SrbijaSpace logo

Koji set posuđa od inoxa imati u svom domu?

 

Koji set posuđa od inoxa imati u svom domu?

Komplet posuđa Idila je za one koji žele posuđe od inoxa u kome je hrana ukusnija a spremanje lakše. 

Jer.

Da li ste se ikada pitali kada stavite neku od posuda za spremanje obroka na šporet od kojeg materijala su napravljene?

Da li Vam je to ikada bilo bitno?

Da li brinete o sopstvenom zdravlju kada kuvate?  

Materijal je ipak važan! I treba da brinete o svom zdravlju i sa ovog aspekta. 
 

Ovi sudovi, pod nazivom Idila su jedan od pravih izbora za Vas.


Ovo posuđe ima dizajn koji ide u korak sa vremenom, a da opet sa druge strane nikako ne zanemaruje i sam materijal od koga su napravljene. On predstavlja idealno rešenje za svaku porodicu koja vodi računa o svom zdravlju i naravno finansijama.

Ono što ćete dobiti upotrebom Idila kompletom posuđa je izuzetno ukusna hrana, koja je u sebi sačuvala sve vitamine, hranljive sastojke.

Takodje ne zaboravite i na ono što danas svi pominju a to je ušteda energije koja u ovom slučaju ide i do 70%.

Nutricionisti i stručnjaci koji se bave hranom nas savetuju da unesemo u svoj organizam svakodnevno određene količine ugljenih hidrata, belančevina, minerala, masti itd. Sve ovo će imati efekat na Vaš organizam ako je spremljeno na pravilan i zdrav način a taj način podrazumeva da koristite komplet posuđa Idila.

Komplet sudova Idila je sačinjen od oplemenjenog čelika Cr/Ni 18/10. Osnovne karakteristike ovog čelika su da on ima izuzetno dug životni vek, da je antibaktericidan, da nema sposobnost korozije. Takođe, njegov visoki stepen čvrstoće Vam garantuje i izuzetan stepen hemijske neutralnosti što podrazumeva kompletno neutralisanje ukusa i mirisa.

Posuđe Idila ima i akutermno dno koje će Vam omogućiti da hrana koju spremate ostane duži vremenski period topla. S obzirom na činjenicu da je ovo i višenamensko posuđe koje je predviđeno da se u njemu spremaju i neka naša, tradicionalna jela u mogućnosti ste da spremate i namirnice za čiju obradu Vam nije potrebna dodatna mast, ulje i slično. Veći deo namirnica u sebi sadrži dovoljno vode, tako da se hrana može praktično kuvati i na pari.


Kuvanje bez vode
 

Hrana koju pripremite u kompletu posuđa Idila će sačuvati sve nutritivne vrednost, sve vitamine kao i teksturu, aromu i boju. S obzirom da su ovi sudovi opremljeni izuzetno savremenim termokontrolorom budite sigurni da su zagorele šerpe od danas prošlost! 

I na kraju da Vas podsetimo da ovo posuđe bez problema može da se pere u mašini za sudove, mogu da se drže u frižideru i koriste na svim izvorima toplote.

Komplet posuđa Idila može da se koristi svakodnevno i to duži vremenski period sa posebnim osvrtom da on u Vama budi kreativnost i inspiraciju prilikom kuvanja.


  
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (6)

Ana11

Svidja mi se dizajn ovog posudja. Koliko sam u tekstu procitala, deluju mi vrlo kvalitetno.(Dobar) +1
(Slab) 0
24-Jan-19 14:49:07 PMDomaćica u pokušaju

Ovaj set posudja Idila (samo ovde sam ga našla: pro100healthy) deluje simpatično. Ako su i uslovi prodaje korektni to može biti dobar izbor za one koji cene svoj život a gde se i ja svrstavam sve češće - koliko mi finansije dopuštaju. Da li neko ima ovo posuđe i kakva su mu iskustva? Hvala unapred.(Dobar) +3
(Slab) 0
26-Dec-18 11:35:54 AMKuvar

Živka odgovor: sva tela zrače. Ipak, nerđajući čelik - inox u ovom slučaju - je najmanje reaktivan metal. I zbog toga i najmanje štetan. Za mnoge ljude je posuđe od nerđajućeg čelika, ili inoxa, univerzalan i zdrav izbor. Jer ljudi vole da se zdravo hrane, i pouđe treba da prati ovaj način življenja. Naravno, i ovde postoje razlike. Najbolji su lonci od inoxa sa debljim dnom. Malo saveta. Odmah posle kuvanja uklonite hranu iz lonca jer na taj način sprečavate da ona poprimi ukus metala.
Obratite pažnju: ako je posuda od čelika dobila ogrebotinu (recimo zbog ribanja žicom za posuđe), negativno ispuštanje štetnih čestica može postati intenzivnije.
I zato je najbolje da ne ribate posuđe od čelika. E sad, ako je hrana zagorela, probajte da taj problem rešite sa sodom bikarbonom ili jakim sredstvom za čišćenje i ostavite lonac na nekoliko sati. Iskusni kuvari i pregaoci u kuhinji znaju da soda bikarbona "odvaja" zagorelu hranu od površine lonca.
 (Dobar) +5
(Slab) 0
26-Dec-18 11:29:36 AMŽivka

Sta je inoks i koja je prednost tog inoksa u odnosu na ostale materijale?(Dobar) +1
(Slab) 0
25-Dec-18 16:51:40 PMAnamarija

Akutermno dno je prava stvar, štedi vreme i energiju, a nema potrebe za dogrevanjem hrane. Spremim ručak, ima i večera :)(Dobar) +1
(Slab) 0
21-Dec-18 11:16:01 AMdanijela

Od kada smo prešli na posuđe od Inoxa zaboravili smo na obično, kao da ne postoji.(Dobar) +1
(Slab) 0
18-Dec-18 12:33:43 PMDodajte komentar