi neke grane, a medju njima i turizam i ugostiteljstvo. Naravno da ne treba da dozvolimo da bolest uporavlja nama, moguće je i izaći u grad i dobro jesti, samo je potrebno voditi računa. Restorani https://restoranstaradalmacija.rs/stara-dalmacija-o-nama.php treba da imaju dovoljno mesta, da razmak izmedju gostiju bide najmanje metar, d ahigijena bude na nivou, da toaleti budu opremljeni sapunima i dezinficionim sredstvima. Preporučuje se da rastorani imaju baštu kako bi se moglo jesti na otvorenom.

(Dobar) 0
(Slab) 0
13-Mar-20 10:16:04 AMBeograd prestonoca noćnog života

Beograd stvarno ima mnogo mesta gde može noću da se izađe. Sa svačiji ukus, ne samo prema tipu pića i hrane nego i muzike, odeće i obuće, društva, tipa ljudi, itd. Treba znati da se većina zabava završi sa trubačima, to je nešto što je u krvi i genetskom kodu "staroseddeoca", može da se sluča cele noći džez, elektronika ili neki pop-rok, i td, a na kraju se pozovu trubači koji će da začine veće (Izuzetak je samo pank muzika,) Sonobovi će se zgražavati,a li interesantno je što kod stranaca ovo izaziva simpatije i potpuno prihvatanje.(Dobar) +1
(Slab) 0
30-Sep-19 11:40:20 AMDodajte komentar