SrbijaSpace logo

Zašto je anatomski magnetni jastuk neophodan za zdravlje vaše kičme?

 

Zašto je anatomski magnetni jastuk neophodan za zdravlje vaše kičme?


Da li ste znali da većina ljudi provodi trećinu svog života spavajući? Spavanje je jedna od najvažnijih aktivnosti za naše fizičko i mentalno zdravlje, ali i za našu lepotu. Međutim, spavanje može biti i izvor mnogih problema ako ne koristimo pravi jastuk.

Nepravilan jastuk može izazvati bolove u vratu, glavobolje, nesanicu, umor, stres, pa čak i trajna oštećenja kičme. Zato je važno da izaberete anatomski magnetni jastuk koji će vam pružiti optimalnu podršku i udobnost tokom noći.

 

Šta je anatomski magnetni jastuk i kako deluje?

 

Anatomski magnetni jastuk je posebno dizajniran jastuk koji ima oblik koji prati prirodnu krivinu vašeg vrata i glave. Ovaj jastuk vam omogućava da zauzmete pravilan položaj tela tokom spavanja, čime se smanjuje pritisak na kičmu i mišiće.

Anatomski magnetni jastuk takođe sadrži magnete koji stvaraju blago magnetno polje koje poboljšava cirkulaciju krvi, opušta nerve, ublažava bolove i upale, stimuliše regeneraciju ćelija i jača imunitet.

 


Magnetna terapija je dokazana metoda koja se koristi u alternativnoj medicini već hiljadama godina.

 

Koje su prednosti korišćenja anatomskog magnetnog jastuka?

 

Korišćenjem anatomskog magnetnog jastuka možete osetiti brojne prednosti za vaše zdravlje i kvalitet života. Neki od njih su:
 

 • Smanjenje bola u vratu, ramenima i leđima
 • Smanjenje glavobolja i migrena
 • Smanjenje nesanice i poboljšanje kvaliteta sna
 • Smanjenje stresa i anksioznosti
 • Poboljšanje raspoloženja i koncentracije
 • Poboljšanje izgleda kože i kose
 • Prevencija deformiteta kičme i osteoporoze

 

anatomski magnetni jastu

 

Kako izabrati pravi anatomski magnetni jastuk?

 

Prilikom izbora anatomskog magnetnog jastuka treba obratiti pažnju na nekoliko faktora:

 1. Visina jastuka: Visina jastuka treba da bude prilagođena vašoj visini, težini i položaju spavanja. Ako spavate na leđima, treba da izaberete niži jastuk koji će podržati vaš vrat bez savijanja glave napred. Ako spavate na boku, treba da izaberete viši jastuk koji će popuniti prostor između vašeg ramena i uha. Ako spavate na stomaku, treba da izaberete najniži mogući jastuk ili ga čak izbacite jer ovaj položaj nije preporučljiv za vašu kičmu.
   
 2. Materijal jastuka: Materijal jastuka treba da bude prirodan, prozračan, hipoalergenski i antibakterijski. Najbolji materijali su pamuk, lan, svila ili bambus. Izbegavajte sintetičke materijale koji mogu izazvati alergije, iritacije ili prekomerno znojenje.
   
 3. Broj i raspored magneta: Broj i raspored magneta na jastuku treba da budu optimalni za vaše potrebe. Preporučuje se da jastuk ima najmanje 12 magneta raspoređenih po celoj površini jastuka. Magneti treba da budu dovoljno jaki da proizvedu efekat magnetne terapije, ali ne i previše jaki da izazovu neželjene efekte. Magneti treba da budu ugrađeni u jastuk tako da ne ometaju vaš komfor i ne klize tokom noći.

 

Uložite u svoje zdravlje i kvalitet života i uživajte u svakoj noći spavanja kao nikada pre. Vaša kičma će vam biti zahvalna!

 

 

Da li je magnetna terapija bezbedna?

 

Magnetna terapija je alternativna metoda lečenja koja se zasniva na korišćenju magnetnog polja koje deluje na organizam. Osim toga, uz magnetni jastuk, takođe se preporučuje korišćenje hidrogenizovane vode.

Hidrogenizovana voda je voda obogaćena molekulima vodonika i smatra se korisnom za poboljšanje opšteg zdravlja i blagostanja.

Magnetna terapija se koristi za ublažavanje bolova, upala, stresa, nesanice i drugih tegoba. Takođe se primenjuje u prevenciji i lečenju raznih bolesti, kao što su artritis, osteoporoza, depresija, dijabetes i kardiovaskularni problemi.

Važno je napomenuti da magnetna terapija nije bezbedna za sve osobe. Postoje neke kontraindikacije i mogući neželjeni efekti. Magnetna terapija se ne preporučuje osobama koje imaju pejsmejker, defibrilator, insulinsku pumpu ili druge elektronske uređaje ugrađene u telo.

Takođe se ne preporučuje trudnicama, osobama sa krvarenjem ili infekcijom, osobama sa malignim tumorima ili osobama koje su alergične na metale. Kod nekih ljudi, magnetna terapija može izazvati glavobolju, mučninu, vrtoglavicu, poremećaj srčanog ritma ili promenu krvnog pritiska.

Zato je važno da se pre korišćenja magnetne terapije konsultujete sa svojim lekarom i pratite uputstva proizvođača.

Anatomski magnetni jastuk je jedan od načina da primenite magnetnu terapiju na sebi. Ovaj jastuk sadrži magnete raspoređene po celoj površini i stvara blago magnetno polje koje deluje na vaš vrat i glavu tokom spavanja.

Uz korišćenje hidrogenizovane vode, ovo može biti efikasan način da se poboljša kvalitet sna i opšte dobrostanje. Međutim, pre nego što se odlučite za ovu terapiju, preporučuje se da se posavetujete sa svojim lekarom kako biste bili sigurni da je ona odgovarajuća za vaše zdravstveno stanje.

 

Povezane teme: Preporuke za dobar i kvalitetan san

 

Gde možete kupiti anatomski magnetni jastuk?

 

Anatomski magnetni jastuk možete kupiti u specijalizovanim prodavnicama zdravstvenih proizvoda, apotekama ili online. Međutim, budite oprezni pri kupovini i proverite kvalitet, sertifikate i garanciju proizvoda. Ne nasedajte na jeftine imitacije koje mogu biti neefikasne ili štetne za vaše zdravlje. Izaberite samo proverene brendove koji imaju dugogodišnje iskustvo i zadovoljne korisnike.

Slike: pro100zdravo.com
 


Autorski tekst: Edmon Dantes


Komentari (2)

Elena

Ja u ovakve jastuke baš i nemam poverenja. Imala sam dormeov, koji mi nikako nije prijao, jer mi je bio suviše nizak. Verujem da magneti dobro čine kičmi, jer sam zahvaljujući magnetnoj terapiji brzo stala na noge posle operacije skočnog zgloba, tako da znam da su izuzetno dobri za kosti. Ali ovaj oblik jastuka mi ne odgovara. Možda, kad bi bili malo deblji.

(Dobar) 0
(Slab) 0
04-Oct-23 13:55:07 PMMarija

Imam problem sa ledjima jer radim za kompjuterom i sedim ceo dan, ovakav jastuk bi mi bas dobro dosao.

(Dobar) +1
(Slab) 0
04-Oct-23 11:19:31 AMDodajte komentar