SrbijaSpace logo

Medicinski jastuk za spavanje, da ili ne?

 

Medicinski jastuk za spavanje, da ili ne?

Medicinski jastuk za spavanje je odličan izbor podrške pravilnom držanju glave i vrata kako za zdrave, tako i za ljude koji imaju neke zdravstvene tegobe. Pravilan položaj vrata dovodi do bolje prokrvljenosti predela glave i vrata, što za krajnji rezultat ima bolji i kvalitetniji san.

Kvalitetan san je prvi preduslov za jak imunitet i zdrav organizam. Ipak, nije svako spavanje okreplujuće. Buđenje uz bolove, neprijatni snovi i isprekidan san mogu biti uzrokovani neprirodnim dpoložajem glave i vrata tokom spavanja.

Medicinski jastuk za spavanje ne samo da ima anatomski oblik koji je prilagođen Vašem telu, već i magnete koji tokom sna na neki način sprovode „fizikalnu terapiju“ u našem telu. Nema mesta za skeptičnost kada postoje medicinski dokazi o benefitima spavanja na anatomskom jastuku, ali i svedočenje brojnih korisnika koji sada sanjaju čvrstim, okrepljujućim snom.


Zašto je san važan?
 

Da bi se odgovorilo na pitanje da li treba nabaviti medicinski jastuk za spavanje, treba znati koliko je san zaista važan.

Naše telo proizvodi melatonin, hormon koji je reguliše rad unutrašnjeg biološkog sata – koji reguliše budnost i san. Njegovo lučenje raste u večernjim satima, kada su oči zatvorene, dakle tokom sna i dostiče pik oko 2h nakon ponoći a zatim njegova koncentracija polako opada.


Melatonin reguliše i hormone i enzime koji regulišu metabolizam i normalno funkcionisanje organa. Ako telu nedostaje melatonin imaćemo poremećaj ishrane, poremećaj fizioloških potreba, nivoa šećera u krvi i veći rizik za pojavu kardio-vaskularnih problema.

On je i antioksidant. Dok mi spavamo čisti organizam od slobodnih radikala, a jedan od načina da se to vidi je bolji kvalitet kože i manje bora. Njegov optimalni nivo održava temperaturu tela normalnom, ali i priprema ga na bolji odgovor na stresne situacije.Dovoljno sna, pospešuje i metabolizam što je jako važno jer nam upravo san pomaže da sačuvamo vitku liniju.
 

BONUS VIDEO: Kako deluje magnetni jastuk?

 

Koliko brzo zaspite nakon odlaska na spavanje? Da li se budite umorni i u bolovima? Upravo zbog lošeg sna i smanjenja melatonina na putu ste da obolite od hroničnih bolesti koje ugrožavaju život.

Izbegnite povećan rizik od infarkta srca, tromboze, moždanog udara – medicinski anatomski jastuk sa magnetima je pravo rešenje!


Anatomski jastuk sa magnetima – sve što je potrebno za zdrav san
 

Ovo nije klasičan anatomski jastuk jer pored anatomskog oblika ima antibakterijski učinak i magnete koji tokom noći leče.

Anatomski oblik memorijske pene osigurava pravilan položaj vrata i kičmenog stuba i rasterećuje vratne mišiće. To je prvi korak ka izbegavanju deformiteta vratnih pršljena, ukočenosti, bola, trnjenja ruku, okoštavanja i vratne (cervikalne) diskus hernije.

Antibakterijski magnetni jastuk može pomoći kod:

 • Alergije,
 • astma,
 • bronhitis
 • respiratorne infekcije
 • pomaže normalnom funkcionisanju disajnih puteva
 • antibakterijski omotač garantuje jastuk bez razmnožavanja bakterija, grinja i virusa na njemu.


Kakva je uloga magneta u medicinskom jastuku za spavanje?
 

Magneti su priznati u medicini i služe za:

 1. smanjenje otoka, bolova i brže zarastanje rana
 2. poboljšavaju cirkulaciju
 3. organizam bolje iskorišćava kiseonik u krvi


Kada se u anatomski jastuk strateški rasporedi od 20 do 27 magneta tako da je severni magnetni pol okrenut ka glavi dolazi do velikih promena. Uspešno se podstiče krvotok u glavi, vratu i ramenima, ali i povećava nivo kiseonika u krvi što pogoduje celom telu.
 

Magneti podstiču telo na lučenje melatonina koji donosi kvalitetniji san pa će odmor biti potpun.


Idealan jastuk za spavanje je mnogo više od potpore za vrat i glavu. On ima anatomski oblik, ali i medicinsku opravdanost za upotrebu jer podstiče bolju prokrvljenost organizma.


Efekti korišćenja medicinskog jastuka sa magnetima?
 

Jastuk sa magnetima je odličan za spavanje, jer bez obzira da li spavate na stomaku, leđima ili boku, držaće glavu i vrat u pravilnom položaju. Memorijska pena je hipoalergijska, ali i prilagodljiva obliku glave i vrata pa neće opterećivati mišiće i ligamente.

Korisnici tvrde da su videli velika poboljšanja kroz samo nekoliko dana spavanja. Čvršći san, mirnije spavanje i bolji odmor pri istoj dužini sna kao i sa klasičnim jastukom.

Korišćenje medicinskog jastuka će pomoći da vaša koža dobije sledeće efekte:

 • blistavu kožu
 • manje bora
 • jači imunitet
 • buđenje bez bolova i sa više energije
 • ređe glavobolje i pritisak u glavi
 • poboljšana krvna slika

 

Brinite o svom zdravlju! Odlazite na spavanje u isto vreme, opustite se pre sna i kupite medicinski jastuk za spavanje kao podršku zdravom snu i oporavku tela.

Na kakvom jastuku vi spavate?


Autorski tekst: Pro100healthy


Komentari (1)

Jasminka Licina

Potucujem medicinski anatomski jastuk sa magnetima.

(Dobar) 0
(Slab) 0
23-Sep-23 15:36:02 PMDodajte komentar