Kako najlakše kupiti stan u Novom Sadu?

 

Kako najlakše kupiti stan u Novom Sadu?

Želite li novi stan u Novom Sadu, koji bi bio samo vaš? Možda vam je dosadio podstanarski život? Verovatno su odgovori na ova pitanja Da, pa ako imate solidno plaćene i sigurne poslove, onda zaista nema razloga da baš sada ne krenete u rešavanje jednog od najvažnijih životnih pitanja, a to je upravo – kupovina nekretnine.

Veoma je važno istaći da stambeni krediti nikada nisu bili povoljniji, te da su kamatne stope dosta niske. Već sada se spominje da će učešće za kredit za stan biti smanjeno sa 20% na 10%, pošto je Narodna banka Srbije donela takvu regulativu 11. juna ove godine.

Jednostavno, napravite računicu: da li je bolje da budete podstanar, i da plaćate određeni novčani iznos samo zbog toga što živite u nekom stanu mesec dana, i tako u dugom nizu godina, ili je bolje da to bude rata za novi stan, dakle, plaćate za sebe, nešto što će sutradan da ostane vašoj deci?

Kod kupovine prvog stana od investitora, imate povraćaj PDV-a u iznosu od 10%. Isto tako, zanimljivo je primetiti, da rata može da bude čak i manja, i to na istoj lokaciji, u odnosu na kiriju koju plaćate kao podstanar.

Stan koga kupujete direktno od investitora je sigurna kupovina, posebno kada ste pre toga proverili firmu, u smislu – šta je sve gradila i slično.

Novogradnja u Novom Sadu ima niz prednosti, od kojih je jedna ne postojanje potrebe da se ulaže u renoviranje. Ako se odlučite za stan u starog gradnji, tada vas očekuju majstori raznih profila – oni će morati da kreče, gletuju zidove, da hobluju, lakiraju parket, ili da ga možda sasvim zamene... Pored toga, stari stanovi traže da se ulaže u kupatilo, u smislu da se ono renovira pa da se radi adaptacija, jer se obično uvode nove sanitarije za koje nisu postojali odvodi i sl. Ista situacija je i sa kuhinjom, a moraćete i da menjate staru i dotrajalu drvenu stolariju za novu i modernu ALU ili PVC.

Sa druge strane, kod novogradnje nemate ništa od toga. Dobijate jedan stan koji je u potpunosti sređen, i ulaganja nisu potrebna. Na vama je da kupite nameštaj i belu tehniku, eventualno klimu i kuhinju, ali to već zavisi od plana investitora. Često se stanarima ostavlja da biraju da li žele kadu ili tuš kabinu, pošto su zahtevi ljudi veoma različiti.

Novogradnja ima visoku energetsku efikasnost, koja se ogleda u dobroj izolaciji. Isto tako je zanimljivo da sve novogradnje poseduju tehnički tavan, a to je prostor između zadnjeg sprata i krova. To bi značilo da su stanovi na poslednjem spratu zaštićeni od prokišnjavanja ili od prejakog sunca ili hladnoće. U tom smislu, troši se dosta manje energije za grejanje ili za hlađenje.

Energija se štedi i kvalitetnom stolarijom, koja odlično dihtuje, a dobar je i zvučni izolator, tako da će vas štititi od ulične buke.

Gotovo sve Novogradnje u Novom Sadu imaju podzemne garaže, kao i automatske liftove, tako da vam se može činiti u prvo vreme, dok se ne naviknete, da ste se doselili u neki lep  hotel – ipak, radi se samo o vašem lepom, novom stanu.


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (2)

Gino

Nista nije receno o tim lepim novim stanovima? Gdese nalaze u kojem kraju kakve su velicine i kakve su cene ,,,? Sta je najpovoljnije za jednu osobu i sta je najmanja glavobolja,takode ako bi netko ponudio celu sumu gotovinu dali ima na to neki dobar popust.? Kako znati koje je pravi stan a da nije prevara ,posto sam video kako izbacuju starosedioce na ulicu i isto tako ljude koji su kao pod sto posto urednim uvetima kupili stanove a ispostavilo se na kraju da to nije legalno ,iako su skoro svi kupilu u prisustvu nekog tamo advokata. Kome verovati kad se kaze da je 100% sve uredno a na kraju se pokaze da nije,policija dolazi i izbacuje te na ulicu?Hvala

(Dobar) 0
(Slab) 0
24-Aug-20 01:19:33 AMDanko

Neću ništa da kažem ružno o novogradnji, novo je ipak novo. Ali ne treba olako odbacivati i staru gradnju. A posebno bih preporučio pogledati ponudu kuća http://www.solis-nekretnine.com/kuce/sva+mesta/sr/page-1/ u Novom Sadu i okolini. Vreme je pandemije koja će potrajati još malo a pitanje je da li će skroz nestati, a imali bolje provesti vreme u svom dvorištu.

(Dobar) 0
(Slab) 0
19-Aug-20 13:11:28 PMDodajte komentar